• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
U nas nieźle, tylko Olcio ma już chyba końcówkę kataru i taki gęsty że aż go zatyka i zdarzyło mu się już kilka razy zwymiotować tymi gilami :baffled: a za nic nie pozwala sobie popryskać wodą morską a jak tylko widzi gruszkę to piszczy i jeszcze bardziej "gotuje" te gluciory...
Inhalacje są spoko, ale mamy tylko na kaszel, a wiecie może co można dodać żeby nosek się oczyścił?

Wiytam ,

na sybko - u nas noc tak sobie, Mlody padł teraz. Po spacerku juz.

Evelinka u nas Młoda jak zasypia to przekręca się na brzuch i drze gębulę, ale jak ją przekręcę to drze się jeszcze bardziej, i jak tu dogodzić?

U nas też brzuch króluje ;)

Truskawkowa a co za szczepionkę macie? Mój starszak 3 dawkę B-Vaxom bierze i dziś byliśmy na osłuchaniu u lekarza, bo kaszel jakiś ma. W zastępstwie była córka naszej lekarki. Wyszliśmy z całą listą zaleceń.

U nas zęby raz widać, raz nie. Już nawet nie zaglądam do paszczy. Muszę ibuprofen kupić, bo mam tylko paracetamol, a ten przy zębach się nie sprawdza. Czasem jej dziąsła Calgelem smaruję i widać chwilową ulgę, bo inaczej wszystko ze złością w paszczy jest.

czyli z zebami masz jak ja wedruja i nie wiadomo kiedy wyjda. Powodzenia, u nas juz jakis 2 miesiac to wszystko trwa .

Witam :-)
Nie śpimy gdzieś od 4, przez katar :wściekła/y: Tak jak myślałam zaraziła się od starszej.
Już poleciałam do apteki, kupiłam aspirator do noska Sopelek i krople Nasivin. I w końcu moje biedne dziecko poszło spać.

A co tu taka cisza?

Edysiek wspolczuje kataru. Wiem co to znaczy. U nas tez noc kiepska. Usnal dopiero po 22. A potem od 2 pobudki co 1-1,5h. Biorac pod uwage to ze polozylam sie ok polnocy to sie nie wyspalam. Juz po kawce jestem. A do tego pogoda do d... wiec bedziemy pewnie w domu siedziec.

Ignas w ciagu dnia z latarek niezle, jest chyba troche lepiej. Co prawda nadal charczy ale nic mu juz nie sciagam aspiratorem. Za to w nocy jeszcze zagilony. Juz mam dosyc. Jak nam sie katar skonczy to zacznie sie pewnie skok.... eh zycie...

U nas kiiicha,małej katar spływał do tego ucha co ma głowe przechyloną i tak się zapalenie zaogniło że antybiotyk ma:no:,a tak płakała z bólu że już nie wiedziałam co robić czy karetkę wzywać,jechaliśmy na ibumie to jej łagodziło.No i musiałam odwołać neurolog dziś i odpoczywamy od rehabilitacji,no masakra.
A ten nasivin to faktycznie do d...,charczy dalej,wszędzie czysta tylko ten katar takie heca zrobił.

Jejku jak tak u Was czytam.. Te Wasze dziciaczki czasem niezle daja w kosc!
Ja bylam przeziebiona ostatnio i maly troche katarku zlapal ode mnie i ze 2 dni tak troche charczal, ale mu przeszlo! Spi mi tez cale noce, wiec ciesze sie bardzo!
Z tym, ze ja wychodze z nim w kazda pogode, nawet jak pada deszcz!

reklama
MARCIA bo ty obyta w lekach,mała ma ospamox dobry ten antybiotyk?no i myślę czy nie dawac jej więcej osłony niż jedna kapsułkę,można przedawkować probiotyk?

MADZIOLINA każde dziecko inne,ja z synem zaczełam chodzić do lekarza jak skończył 5lat i poszedł do przedszkola,a noce przesypiał po 4miesiacu.Poza tym starsze dzieci zarażają młodsze,ty masz ten problem z głowy bo masz jedno.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry