• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zuzanka napisz coś o tym rozstępie mięśni, jak się dowiedziałaś?

Milenka może warto pomyśleć o szczepionce dla męża? Coś typu ismigen czy broncho vaxom? Bo szkoda dzieciaków, jak złapią.

Moja też ma kiepskie noce. W ogóle ubzdurała sobie, że będzie spała na brzuszku. Sama się odwraca, super, ale jak się obróci to mam wrażenie, że nie wie, co z głową ma robić. Chociaż u nas w łóżku śpi bez problemu na brzuszku. Szaleństwo. Efektem tych jej wyczynów dziś było to, że prawie całą noc z nami spała :no:

reklama
Witajcie

Chodzenie po lekarzach zakończone :

Pediatra - wszystko ok.

USG bioderek - nie do końca ok ale na tą chwile miesiąc noszenia Filipa "na żabę" i powinno być w porządku, kontrola za 1,5 miesiąca.

Ginekolog - wszystko super, po tej mojej "mielonce" po kleszczowym porodzie ani śladu, wszystkie mięśnie wróciły na swoje miejsce, okres już był - bo tego nie byłam do końca pewna ;)

Endokrynolog - ok

Dermatolog - nic nowego się nie dowiedziałam.

Sorrki, że tak tylko o sobie ale czasu brak. Wieczorem postaram sie nadrobić Wasze wpisy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny współczuję tych nieprzespanych nocek:(

Agunia dobrze ze z Julkiem juz w porzadku:)

Mika no to super ze wszystkich obskoczylas:)

My dzis odwiedzilismy nowa pania dr i jestem zadowolona z wizyty:) Kubus rosnie jak na drozdzach ale jest zdrowy i silny wiec nie trzeba jeszcze go dokarmiac bo ladnie przybiera bez tego. Tak wiec ja sie wstrzymuje z nowymi smakami jeszcze 3 tyg. Mozemy jezdzic na basen a pani dr sama uczeszcza z dzieckiem na zajecia na basenie i poleca:)

Agunia duzo sily dla Ciebie i weny dla meza:-D

Milenka - czasami człowiek musi trochę pomarudzić ;-)
Co do brzucha to widać, że coś jest nie tak - już wcześniej widziałam, że się mięśnie dziwnie ukladają, tylko myślałam, że to samo minie. No a wczoraj wujek google mnie uswiadomił. Generalnie jak się leżę na brzuchu ze zgiętymi nogami i podnoszę głowę to na środku brzucha (od mostka do pępka) tworzy się takie zapadnięcie. Mięśnie rozeszły się na prawo i lewo a po srodku jest dziura. Teoretycznie po pół roku regularnych ćwiczeń można to zmnniejszyć. Tylko cwiczenia muszą być dobrze dobrane. Więc muszę pójść do jakiegoś eksperta, żeby sobie bardziej nie zaszkodzić. W sumie nawet nie wiem do kogo ;-) nie mówiąc o tym, regularnie i przez pół roku brzmi dla mnie dość nierealne. Najpierw w planie mam internistę - bo brzuch mnie bardzo często boli, ale nie wiem czy to ma związek.

Mika - ładny maraton. Ale dobrze, że wyniki niezłe :-)

Edysiek - ostatnio resztę ogórków (tak z pól kg) zrobiłam wg tego przepisu co Ci się przejadł. I sama wszystko zjadłam ;-) chyba muszę przywieźć więcej ogórków...

zuzanka ja mam tak wielki brzuchol że nic nie jestem wstanie zobaczyć,ale mnie już to martwi,teraz siedzę a boli.Trzeba by usg zrobić i gina odwiedzić a kto ma na to czas:confused2:.
Ale wam dobrze z tymi ogórkami,ja doszłam do wniosku że jak mam kupić i sie paprać to na jedno mi wyjdzie;-)

Zuzanka jak zaczęłam kilka lat temu robić tę sałatkę to słoik pół litrowy zjadałam na raz.
Mika dobrze, że wszystko ok.
Kroczek ja od pediatry usłyszałam tylko, że od 4 miesięcy mogę rozszerzyć dietę, bez względu na to jak karmię.

Kinia już wykąpana i się cycujemy.
Zaraz i ja idę się kąpać i będę oglądać ze starszą Harrego Pottera.

Zuzanka myślałam, że jakiegoś lekarza odwiedziłaś. Google to i ja przewertowałam w tej kwestii i wychodzi, że u mnie w normie, bo niby 2 palce tylko wchodzą, ale to dopiero mi uświadomiło, że ja tak miałam i po ciązy z synem.

Teraz moim problemem jest odstający brzuch, nawet jak go wciągnę to wygląda źle. Ważę prawie tyle, co przed ciążą (na +1kg), ale brzuch mnie przeraża.

Truskawkowa - jak przygotowania do chrzcin ? Bo Ty chyba też masz w ten weekend ?

Agunia - jak Julek się dziś sprawował ?

Djmka - ja mam na plusie trochę wiecej niż Ty bo 5kg, ale mój brzuch pozostawia wiele do życzenia :( nie mam całego odstającego tego brzucha tylko od pępka w dół mam taką oponkę :( nie jest to taki flak ale odstaje :(

MILENKA - zdrówka dla męża :)

Zuzanka - obyś nigdy nie miała już takich dni ;)

Edysiek - miłego oglądania :)

A jeszcze wracając do mojego porodu to dzisiaj Gin mi powiedział, że jest w szoku, żeby w tak wysoce rozwiniętym medycznie kraju jak Wielka Brytania wyciągali dziecko kleszczami. W Polsce odrazu cesarka. Śmiał się, że jestem przypadkiem wręcz archiwalnym :D

Mąż mi zrobił niespodziankę bo dostałam złote kolczyki na drugą rocznice ślubu. Mimo, że jestem mało "biżuteryjna" spodobały mi się bardzo :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika dobrze, że wszystkie wyniki są dobre. No i super niespodziankę mąż Ci sprawił.
A Julek był dzisiaj cudny. Śmiał się przez cały dzień i nawet spacer zaliczył w wózku, a nie na rękach :tak:

Kroczku Kubuś pięknie się rozwija więc faktycznie nie ma sensu przyspieszać rozszerzania diety.

Edysiek mi lekarka powiedziała żeby nie spieszyć się z rozszerzaniem diety, bo przy karmieniu piersią powinnam o tym pomyśleć dopiero w 6 miesiącu. Kolejny przypadek potwierdzający, że co lekarz to inna opinia.

Zuzanka, milenka mam do powiedzenia tylko jedno - MARSZ DO LEKARZA!!!

A jak tak piszecie o wadze to ja przy tym moim krzykaczu i diecie schudłam ostatnio jeszcze bardziej i mam formę jakiej nie miałam już od dawna. Z jednej strony narzekam, że wymaga ciągłego noszenia, ale z drugiej jak to dobrze działa na mój cellulit :-)

reklama
Djmka i Agunia - maraton po lekarzach różnych różnistych zaczynam w poniedziałek, więc pewnie na koniec tygodnia będę mądrzejsza ;-)

Dziś faktycznie dzień pozytywny choć leniwy. Ale w sumie jutro nadrobię, bo wieczorem mamy gości, więc trzeba będzie ogarnąć mieszkanie (a jest co sprzątać). Spokojnego weekendu :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry