• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam popołudniowo

po tygodniu względnego spokoju w dzień w moje dziecko znowu coś wstąpiło.. do południa było oki, a teraz wariuje jak nienormalna :-( co chwilę płacze, nic jej nie pasuje, szarpie zabawkami na macie jakby jakąś furię miała.. a ostatnia drzemka dziś przerywana była co chwilę jękami :-( to pewnie te zęby, bo jakoś nie widzę, żeby coś innego jej było... co prawda odstawiamy Debridat, ale to raczej nie to..

Agunia - trzymam kciuki za kolejne dni :-) a wiesz z radością do cyca to tak jakbyś alkoholikowi flachę przyniosła ;-)

No i już Wam poodpisywałam... rany uszy mi zaraz pękną od tego wrzasku...

reklama
Marcia - współczuje bólu głowy, wiem cos o tym bo z migrenami mecze sie od liceum, czyli ponad 20 lat. Średnio raz w tyg mnie boli, a teraz we wrzesniu to nawet po 2 razy w tyg. Juz nieraz płakałam z bólu i niemocy, bo mlody w dzien mi nie śpi, tzn spi po 15 min z 3 razy dziennie tylko. A niestety nie mam kogo poprosic o pomoc. Pomimo że karmie piersia to biore Ketonal bo jeszcze on mi pomaga.

Agunia życzę, by z każdym dnie było lepiej :)

Oliwia ja też ciągam Młodą do przedszkola rano. W sumie lepiej, że jest już na tyle duża, niż maiłaby teraz mieć jakieś 2-3 miesiące. A zimą to już w ogóle odchowane maluchy będą to i zimno nie będzie takie straszne.

Truskawkowa ja wolę na rano syna zwieźć, bo cały dzień inaczej mi leci.

Ja wolę jak Młody ma na 8 do przedszkola, bo dzieciaki i tak budzą się po 6, więc nie mam problemu z organizacją dnia. Później mogę swobodnie sobie zorganizować dzień, bo Młody do 15 w przedszkolu buszuje.

Oliwia a byłaś u neurologa? Bo mnie teoretycznie neurolog wyleczyla z migren terapia roczną. Niestety wróciły po ciąży ale musze się wybrać znowu do niej. Mój znajomy tez ma migreny i od neurolog dostał jakieś krople które bierze jak go zaczyna boleć i podobno przechodzi. Musze o to zapytać. Mnie w zeszłym tyg tak bolała ze wymiotowac mi się chciało i do tego młoda dwa dni wtedy non stop wyla :( w końcu mamę ściągnęłam. Jejku jak Ci nie ma kto pomoc to strasznie współczuję bo znam ten ból.

Marcia Ty też się trzymaj. Może coś od chłopaków na Ciebie wlazlo i od tego ta akcja?

Dziec wykąpany i śpi o dziwo. Ale znowu się darla w kąpieli. W zasadzie to całe popołudnie się drze. Nie wiem czy na nią tak pogoda nie działa. Bo popołudniu zaczęło lać. A w zeszłym tyg jak tak wariowala to tez lało..

Przestałam walczyć o późniejsze kładzenie jej spać bo niezależnie o której pójdzie i tak wstaje między 4 a 5 ostatnio. Potem ma drzemkę 30-40 min i dawaj wyspana. Osiwieje, zaczęłam chodzić spać o 21 :-(

MadzikM zamilklas... czyżby przygotowania? ;-)

Ostatnia edycja:
Katjuszka mój starszak wstawał jak był w wieku naszych maluchów o 4-5 rano. Matko, co to były za jazdy. Później już się przyzwyczaiłam, a spać chodził po 19. Odkąd mam dzieci to mój dzień zaczyna się nie później niż o 6.

Uf czuje sie juz o niebo lepiej. A jaki porzadek mam. Tesciowa wpadla, zrobila obiad, pozmywala, posprzatala i pobawila sie z Tymkiem zebym mogla sie polozyc. Do tego jeszcze pranie mi zabrala zebym recznie nie robila. I powiedziala ze po weekendzie wezmie Tymka do siebie na caly dzien zebym miala troche spokoju. Musze przyznac ze tesciowa mam bardzo w porzadku.

W koncu widze swiatelko w tunelu ze moze w koncu katar sie Ignasiowi skonczy. Jeszcze mu charczy ale mniej niz wczesniej i juz prawie nic nie sciagam mu z nosa aspiratorem. Teraz spi sobie na boczku i oddycha normalnie. Ciekawe jaka nocka dzisiaj bedzie. Za to Tymek juz byl praktycznie zdrowy a od wczoraj znowu kaszle. Wczoraj to tak dychal ze balam sie zapalenia krtani. Ale dzisiaj juz troche lepiej, za to znowu katar ma. Ehh chyba zbliza sie powoli czas powrotu z dzialki do Lodzi, bo tutaj mi drzwi Tymek otwiera i leci na podworko czesto nieubrany i sie przeziebia. A ja latam za nim zeby zalozyl bluze lub kurtke. Ale mam nadzieje ze chociaz do konca pazdziernika uda nam sie jeszcze tutaj posiedziec bo chcialabym doczekac pokrycia dachu.

U mnie pobudki ostatnio o 6 max 6.30.

Marcia - zazdroszczę... mi by się taka teściowa dziś przydała bo czuję sie fatalnie a w domu armagedon. Moja też nie jest zła, ale stosunkowo daleko, no i dość zajęta.

My dziś byliśmy u lekarza, generalnie z Oliwią (z tymi ugryznieniami) ale przy okazji chciałam zapytać o wysypkę u Miśka. Mamy starszaków - macie jakąś metodę na histerię u lekarza? Bo dziś Oliwia przeszła samą siebie. No a lekarka i na ugryzienia (niektore zmieniły się w ranki) i na szyję Misia przypisała mi Elocom. Teraz doczytalam że to maść sterydowa i tak się zastanawiam czy to tylko mi się wydaje, że takie leki się daje dopiero gdy inne metody zawodzą?

Hej
Ja tak na szybko.
Kuzyn męża wraz z żoną już są. Jeszcze się z nimi nie widziałam bo mąż był po nich na lotnisku i przyjechali około pierwszej w nocy.
Dzięki za podpowiedzi co do menu. Będzie zupka krem pomidorowo-paprykowa, do tego grzanki, a na drugie rolady, ziemniaki, surówka. Potem standard: wędliny, sałatki, ciasto. Tort już zamówiłam, mam nadzieję że wyjdzie ładny i smaczny :-)
Mogę mieć mniej czasu na forum póki rodzinka jest, czyli do przyszłej niedzieli, ale postaram się zaglądać.
Dzisiaj wreszcie nawiedził mnie dawno nie widziany okres, a moja córcia, która zazwyczaj śpi że trzy razy w ciągu dnia wybrała ten dzień na test jak to jest bez drzemki:angry:. Kochane dziecko :-D
Kochany to jest mój mężuś, któremu ostatnio się pożaliłam, że mój stary telefon to już muł straszny i dziś mnie zaskoczył nowym sprzęcikiem. No nie powiem szybciej mi się odpowiada na forum ;-).
Dostanie mi się tylko jutro za zabawy telefonem w nocy. Przed chwilą Emma pacnęła mi ręką w telefon jak byłam w kontaktach oczywiście zadzwoniła do męża który zmęczony po pracy i wyjeździe na lotnisko odsypia w drugim pokoju ;-)

Pozdrawiam wszystkie małe i większe chorowitki. Niech wam dzieci szybko wracają do zdrowia!

Agunia - będzie dobrze. Julek w końcu załapie nowy system. A co do okazywania radości na twój widok to jeszcze musi troszeczkę dorosnąć. Ale nie martw się i tak jesteś najważniejsza w życiu syna :-). Ja wracam do pracy 15ego października. Też pewnie będę tęsknić za tą moją małą zmorką :-)

Witam porannie. Moje chlopaki byli dzisiaj dla mnie laskawi i chyba chcieli mi wynagrodzic wczorajszy ciezki dzien. Tymek spal ladnie, tylko raz sie przebudzil ale doslownie na chwile, a Ignas jak usnal po 21 to spal do 4! Najadl sie z pelnych cyckow (bo po ostatnich nocach z czestymi pobudkami to juz wczesniej sie sama budzilam.z bolacymi cyckami),poszedl spac i wstal po 7. Obstawiam ze to zasluga mniejszego kataru. Cco.prawda teraz jak wstal rano to byl jeszcze przytkany ale w.nocy bylo niezle.

Madzikm powodzenia w organizacji chrzcin. Dobrze ze bedziesz miala jakas pomoc. A i pewnie milo spedzisz czas z rodzinka. Zagladaj do nas jak tylko bedziesz mogla i zdawaj relacje z chrzcin.

Zuzanka sterydy rzeczywiscie sa lekami silnymi i nie daje sie ich od razu. Ale czasem trzeba i nie ma sie czego bac. Jesli chodzi o Oliwie to akurat chyba dobry wybor bo zlikwiduja stan zapalny wokol ukaszen i troche na swiad pomoga. Wiadomo ze nie bedziesz tego stosowala dlugo, tylko zeby poznikaly ukaszenia wiec na pewno nie zaszkodzi. Jesli chodzi o wysypke malego to nie pamietam dokladnie jak ty ja opisywalas ale na takie wysypki alergiczno-podraznieniowe dobrze dziala taka robiona masc witaminowa. Nie podam Ci teraz skladu bo nie pamietam dokladnie a mam zapisane tylko na kompie w przychodni.

reklama
ja tez porannie sie witam :) Marcia dobrze ze migrena mineła. Ale masz czadowa tesciowa, tez bym tak chciala. Moi tylko marudza ze rzadko przyjezdzamy a ja im powiedzialam ze droga od nas do nich taka sama jak od nich do nas. Moi rodzice czasem potrafia podjechac to i oni mogliby.

Agunia - no w koncu cos wciagnal :) bedzie dobrze.

Madzikm pycha menu. Dobrze ze bedzie pomoc no i masz super meza. Ja mojemu jak nie powiem ze ma mi kupic telefon to pewnie nie mam co spodziewac sie takich prezentoew :) trzymam kciuki za niedziele.

Dla wszystkich duzo zdrowka i milego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry