reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Nikola, ale większy znaczy jaki? Bo są 12", 14" i 16" dla dzieci, większe to już duże. I stąd moje wątpliwości. No Szymek też jest duży, teraz ma ok 107 cm - to ok 97 centyla. Ale jaka będzie Monika to ja nie wiem. No i Wiki jeździ z bocznymi kółeczkami?? Bo Szymek będzie jeździł bez, bo już umie równowagę trzymać, więc musi bardzo swobodnie dosięgać do chodnika siedząc i się rozpędzając (pewnie na początku się będzie rozpędzał jak na biegowym...)
Bo 16" mi się strasznie duży wydaje...
No nic, zaraz idziemy na spacer to zobaczymy ;)
dzięki za radę :D

reklama
Rysica - ja bym mimo wszystko kupiła 16'. Młody szybciutko urośnie. A w sklepie niech się nie tylko przymierzy do rowerka, ale też spróbuje - mam nadzieję, ze bedzie taka możliwość - przejechać się i sprawdzić jak np. chodzą pedały. To ważne, bo są modele - i raz na taki trafiliśmy, że ciężko jakoś to wszystko chodziło i młody się zniechęcił na jakiś czas. W sumie, nie licząc pierwszej trzykołówki, teraz Piotrek ma trzeci rower, ale ten już taki młodzieżowy "wypasiony" - dostał od Dziadków na komunię - i kilka lat na nim pojeździ.

Sweety - a jak Monika będzie dużo mniejsza w tym weku i na biegowy będzie za duża a do tego 16' nie dorośnie? Nie wiem...
Przymierzę go, porobię fotki... A pedałami rok temu ciężko mu było kręcić jak go w sklepie przymierzaliśmy... a no i on jest duży, ale ma nieproporcjonalnie krótkie nogi - spodnie zawsze ma o rozmiar mniejsze niż bluzka... Ma kręgosłup długi...

moja Wiki dostała na 3 urodziny 16 cali i już wtedy dostawała do ziemi .....wydaje mi się że Szymek musi się po prostu przejechać na rowerze to zobaczysz ....moja Wiki póki co z kółkami jeździ choć te kółka nie dotykają prawie ziemi i będziemy odkręcać jej..... a co do koloru i późniejszego użytkowania to dla mojej Wiki jedyny możliwy kolor to różowy wiec możesz mieć cięzko ja przekonać...

Sweety - a jak Monika będzie dużo mniejsza w tym weku i na biegowy będzie za duża a do tego 16' nie dorośnie? Nie wiem...
Przymierzę go, porobię fotki... A pedałami rok temu ciężko mu było kręcić jak go w sklepie przymierzaliśmy... a no i on jest duży, ale ma nieproporcjonalnie krótkie nogi - spodnie zawsze ma o rozmiar mniejsze niż bluzka... Ma kręgosłup długi...

Rysica - to sprzedasz jeden, a kupisz drugi. Nie przewidzisz wszystkiego.
A co do spodni - to chyba nie do końca tak - z doświadczenia wiem, że większość spodni jest po prostu większa (dłuższa) niż wskazuje na to rozmiar na metce.

Sweety - on tak miał od zawsze, nawet w śpiochach, nogi miały miejsce, ale nie zapinały się na górze albo pod pustą pieluchą. Ale mąż i jego siostra mają o jeden krąg w kręgosłupie więcej, w lędźwiowym, więc jest duża szansa, że Szymek też ma, chociaż na USG nie liczyli a RTG nie miał, ale wydaje nam się to bardzo prawdopodobne...
No nic, zobaczymy... Mam nadzieję, że nie będzie miała fazy na róż. Ale właśnie nie chcę sprzedawać rowerka i kupować drugiego, bo to tylko strata na kasie... Na której nie śpimy ;P Ciekawa jestem co powiedzą w sklepie rowerowym. ;P Jeszcze zanim kupimy, to ze dwa razy przymierzymy Szymka.

aj.... przegapiłam wczoraj 100dniówkę... Dziś już mi zostało 99 dni ciąży ;P

a wczoraj myślałam, że oszaleję ;P Moja córcia postanowiła się za wszelką cenę ... wyprostować... głową mi na maxa zaczęła uciskać na pęcherz i spojenie łonowe, a nogi mi zaczęła pod żebra wpychać i kopać- naprawdę bolało. Skubana ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry