• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Loka ja byłam dwa razy na Krecie. Baaardzo mi się podobało :) szczególnie ze pierwszy raz w podróży poślubnej.. będziecie jeździć i zwiedzać? Bo jak się autko pożycza to jest co zobaczyć.a w który rejon jedziecie?
Udanych wakacji !!

jedziemy do rethymno, ok 1 km od centrum miasta. Nie wiem czy bedziemy jezdzic bo Mlodemu bierzemy tylko wózek bez fotelika. Zobaczymy, głównie nastawiamy sie na zwiedzanie tego miasteczka i zabawy w hotelu, basen itp. jesziemy za 12 dni wiec jeszcze troszke , ale dzieki :)

Hejka przepraszam ze nie podpisuje ale padnięta jestem strasznie ale teraz wiem dlaczego :-) mojej Niuni wyszedł pierwszy ząbek na dole :-) dlatego taka maruda była :-)

Uciekam spać, jutro postaram się nadrobić wpisy :-)

o super, gratulacje!

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki i wszystkich uczniow. Oby jak najmniej stresu mieli. A przy tym i rodzice :-)

Edysiek ciekawa jestem jak Kinia pospi na mm. Ale ja obstawiam ze jej nie o jedzenie chodzi tylko o bliskosc i przytulenie. W koncu chcemy to nie tylko amu.

Evelinka gratulacje zabka! Ignasia mecza gorne juz jakis czas i wyjsc nie moga. Dzisiaj usnal ok 21 ale w ciagu godziny obudzil sie trzy razy. A wlasciwie to zaczynal plakac przez sen i dopiero potem sie budzil. Za trzecim razem dalam mu paracetamol i w koncu chyba porzadnie zasnal.

Loka ale Ci zazdroszcze tej Grecji. My z uwagi na budowe pojedziemy tylko do szwagierki w gory na chrzciny jej synka :-) ale wyjedziemy w czwartek wieczorem a wracamy w poniedzialek wiec pare dni relaksu bedzie. Aaa i potem na weekend do mojej rodzinki w dolnoslaskie pod koniec wrzesnia. No i na tym koniec.

Ide spac.

My dalej walczymy z biegunką... nie jest jakaś bardzo intensywna, ale nie jest jak być powinno. Wcina nifuroksazyd, smectę i probiotyk a do tego poję go marchwianką i karmię marchewką, kleikiem ryżowym i dostał kilka łyżeczek wywaru z jagód. Jak w ciągu dnia dzisiejszego nie dojdziemy do ładu to chyba jutro znowu lekarz.

marcia łączę się w bólu....nam też chyba ząbki dokuczają. Junior malo je, malo śpi, a w nocy budzi się z płaczem i dopiero maść przynosi ulgę. dziś wstał np o 6 i o śnie mogliśmy zapomnieć...

Miłego dnia kobietki:tak:

Ostatnia edycja:
Viltutti taka biegunka moze trwac 2-3 dni. Wazne zeby nie bylo gorzej.

Podziwiam te ktore musza wstawac po kilka razy w nocy. Ignas dzisiaj urzadzil pobudke o 1, 4.30 i 7. Do tego Tymek ze trzy razy sie wybudzal niby tylko na chwile ale i tak co troche bylam na nogach. Co przysnelam to trzeba bylo wstac.

Dzisiaj maz w domu

Przypomniałam sobie ze pisalyscie o wypadaniu włosów. Ja miałam z tym problem jakieś dwa lata temu i od tego czasu używam szamponu lubinowego z YVES Rocher. Teraz wypadają mi w normie wiec może to zasług a tego ze nadal go używam ;-) możecie spróbować bo kosztuje 14 zł a może się okaże że to złoty strzał ;-)

My dziś pobudki o 24.20 i zasnęła dopiero 1.20 a potem 2:20,4:10, 6.20 i o 7.30 wyspana jak nie osiwieje to będzie dobrze.. ledwo chodzę a dziś trochę załatwien przed chrzcinami..

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

My używany smoczka 3 a nie do kaszki bo one są takie dziwne i młoda nie umiała pić z niego. A patent na to żeby się nie przytkal to rozpuszczenie kleiku w ciepłej wodzie a potem po pół godz przetarcie przez sitko. My się bardzo meczylysmy żeby się nauczyła to jeść i żałuję że sitka wcześniej nie wymyśliłam. .

EVELINKAA ale super macie ząbka,u nas dalej się nie może przebić a czasem go czuć,zaczyna mnie to martwić.

KATJUSZKA ja daję 3łyżeczki kleiku ryżowego,kukurydziany mniej jej podchodzi.

Pisze z młodą na kolanach,wróciliśmy ze szkoły,kawe pije a za godzine nosidło i wjo na rehabilitacje,a ona bedzie zła bo nie spała:no:.
W NOCY SZAŁ O 22,30 JUŻ DAAŁAM NASTĘPNĄ BUTLE:szok:

reklama
L-oka ale ci dobrze takie super wakacje Was czekają :-) będzie na pewno cudownie :-)

Viltutti powodzenia z kupką oby gorzej nie było tylko lepiej :-)

Truskawkowa, Marcia trzymajcie się dzielnie :-) jaka to jest radocha jak się w końcu zobaczy takiego kiełka hihi :-)

Aaaa no i wszystkim szkolnym mamusią powodzenia ! :-)

A ja właśnie zauważyłam że mamy już przebite dwa ząbki na dole :-) to ta dobra wiadomość, a zła że od nocy Zuźka ma taki katar że masakra :no: całe szczęście tylko katar, gorączki nie ma i trochę kaszelku ale to dlatego ze te gluty ją zatykają i wtedy kaszle :no: umówiłam ja dzisiaj do pediatry niech zobaczy czy tam nic się nie rozwija. Ale się cieszę z tych ząbków :-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-)

Dziewczyny mam pytanko w jaki sposób przygotowyjecie maluszkom kaszkę manną, czy gotujecie taką normalną na wodzie lub mleku czy taką dla maluchów np. Nestle, BoboVita ? czy np. podajecie jakoś z mlekiem modyfikowanym ? Ja przez to że Zuza nie może nic mlecznego gotuje na wodzie i dodaję łyżkę dziennie do obiadku. A czy mogę jakoś do tego mleka modyfikowanego bo przecież jego się nie gotuje :confused: Muszę zagęszczać małej mleko bo ulewa nadal i chciała bym już przestać dodawać Nutriton a zagęszczać właśnie albo kaszką albo kleikiem, ale ryżany jest dość gęsty i duży przez smoczek nie przejdzie a kukurydzianego jeszcze nie próbowałam :baffled: Jakaś zielona jestem w tym temacie czy mogły byście mi coś doradzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry