reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ledwo żyję. Ostatnio dają nam popołudniu popalić. Najpóźniej o 15 pobudka z drzemki i koniec ze spaniem aż do 20. Przez to już od ok 17 są mega marudni a spać nie chcą. Jak o 19 zaczynamy wieczorną toaletę to zazwyczaj już a akompaniamencie wycia. Kiedyś się przez nich wykończymy :-(

Jouluatto - serdecznie gratuluję synka. Wypocznij puki jeszcze masz jak i zbieraj siły!

reklama
Jouluatto gratulacje :) To synek będzie miał doborowe towarzystwo :)

Rila Nasza jak wstanie o 13-14 to do 18 nie śpi, a wtedy jest kąpanie i spanie. Jakoś mega rycząca nie jest, ale marudna bardzo. Za to w wanience mogłaby siedzieć ;)
Dużo sił dla Ciebie i męża, bo taka dwójka to bardzo wymagająca praca.

Jouluatto serdecznie gratuluję!

Gatki pierwsza klasa :-D

Marcia a może babcia by się z wami wybrała?

Rila u nas też jest taka przerwa w spaniu i już przy kąpieli Julko wyje przeokropnie, a przecież ty masz to razy dwa :no:

U nas dziś dzisiaj od rana szampański humor. Coś mi się to wydało podejrzane więc zrobiłam przegląd paszczy i okazało się że wyszły nam obie górne dwójki. Julkowi coś zęby idą hurtem, bo poprzednim razem wyszły trzy na raz ;-)

Oj jak ja bym chciala taka poprawe humoru, a wlasciwie to nocy. Ale ostatnia dwojka juz blisko wiec nam nadzieje ze to kwestia dni.

Moj ma ewidentnie lek separacyjny. Jak przejde obok niego i pojde do drugiego pokoju to jest ryk na calego. A jak mnie nie widzi i sie czyms bawi to jak wejde i mnie zobaczy to jest szal. Leci do mnie jak by nie wiadomo co zobaczyl.

Agunia oj dla mojego zdrowia psychicznego wyjazd z babcia nie wchodzi w gre ;-) kiedys musimy od siebie odpoczac. To juz wole z nart zrezygnowac.

Agunia zazdroszczę tych zębów.i gratuluję:) U nas nadal jeden a widzę że ciągle cierpi. A ja razem z nią.

Rila u nas to samo z drzemkami. Zawsze pod wieczór juz się wydziera. Także współczuję podwójnego problemu.

Jouluatto serdecznie gratuluję!! I również po cichutku zazdroszczę :)

Nie wiem co jeszcze komu bo padam na twarz. Wiem ,że Milenka pytała jak nocka. Nie pytaj. Ale pomodle się żeby ta była lepsza ;-)

U nas od rana do ostatniej drzemki (1,5 godz) kosmos. Myślałam, że ja gdzieś zamknę i wyjdę. Uratowała nas moja przyjaciółka, która wpadła na godzinę bo chybabym coś głupiego zrobiła. Co prawda nie weźmie młodej bo sama w ciąży ale przynajmniej na duchu mnie wsparla.

Idę spać póki młoda śpi choć nie wiem jak długo bo popiskuje i się rusza co chwile :(

Udanej nocy wszystkim!

Witam wieczorową porą. Czarny piatek dziś i chcialam wykozystac rabat na wyprzedaże z kaphala ale dla chlopcow nie bylo nic w moich rozmiarach w przecenie a to na przecene mialam dodatkowa zniżkę. Dla dziewczynek byly za to cudne stroje.
Chwilowo u nas gile i zieleń w pieluszce więc liczę na szybkie pojawienie się kolejnych zębów.

Wtam z rana :) do poniedzialku pewnie bede miala problem zeby zajrzec wiec wszystkim milego weekendu zycze
U mnie nocka calkiem niezle ale to tylko dlatego ze podalismy pedicitamol. Teraz maly gaworzy w lozeczku od pol godziny ooo chyba skonczyl samodzirlna zabawe wiec uciekam.

U nas nocka do d. Pobudka o 22, potem o 2 wiec nie tak zle. Ale potem o 3 i dalej juz co chwile. Jak w koncu usnal lepiej ok 4.30 to starszy sie obudzil zasikany. Ale ze mlody przez sen tez marudzil to starszemu zasnac nie pozwalal. W koncu Tymek wyladowal z nami w lozku i po chwili spalam z jego nogami na twarzy. I tak do 6.50.

U nas noc też do luftu :-( mały spał do 24 a później do 4 budził się co chwilę a tak porządnie to dopiero koło 6 zasnął i spał do 9 :) wszystko byłoby super gdyby mnie całą noc brzuch nie bolał :eek: na wieczór już dreszcze miałam i wszystko mnie bolało, wzięłam aspirynę i enterol na wszelki wypadek i chyba dzięki temu całej nocy nie spędziłam w łazience a teraz wstałam i znowu masakra:baffled:. Najgorzej że sama z chłopakami jestem i nie może mnie nic rozłożyć.

Pytanie odnośnie kanapek czy to może być bułka posmarowana serkiem śmietankowym almette? i cała czy pokrojona w kawałeczki? chciałam małemu na śniadanko dać.

reklama
U nas noc średnia, były trzy pobudki i koniec spania o 6. Ale podejrzewam, że to z głodu, bo daję Julkowi cycka w dzień tylko po to żeby się napił, a jedzonko jedynie w nocy i chyba niewiele już jest tam mleka.

No i chciałam zapytać czy którejś dziecko nie zginęło? Bo to co ja mam w domu na pewno nie jest moje. Humor ma świetny od samego rana i sam się bawi. SAM!!! Mój wymagający nieustannego noszenia na rękach syn dzisiaj ani raku nie kwiknął, że mamy go nosić :szok:

Ancona ja daję jedynie chleb z masłem.

Do góry