• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam,

Moj syn juz sie wyspl .. nie bede chyba wiecej pisac bo bym musiala zabluznic. Od 24 mam pobudki co godzine p 3 postnowil juz nie zasypiac. ehh..
nie wiem co robic - myslalam ze to skok alle to juz trwa z tydzien. Juz tak ładnie spal, po ok 4-5h, a teraz jak przesp 3h to jestem szczesliwa.
Mika super ze wszystko dobrze :)
Agunia dobrze ze Julek wesoły i nie placze juz.

reklama
L-oka jeśli mogę cie pocieszyc to mój synek także "popsuł się". Druga noc i pobudki co 1 godz, i budzi sie z płaczem, musze go nosic, lulac, bo samo przytulenie na leżąco czy na siedzaco nie pomaga. Popłacze tak ok 15 min i zasypia. A ja juz na rzesach chodze. A w dzień wprawdzie mało śpi ale nie płacze

Mi też pediatra powiedziała abym w 4 mies jeszcze nie rozszerzała mu diety, ewentualnie jak chce to tak marchewke 1 łyłżeczke dac i koniec, zaczac w 5 mies i to tez stopniowo. A mi wcale sie tez nie śpieszy, niech pije mleczko jaknajwiecej.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moja corcia tez sie popsula w nocy popudki 3/4 w dzien polozyc ja spac to masakra godzina usypiania pol spania. Nie placze zbyt wiele ale spanie to wrog:-( doczytalam jeszcze o miesniach brzucha u mnie tez niestety sa rozlazle dlatego silownie odpuscilam bo to zbyt duze cwiczenia I moze byc jeszcze gorzej w necie znalazlam cwiczenia na odbudowanie tych miesni I oprocz tego pije kolagen w proszku. To tyle co doczytalam aktualnie usypiam mloda ktora skrzeczy jak zwierz jakis:O I jeszcze jej sie to podoba eh:-p

Hop hop jest tu kto? ;) czyżby był weekend?
Mam pytanie do posiadaczek fotelika maxi cosi. One mają taką wkładkę tzw dla noworodka która tak naprawdę trzyma glowke.. kiedy wyciagacie lub wyciaglyscie ta wkładkę? Moja mała juz się nie mieści ale jeszcze nie trzyma tak super główki szczególnie w aucie na zakrętach.. i drugie pytanie czy zdarzyło się Wam żeby dziecko miało problemy brzuszkowe po jezdzie samochodem? Nie wiem czy to wiązać ale już mi się tak któryś raz zdarzyło ze Młoda ma wzdęcia po wycieczce..

Udanego weekendu :-)

Katjuszka my mamy fotelik maxi cosi i ja najpierw wyjełam samą gąbkę tą co jest pod pupą a jak miał ok 3 miesiące to wyjełam wkładkę całkiem bo małemu było już ciasno i płakał w foteliku a po wyjęciu wkładki odrazu pojawił się uśmiech :).

Spokojnej nocki niech maluszki dadzą mamusiom odpocząć :)

Ehhh u nas też kolejna ciężka noc. Jeden się co godzinę budzi z płaczem i trzeba smoka podawać. Po przy okazji budzi drugiego który się zaczyna denerwować i w kółko tak cała noc wygląda.Po karmieniu o 5 Julianek od razu uznał a Oliwier znowu stękał i marudził mimo że widziałam ze śpiący. W końcu na rękach pi krótkiej awanturze usnął ale pospał godzinę i znowu płacz. Julianek się przez brata ze 3 x obudził ale mała bida usnęła. Ja się wykończę! A tak ładnie spali, z 1 pobudką na jedzenie, a Oliwier nawet 3 dni na jedzenie się nie budził. Może to ząbki???
Ja wyciągnęłam wkładki w fotelikach już dłuższy czas temu.

O kurcze, nie pomyślałam o tych wkładkach, a może to właśnie dlatego Julek drze pyska w foteliku. My co prawda mamy x-safe, ale pewnie wkładki sa takie same. Jutro przetestuję jazdę i zobaczę czy to coś zmieni. Czasami mam ochotę całować was po stopach za podsuwanie rozwiązań, które mi w życiu nie przyszłyby do głowy, a które strasznie pomagają. Dobrze, że jesteście :tak:

hEJ BABKI
O ale fajnie, że temat o fotelikach. Sluchajcie mam duzy problem. W mojej emmaljundze okazalo sie, że spacerowka jest za waska dla Gniewuli i ten sam problem mam z fotelikiem tez tej firmy. W domu zalega mi jeszcze Chicco ale tu akurat ten model nie ma bazy a zaden pas w aucie nie siega. Wpadlam na pomysl zeby podjechac do sklepu i zaczac wciskac syna w kazdy fotelik i spacerowke jaka maja ale asortyment na moim miejskim zadupiu malutki. Jak z Waszymi fotelikami? Gniewucha nosi ciuchy juz na 86 Wy tez macie pewnie duze dzieci wiec na bank moge polegac na Waszym doswiadczeniu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry