reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No właśnie - choinka. Mamy tylko taka wielką od podłogi do sufitu, strasznie jestem ciekawa jak Ewa się zachowa. Zosię przeżyła - zaczęła raczkować przed wigilią, to może i Ewę przeżyje. Najwyżej zaraz po świętach rozbierzemy.

Zgadzam się, że przy dzieciakach święta zupełnie innego wymiaru nabierają. gdybyśmy byli sami to chyba nawet ubierać choinki by mi się nie chciało, a tu pierniczki, ozdoby, łańcuchy

reklama
Dziewczyny znalazłam sposób na nieśpiące dzieci:) Zakupić E-milusiowa pościel:) A tak powaznie to Kuba śpi juź dwie godz. a zawsze bylo 30min:)

U nas walka z katarem i wiecie co Wam powiem, nie chcę nic innego do odssysania kataru jak ten rewelacyjny sprzęt do odkurzacza :) raz, dwa i nosek czysty. Fakt Filip się trochę wyrywa, ale nie płacze i to najważniejsze.

Co tu taka cisza??? Weekend i wszystkie zajete.

Moge powiedziec hura!!!! Po wielkich i dlugich meczarniach przebila sie Ignasiowi ostatnia dwojka! I od razu pomoglo w spaniu. Dzisiaj tylko dwie pobudki o 2 i o 6! I spanie do 7.15. Juz nie pamietam kiedy ostatnio mielismy taka dobra noc. Od razu zrobilam przeglad paszczy i patrze jest zabek! Co prawda poszedl spac pozno bo ok 21.30 ale to dlatego ze spal u tesciow pol godziny od 18 i potem jeszcze w samochodzie jak wracalismy. Mam nadzieje ze teraz chociaz na troche bedziemy mieli spokoj z zebami.

Marcia - to ile już ząbków macie ?

U nas noc nie należała do najlepszych ale i tak biorąc pod uwagę katar to źle nie było. Pobudki o 23:30, 2:30 , po 4 i o 7 już na dobre. U nas chyba dolne dwójki idą bo dziąsełka rozpulchnione, a góra miękka.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Moją też coś w nocy męczyło, bo wierciła się strasznie i marudziła przez sen. Może też jej zęby dokuczają, chyba już pora na następne.
Ogólnie noc nie taka zła, tylko obudziła się przed 6 i myślałam, że już po spaniu, ale po wielkich trudach jakoś zasnęła przytulona do mnie i tak wstałyśmy dopiero o 8:30 :szok:
Wczoraj myślałam, że będzie problem z zaśnięciem, bo byliśmy u znajomych i jak wracaliśmy to zasnęła w wózku. Było po 19 i nie wiedziałam za bardzo co robić, czy ją budzić i kąpać czy zostawić śpiącą. Stwierdziłam, że jednak ją wykąpię i najwyżej będzie sobie z nami tv oglądać ;-) ale była taka padnięta, że zjadła butlę i poszła spać.

Magda my też mamy dużą choinkę i nawet nie ma opcji na inną, bo starsza nie odpuści. Na szczęście mała jeszcze nie ruchliwa to damy radę. Tylko jej kącik zabaw musimy przenieść w inne miejsce, bo pod choinką chyba nie za bardzo :-D
Ja jeszcze nie zaczęłam stroić domu na święta, jakoś nie mogę się zebrać w tym roku.

MArcia zaczynam się bać,bo my żadnego zęba nie mamy a jeszcze więcej pobudek nie mile widziane;-)

EDYSIEK moja wczoraj cały dzień nie spała,wieczorem ze zmęczenia miała problem z zaśnięciem ale dopiero o4 na butle i z kupą sie obudziła.
Mała drzemie to lecę głowę myć bo popołudniu jedziemy na urodziny do kuzynki,strasznie intensywny weekend.

Witam się i ja:)

Ledwo na oczy patrzę:( Nie spałam prawie całą noc, no może 3h w sumie. Po wcześniejszej pięknej nocy dzisiaj było milion pobudek nie wiadomo z jakiego powodu:/ Ani nie zasikał się, ani nie byl głodny, no chyba że zęby ale ja po pierwsze niemogę mu paszcze przejrzeć na górze bo się wyrywa a po drugie ja tam nie widze roznicy w wygladzie dziaselek. Dopiero po 3 stwierdzil ze zje troszke mleka i udalo mu sie usnac chociaz tez niespokojnie. Jak Kuba usnal to maz zaczol chrapac. Jak meza szturchnelam to pies wlaczyl chrapanie:/

Marciu od razu lepiej jak zabek jest na wierzchu:) To ile ich juz? 5?

Milenko udanej imprezki życzę:)

To Ci Rdysiek dziecię padlo:)

Ja dzis wybieram sie na kawe z kolezanka a Mlody zostaje z tata.

Mika widze ze Filipek juz powoli ma sie lepiej:)

Mika zdrówka dla Filipka!

Marcia gratuluję kolejnego ząbka :) Ignaś szaleje z ząbkami ale może teraz trochę odpoczniecie.

Kroczku ja też nie widzę różnicy w dziąsełkach a u góry to mowy nie ma żeby dał zobaczyć co się dzieje. U nas jak w 5 miesiącu wyszły dwie dolne jedynki to do tej pory ma wszystkie objawy idących kolejnych ząbków których oczywiście nie ma :baffled:

Milenka udanej imprezki :-)

Jakie dekorowanie domu nawet jeszcze o tym nie myślałam. Poruszałam z mężem temat choinki bo w tamtym roku mieliśmy dużą żywą, była super i mąż w tym roku też taką chce tylko przy raczkującym, wszystko ciągnącym, zjadającym i ciekawskim Hubercie ja sobie tego nie wyobrażam :baffled: myślałam o żywej ale małej w donicy żeby ją na komodzie postawić. To u nas temat do dalszej dyskusji chociaż i tak pewnie stanie na moim :-p.

Hubert już całkiem nieźle się czuje, jeszcze tylko kaszle. Ale mam problem bo muszę do lublina jechać krew pobrać do badania i czy po chorobie i antybiotyku który dalej bierze wyniki będą miarodajne czy mogą być zafałszowane?? A musimy te wyniki zrobić najpóźniej we wtorek bo za tydzień w poniedziałek znowu do lublina na kontrolę w zakaźniku :dry:.

reklama
Witam się i ja.

U nas niezbyt dobrze. Mloda złapała katar od ojca. Plus zęby. Codziennie jej coś krwawi i nie wiem z czego. Pewnie górę przygryza dołem :(
Noc z katarem o dziwo standardowa tylko musiałam ja nosić żeby zasnęła na każdej pobudce bo nie mogła zasnąć na lezaco.

Mąż dziś choinkę ubrał żeby K. Pokazać ;) o dziwo dzięki temu 10 min inhalacji uskutecznilismy bo się gapila ;) ale potem już nieciekawa...

Bidna taka jest, oczy zalzawione i czerwone :( a kataru nie znosi odciagac wiec dodatkowy krzyk jest..

Ja obstawiam ze Ignas ma 8 zębów skoro ostatnia dwojka wyszła :-) gratki!

Ancona z tego co wiem to po infekcji może mieć leukocyty podniesione.

Kroczku współczuję. Niektóre z nas przyzwyczajone ;)

Milenka baw się dobrze

No i po drzemce. Musze znikać

Do góry