• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ewelinka ja gotuję pół łyżeczki kaszy manny (zwykła błyskawiczna) w około 50 ml wody. Potem dodaję to małej do deserku. '
Wychodzi dość rzadkie więc dzisiaj spróbuję dać trochę mniej wody.

Udało mi się wygrać małej kombinezon na allegro *BABY K*BOSKI biały zimowy kombinez*68-74*CUDO!! (4551046866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam nadzieję, że będzie dobry. Ale z wymiarów wychodzi, że jest nieco większy od jesiennego jaki mamy. Nie liczę, że całą zimę przenosi. Potem kupię jej drugi.

reklama
Edysia śliczny ten kombinezon :-)

Milenka
powodzenia na rehabilitacji ja jednak idę prywatnie na wizytę do dyplomowanego rehabilitanta (bo znalazłam kilka takich bez dokumentów - szok i przerażenie mnie ogarnęło :no:) bo ten co nas rehabilitował nie odbiera telefonu :angry::wściekła/y: i zobaczymy co powie czy trzeba dalej rehabilitować czy czekać do tego listopada i coś tam ćwiczyć w domku :-)

U nas w nocy 3 pobudki wrrrrr.

Nie wiem co jest ale Filip robi jedną kupę normalną a drugą od kilku dni dokładnie o 18:30 bardzo rzadka :( co to moze byc ?

Nadrobię Wasze wpisy dopiero wieczorem.

Viltutti biegunka faktycznie może być wynikiem ząbkowania, bo też o tym czytałam.
No i przypomniałaś mi o glutenie, a ja właśnie zastanawiam się jak go podać dziecku z nietolerancją laktozy, bo wszystkie kaszki bez laktozy są też bez glutenu :no:

Edysiek dobry pomysł z tym kombinezonem przez allegro, też muszę się porozglądać.

Evelinka gratuluję pierwszych ząbków.

My mieliśmy wczoraj pierwszą rehabilitację i Julek darł się przez równe 45 minut. Masakra, następnym razem idzie z nim tata. No ale pierwsze wrażenie mam pozytywne, bo kobieta była miła, kompetentna i wydaje mi się fachowa. W sumie jak patrzyłam jakie cuda wyczynia mi z dzieckiem to gdyby nie miała tylu dyplomów na ścianie, to bym go jej wyrwała i uciekła w te pędy.

Agunia ja wiem, ze Julek niezbyt sie garnie do rozszerzania diety, ale jesli by jednak jakis sloiczek stolerowal to w sa obiadki z kaszka manna i jest ostrzezenie, ze nie ma w nich skladnikow pochodzenia mlecznego. Olaf tez ma nietolerancje laktozy i takimi go faszeruje. Dzis np wcinal rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hipp, uwaga ... 190 gram :szok: W szoku jestem, ze moj niejadek tyle wrabal.

Humana kaszka bezmleczna HA/SL owsiana - Kaszki - Mleko modyfikowane, mleko następne ta kaszka jest bezlaktozowa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My dalej walczymy z biegunką... nie jest jakaś bardzo intensywna, ale nie jest jak być powinno. Wcina nifuroksazyd, smectę i probiotyk a do tego poję go marchwianką i karmię marchewką, kleikiem ryżowym i dostał kilka łyżeczek wywaru z jagód. Jak w ciągu dnia dzisiejszego nie dojdziemy do ładu to chyba jutro znowu lekarz.

własnie zabkowanie moze idzie? moj akurat dostal zatwardzenia na zabki, ale wiem ze biegunka jest czesto.

Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

u nas dzisiaj tez 3 pobudki, normalnie wyspalamsie jak nigdy.

L-oka ale ci dobrze takie super wakacje Was czekają :-) będzie na pewno cudownie :-)

Viltutti powodzenia z kupką oby gorzej nie było tylko lepiej :-)

Truskawkowa, Marcia trzymajcie się dzielnie :-) jaka to jest radocha jak się w końcu zobaczy takiego kiełka hihi :-)

Aaaa no i wszystkim szkolnym mamusią powodzenia ! :-)

A ja właśnie zauważyłam że mamy już przebite dwa ząbki na dole :-) to ta dobra wiadomość, a zła że od nocy Zuźka ma taki katar że masakra :no: całe szczęście tylko katar, gorączki nie ma i trochę kaszelku ale to dlatego ze te gluty ją zatykają i wtedy kaszle :no: umówiłam ja dzisiaj do pediatry niech zobaczy czy tam nic się nie rozwija. Ale się cieszę z tych ząbków :-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-)

Dziewczyny mam pytanko w jaki sposób przygotowyjecie maluszkom kaszkę manną, czy gotujecie taką normalną na wodzie lub mleku czy taką dla maluchów np. Nestle, BoboVita ? czy np. podajecie jakoś z mlekiem modyfikowanym ? Ja przez to że Zuza nie może nic mlecznego gotuje na wodzie i dodaję łyżkę dziennie do obiadku. A czy mogę jakoś do tego mleka modyfikowanego bo przecież jego się nie gotuje :confused: Muszę zagęszczać małej mleko bo ulewa nadal i chciała bym już przestać dodawać Nutriton a zagęszczać właśnie albo kaszką albo kleikiem, ale ryżany jest dość gęsty i duży przez smoczek nie przejdzie a kukurydzianego jeszcze nie próbowałam :baffled: Jakaś zielona jestem w tym temacie czy mogły byście mi coś doradzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja podaje kaszke ryzowo- kukurydzianą bez glutenu, chyba bobovity, kaszka przed snem :) mam do tego smoczek specjalny do kaszki az ze Mlody lubi kaszke to wcia ja i smoczek nie jest tu zadnym problemem. Wydaje mi sie ze musisz sprawdzic co Zuzia lubi i co jej pasuje.

Ewelinka ja gotuję pół łyżeczki kaszy manny (zwykła błyskawiczna) w około 50 ml wody. Potem dodaję to małej do deserku. '
Wychodzi dość rzadkie więc dzisiaj spróbuję dać trochę mniej wody.

Udało mi się wygrać małej kombinezon na allegro *BABY K*BOSKI biały zimowy kombinez*68-74*CUDO!! (4551046866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam nadzieję, że będzie dobry. Ale z wymiarów wychodzi, że jest nieco większy od jesiennego jaki mamy. Nie liczę, że całą zimę przenosi. Potem kupię jej drugi.

super ten kombinezonik :) a jaki masz jesienny kombinezonik? taki cieplejszy pajac? bo my mam zimowy a o jesiennym nie pomyslalam :)

Kurde dziewczyny pszczola albo osa mnie ugryzla. Psikam takim aerozolem jak "Allertec", babka powiedziala w aptece ze moge po tym karmic piersia ale nie jestem pewna. Wiecie cos moze na ten temat?

Eelinko Kubus wcina kleik kukurydziany i normalnie przez smoczek tylko 3 lub 4 w zaleznosci jaki gesty zrobie. Ja kupuje Nestle bez glutenu na chwile obecna.

Przepraszam ze tylko Evelince odpisuje ale pisze z tableta i mnie ciska:/

Kubus po szczepieniu. Troche placzu bylo ale ogolnie radosny:) Wazy Szkrabik 7700g i mierzy 72cm

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry