• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się czwartkowo:)

Agunia nie wiem czy możesz jeść coś takiego ale polecam też ciasteczka z kleiku ryżowego Bobovita:)
Składniki:
4 jajka
kleik ryżowy Bobovita
kostka margaryny
pół szkl cukru
łyżeczka proszku do pieczenia.
Żółtka uciarasz z margaryną, z białek ubijasz pianę i wszystko łączysz ze sobą. Na blaszce na papierze do pieczenia robisz kleksy z ciasta i pieczesz w temp 180 stopni

Dziewczyny ja gdzieś czytałam i potwierdziła to położna znajoma mojej mamy, że dzieci takie małe jak nie jedzą co 4h to po tym czasie mózg nie ma z czego pobierać energii do rozwoju. Dlatego ja się trochę boję go tak dlugo bez jedzenia zostawiac:tak:

reklama
Witam :-)
Dzisiaj noc bez zarzutu, pobudka o 3 i o 6, potem drzemanie do 8.
Zuzanka jak znajdziesz sklep z cierpliwością to daj adres ;-) Do małej jeszcze mi jej nie brakuje, ale do starszej bardzo często, potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi.

Kroczek
moja w dzień rzadko śpi powyżej 3 godzin, jedynie w nocy przerwy w jedzeniu są większe czasem 6 godzin.

Ja prasuję tylko ciuszki małej, a to 2 razy w tygodniu, więc jakoś tę godzinę znajdę. No ostatnio poprasowałam starszej sukienki.
Wieczorem nie mam już siły na nic i chęci też ;-) Nawet jak mała zaśnie szybciej to i ja się kładę i odpoczywam.

Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice, wczoraj wysprzątałam porządnie mieszkanko (w końcu miałam pretekst, bo tak to zawsze z grubsza sprzątam), a zaraz biorę się za ciasto z truskawkami.

Mmmmm ciasto z truskawkami pycha:-D

Edysiek no właśnie obawiam się tych godzin nocnych:( A tak poza tym to kiedy dziecko przesypia juz cala noc ewentualnie z jedna pobudka?

Witam. cIekawe czy uda mi sie cokolwiek napisac,u mnie od dwuch dni ewidentny skok rozwojowy:eek: ja pierdziele spanko w dzien 10 minut to jest bardzo duzo,po tym czasie oczy wielkie pol godziny spokoju i od nowa marudzenie i usypianie jak sie uda :baffled: dzisiaj po raz pierwszy naprawde zapragnelam wrocic do pracy aaaaaaa:confused2: i juz po spaniu ja nie wyrobie:-(

u nas nocka dziś fatalna była,spała do 2 ale potem już spac nie chciała iść,dopiero o 6,30padła,a mi brakuje cierpliwości bo jestem słaba,w głowie mi się kręci,antybiotyk póki co nic nie działa:no:.
AGUNIA to twój Julek robi postepy,moja leniuszek po pierwsze grubasek i ciężko jej się ruszać a po drugie mięśnie ma słabe z jednej strony.
AULIYA jak wam idą masaże?my po niedzieli zaczynamy chyba rehabilitację.
Kroczek spokojnie to już nie noworodek,trzeba się cieszyć ze dziecko przesypia długo w nocy a nie skracać sobie spanie na budzenie,znam dzieciaki na mm gdzie w wieku 3miesięcy przesypiały całą nockę a intelektualnie rozwinięte są aż za bardzo;-).Zresztą TRUSKAWKOWEJ chyba ostatnio przesypiała całe nocki?A według norm od 3miesiaca dziecko można przestawiać na jedno karmienie nocne,oczywiście tyczy się to mm.A z przesypianiem całej nocki to sprawa indywidualna,mój syn do około roku budził sie na jedzenie,a właśnie sa dzieci co po kilku miesiacach już przesypiają.
Marcia jak udała się wycieczka?

Kroczek - te ostrzeżenia dotyczą ( z tego co kojarzę) tylko noworodków. Potem maluszki zaczynają gromadzić zapasy na wypadek braku dostaw, myślę że nie tylko mój ma drugi podbrudek i fałdki na rączkach ;-) Co do jedzenia w nocy, to Oliwka budziła się co dwie godziny chyba do 5 miesiąca. Misiek za to już teraz potrafi zjeść ok 23 i potem dopiero o 4.
Agunia - ładnie Ci się chłopak rozwija. Trzymam kciuki aby pozostał taki spokojny :-)
Edysiek - dlatego lubię odwiedziny rodziny lub znajomych. Jest mobilizacja by ogarnąć cztery kąty trochę dokładniej niż zwykle :-)
Niunia - pocieszające że skoki mają to do siebie ze dość szybko mijają. Oby dzisiejsza noc była lepsza.
Milenka - zdrówka!
My dziś jesteśmy u teściów. Jutro rano wracamy do Wrocławia a Oliwka zostaje... tylko na jeden dzień, bo w sobotę ją odbieramy, ale to pierwszy raz, więc zastanawiam się jak sobie poradzą. O dziecko chyba mniej się martwię niż o teściów ;-) zobaczymy... My za to będziemy jutro na weselu z Miśkiem i też mam sprzeczne uczucia. Zamelduję jak będzie po wszystkim.

EDYSIEK ale twoja Kinga mocno i prosto trzyma główkę przy siedzeniu,super:tak:
Dziewczyny które walczyły z ciemieniuchą,używacie jakiś specyfików czy tylko oliwka i wyczesywanie?
Moją dopadło a przez czuprynkę cieżko wyczesywać,przykleja jej się do włosów:no:
ZUZANKA miłej zabawy,oby udało wam się spokojnie posiedzieć.

Witajcie

Czytam na biezaco ale pisać nie mam kiedy boooooo moje dziecko ewidentnie ma skok rozwojowy, który UWAGA, UWAGA w większości przesypia, a jak nie śpi to sie rozgląda,bawi, pod karuzela potrafi leżeć i gadać z 30 minut. Chociaż mamy troszkę problem z zasypianiem bo potrafi urzędować nawet do 24, ale znowu za to śpi do 5-6 :) coś za coś.

Przepraszam, że nie odniosę sie indywidualnie ale mam czasu brak bo teraz próbuję nadrobić wszystkie domowe zaległości z ponad miesiąca gdy mały śpi :D :D

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Hej laseczki!
widze ze dzieciaczki sie rozwijają a mamusie szaleją. Jedne rwą sobie włosy z głowy czy wsio ok, a te bardziej doświadczone to już wiedzą: trzeba przeczekać. To żywe istotki z humorami, apetytami, nastrojami, etc.
Co do skoków rozwojowych to ja je mam razy 6. Uwierzcie działa to tez u nastolatków. Ostatnich kilka miesięcy to był koszmar z najstarszym, ale póki co sie naprawił. Za to piąty daje w kość rodzenstwu. Był najważniejszy a teraz co? Marek jest gwiazdą i to mu nie pasi i tłucze starszych :szok:. Do mnie i Marka jest ok. Bardzo :-)
Podobnie jak wiele z Was walczę z dodatkowymi kg. Dziś dzień zero, znów podejmuje wyzwanie. Ograniczenie na maksa węglowodanów. Za tydzień jedziemy na wesele, a węglowodany=duży brzuch i wzdęcia. W każdym razie u mnie.
Koniec roku szkolnego zbliża sie wielkimi krokami i już 30-tego moja trojka jedzie na kolonie :-). Zostanę jedynie z trójką. Czad :-)
Marek nie ma jeszcze stałego rytmu, z mojego doświadczenia ustala sie on ok. 3 miesiąca dopiero, tzn po skończeniu 3miesiecy, wiec nie walczę tylko biorę to co dają...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry