reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

Patuśka - powodzenia ! Jak studiowałam to w mojej grupie były dwie dziewczyny świeżo po porodach. Potrafiły wszystko ogarnąć i były bardziej zorganizowane niż ja. Wiec ogromny SZACUN dla Ciebie.

U nas dzien bardzo spokojnie minął. Dziecko mi spało prawie cały dzień ale za to teraz zaczyna sie pomału koncertowanie :/ mam nadzieję, że padnie niedługo ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Oj wiem doskonale czym są kolki :no: Jeżeli espumisan nie pomoże to są bardzo dobre kropelki sab simplex, jedyny problem jest taki, że dostępne są jedynie w Niemczech.

hej!
Dziewczyny mam pytanie. Moj je tylko mm i kupe robi w 90% raz dziennie i to rano, ale przy tym sie prezy i widac, ze go boli.
Jak moge mu pomoc, co moge mu podawac? baki puszcza bez problemu i sporo, tylko ta kupa...

madziolinka moj ma tak samo. Zarowno polozna jak i tu dziewczyny zalecaly koperek, masaze i kladzenie na brzuszku i to wszystko:(

no wlasnie, ja mu daje rumianek, ale malo go pije i nie pomaga, a koperek slyszalam, ze na gazy, a moj ladnie baczki puszcza, tylko ta kupa...
gdzies na forum czytalam, ze ta herbatka na trawienie hippa, ale boje sie, ze jak mu zaczne podawac, to potem jego uklad pokarmowy/trawienny sie rozleniwi i beda problemy :-(

a i pytanie z innej beczki do doswiadczonych: czy bylyscie z kilkumiesiecznym dzieckiem za granica? my myslimy nad wyjazdem koniec sierpnia/wrzesien do Bulgarii, maly bedzie mial wtedy pelne 4 miesiace i zacznie 5 miesiac.
Troche sie boje ze wzgledu na temperature i lot, dlatego pytam, czy to niezamale dziecko?

Marcia współczuję rwy kulszowej znam ten ból, nic przyjemnego.

Hubcio nawet ładnie dzisiaj spał, budził się tylko o 2 i 5.30, później zjadł o 8 i jeszcze śpi. A ja leżę obok niego i próbuję się rozgrzać pod kołderką bo czuję się gorzej jak wczoraj :no: brałam paracetamol, aspirynę, mleko z miodem, amol i syrop z mniszka - na kaszel pomógł odrazu.
To nie sprawiedliwe, człowiek dba o siebie, ciepło się ubiera, ostatnio nawet na dwór bardzo nie wychodziliśmy bo zimno a tu tak mnie poskładało :dry:.

Madziolina my mieliśmy w sierpniu do Włoch jechać ale stwierdziłam że jednak tam są za wysokie temperatury dla takiego maluszka i tylko byśmy się męczyli. Zresztą sama podróż samochodem byłaby dla niego męcząca. W tym roku pojedziemy tylko na kilka dni w góry i też będzie dobrze.

Madziolina u nas też problem kupkowy,herbatki hippa nie rozleniwią go bo one generalnie guzik dają,za mało ziół w tym nawet na opakowaniu n pisze że jest to herbatka na orzezwienie a nie lecznicza.Ja stosują ją jako dosładzacz do ziół,dziś już zagotowałam majeranek i dałam i czekam na efekt,póki ci śpi;-).
Co do wyjazdu,lotem myslę że nie masz co się martwić,długo nie trwa,akurat maluszek moze go przespać.A we wrzesniu tam juz mniejsze upały to myślę że spokojnie da się zorganizować,poprostu między 12-15 odpoczywać w hotelu.My dopiero jak młody miał 4lata podróżowaliśmy do ciepłych krajów.

ANCONA a ty karmiąca jeszcze?żeby całkiem cie nie rozłożyło walnij sobie jakiś fervex,gripex bo amol już może nie dać rady.

AGUNIA TO SAB SIMPEX podobny skład ma bobotic,dostepny u nas i tak sie zastanawiam że ja go dawałam i skończył się 2dni temu i jest problem z kupą,może to przez to,muszę jutro odwiedzić aptekę.

Tak,majeranek działa też na ból brzuszka i zaparcia,to jeszcze taki babciny sposób.Powiem Ci że o dziwo spi dalej.

reklama
Do góry