• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MadzikM ja nie robiłam w domu ale może jakieś mięso pieczone? Schab ze śliwka czy karkoweczka niczego sobie. Można upiec pokroić a potem to podgrzać. Z ziemniakami zapiekanymi-ziemniaki się pieką a mięsko podgrzewa ;) A na pierwsze zupa krem np z brokułów- raczej większość lubi

reklama
No to widać że wszystkie dzieciaczki uwielbiają tą pozycję brzuszkową :-)
Marcia dużo zdrówka dla Was !

Padam dzisiaj na pyszczek bo całe popołudnie spacerowałam z małą od 13 do 18 :-) taka piękna pogoda ze szkoda Mi było siedzieć w domku, zapakowałam jedzenie pieluchy i hejaa :-) a teraz Zuzka już śpi i ja też ide odpoczywać :-)
Spokojnej nocki i miłego wieczoru :-)

My tez dzisiaj duzo na dworze a nawet jesli w domu to przy otwartych drzwiach. Ignas zaliczyl dwie dlugie drzemki (prawie 3h i 1,5h) w wozeczku. Dwie inhalacje tez za nami i nie bylo tak zle. Nawet byl grzeczny jak na moje ruchliwe dziecko. W nosie nadal mu charczy ale nic sie juz nie da odciagac a to juz jakas zmiana. Zobaczymy jak dzisiejsza nocka.

Madzikm ja tez bym obstawiala jakies pieczone miesko. Nie narobisz sie przy tym a bedzie smaczne i moze sie grzac jak goscie beda jedli zupke.

Evelinka u nas Młoda jak zasypia to przekręca się na brzuch i drze gębulę, ale jak ją przekręcę to drze się jeszcze bardziej, i jak tu dogodzić?

U nas też brzuch króluje ;)

Truskawkowa a co za szczepionkę macie? Mój starszak 3 dawkę B-Vaxom bierze i dziś byliśmy na osłuchaniu u lekarza, bo kaszel jakiś ma. W zastępstwie była córka naszej lekarki. Wyszliśmy z całą listą zaleceń.

U nas zęby raz widać, raz nie. Już nawet nie zaglądam do paszczy. Muszę ibuprofen kupić, bo mam tylko paracetamol, a ten przy zębach się nie sprawdza. Czasem jej dziąsła Calgelem smaruję i widać chwilową ulgę, bo inaczej wszystko ze złością w paszczy jest.

Mamy tą samą szczepionkę.I też mamy kaszel, a nawet szczekanie. Dzsie na zadzwonie do alergologa i umówię sie na testy.
podejrzewam uczulenie na psa lub kota......a ja na wsi mieszkam:baffled:

DJMka a jakie zalecenia dostaliście?? do przedszkola poszedł czy w domu siedzi bo ja sie zastanawiam co zrobic....

Witam :-)
Wczoraj nie miałam czasu na forum, a dzisiaj forum zrobiło mnie w konia i nie chciało działać :wściekła/y:
To na chwilę, jak mała śpi ;-)

Madzik ja robiłam chrzciny w domu, ale nie robiłam obiadu, bo chrzest był na 18.
Ale robiłam w domu również komunię córci i ta już była z obiadem. Tylko, że u mnie tradycyjnie był rosół. A na drugie danie były kotlety, które przygotowałam dzień wcześniej, a potem tylko podpiekłam w piekarniku Schabowy z ananasem i żurawiną - Przepis - Onet Gotowanie albo Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem - przyslijprzepis.pl

Mogę zaproponować np. barszcz z kokietami, które zrobisz wcześniej i również można je podpiec w piekarniku.

Dzieńdoberek :-)

chciałam się przywitać jak wstałyśmy o 5:30 :angry: ale forum nie działało ;-)

rany, ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, czy ona snu nie potrzebuje czy co?! poszła spać o 20, pierwsza pobudka z rykiem o 23, uspokajanie, potem 1:20 jedzenie i próby zaśniecia, potem o 3 wzięłam ją do łóżka bo już mi się wstawać nie chciało, a potem 5:20 i dzień dobry... uśpiłam ją o 6:40, a o 7:20 już koniec i trzeba wstać.. no żesz... w dzień też coraz mniej śpi.. przecież jej się coś chyba buduje jak śpi.. a tu dooopa blada

Truskawkowa, nie mam doświadczenia z chorobami, ale na pocieszenie powiem, że mam taką koleżankę w pracy której syn będąc w wieku Twojego był chory co miesiąc.. wiem, bo byłam jej przełożoną i ciągle zwalniałam to do lekarza, to do szpitala, to na L4 była.. Każde przeziębienie szło mu na krtań i dziecko się dusić zaczynało.. ona potrafiła przez 2 godziny siedzieć z nim w zimie owiniętym w kołdrę na balkonie, bo tylko wtedy się nie dusił.. na pewno robiła inhalacje ze sterydów, ale tylko tyle pamiętam.. Lekarze mówili, że to normalne i niektóre dzieci tak mają i że wyrastają jak skończą 5-6 lat. Z tego co wiem to nie ma już tych problemów, co prawda nie jestem na bieżąco ale mam z nią kontakt to już tak nie narzeka, a potrafiła wylewać żale po kilka godzin... Katastrofa :-(

Dzień dobry mamusie :-)
Widzę, że starszaki chorowite. Moja odpukać zdrowa, ale coś ją wczoraj w nocy pogryzło. Znaleźliśmy tylko jednego komara, a na twarzy ma cztery ugryzienia, trzy na ręce i pięć na nodze :-\ te na nodze najgorsze bo kostkę ma opuchniętą (a ciągle przymierza skarpetki i buty, więc dodatkowo obciera), a na łydce ma pęcherz jak przy odcisku ... a jak jej dzisiaj chciałam to chociaż altacetem posmarować to histeria była niesamowita. Misiek za to znów ma pokrzywkę na szyi. No zawsze coś ...
Madzik - ja jedyne doświadczenie z własnej większej imprezy mam ze ślubu - a tam mieliśmy grilla, no i ewentualnie z roczku młodej - to robiłam kotlety podobne jak Edysiek, tylko z piersi kurczaka, do tego kasza gryczana lub ryż (bo się szybko gotuje ;-) )

Truskawkowa mój ma kaszel niby suchy, ale ma gulę w gardle, bo mu wydzielina spływa po tylnej ścianie gardła.
Dostał Pecto Drill 3x3ml, Clemastinum 2x4ml, Pneumolan 1x5ml, woda morska do nosa, inhalacje z soli morskiej. Kazała nam 10 dni w domu go trzymać, ale on w dzień prawie w ogóle nie kaszle, tylko rano głównie. Nie bardzo chcę go wo domu trzymać, więc chodzi do przedszkola.

reklama
DJMka też tak mieliśmy przez pewien czas, że w nocy się przewracała na brzuch a jak chciała z powrotem to płakała i musieliśmy ją przewracać i tak 50 razy w nocy :sorry2: ale przeszło jej jak nauczyła się spać na boczku i teraz tylko tak zasypia i jest spokój w nocy :-)
Madzikm ja jedyną do tej pory większa imprezkę robiłam na parapetówkę w domu i zrobiłam kurczaka pałki pieczone w pomidorach, karkówkę w grzybkach też pieczona w piekarniku, ziemniaki tez pieczone w piekarniku (dla dzieciaków) i z wody, pulpeciki w sosie śmietanowym z ryżem i surówki, a na wieczór leczo z grzankami czosnkowymi :-)

A My już dzisiaj po spacerku do piekarni. Pogoda mimo chmurek bardzo ładna - ciepło :-) a popołudniu wybieramy się na spacer po liście klonu i będę robiła z nich takie różyczki i bukiet ozdobny na stolik ;-) pochwalę się jak zrobię :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry