• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mhm to chyba dziś ja pierwsza. Niestety zasypianie wcześniej wiaze się u nas z wcześniejszym wstawaniem. Wesoło się bawimy w łóżku od przed 6. Dałam jeść a ona i tak ani myśli spać, więc wstajemy..

Mika jak ja bym tak chciała z tym nie braniem do buzi. Niestety u nas wersja MadzikM. Ostatnio lizala kamień u sąsiadki przed domem..

MadzikM no widzisz, moje dziecko umie się rozwiązać :rofl2:

reklama
Dziwna noc. Zasnął o 19, bo wczoraj były tylko dwie drzemki po 40 minut, co na moje dziecko jest baaaardzo niewielką ilością snu, i jak zasnął o tej 19 to spał elegancko do północy a jak zjadł, to później budził się pojęczeć co godzinę. O 4 skapitulowałam i wzięłam go do nas do łóżka a o 4.50 było już po spaniu :no:

Ale to bardzo pięknie, cudnie i w ogóle z uśmiechem na twarzy. No bo przecież bycie niewyspanym i półprzytomnym zombie to piękno macierzyństwa i nie wolno się żalić. Bo potrzeba snu jest synonimem patologicznego rodzica.

Hehe Viltutti dobrze napisalas :-) macierzynstwo jest takie piekne, spacerki z wozeczkiem, usmiechy dziecka itp i mamusia zawsze wygladajaca na zadbana i wypoczeta :-)
Co to brania do buzi wszystkiego, wczoraj np wyjal z kosza na smieci obierki od jableki zaczal gryzc, lize tez m.in. szybe, kuchenke itp

Viltutti, a co to potrzeba snu? Ja takiej nie mam ;) co jęk to wstaję z uśmiechem na ustach, przecież jestem mamą :D

Katjuszka, Madzikm bo dziewczyny poznają świat same, tak to z babami jest nie przetłumaczysz same wiedzą najlepiej ;)

U nas pobudka z uśmiechem tuż po 5. Ależ macierzyństwo jest piękne, ile ja wschodów słońca się naoglądam :D

My tez juz szalejemy od przed 6, od 23 do 2 wiecenie, popłakiwanie, potem juz poszło z górki. Muszę go tak "wytresować" żeby mnie budził na wschód słońca bo nie ma nic piękniejszego niż wyspane dziecko, matka zombie i ogólna niemoc.

Idealna matka by napisała "macie na co zasłużyłyście" a ja patologiczna napisze, że swoje dzieci wychowujemy a nie chodujemy ;p

Chyba pora nakarmić dziecko bo jak mi sie rozedrze na dzień dobry to pozniej cały dzień do bani. A przecież narzekać nie wypada !! U mnie juz wiadro kawy przygotowane :D

Ostatnia edycja:
Idealna matka by napisała "macie na co zasłużyłyście" a ja patologiczna napisze, że swoje dzieci wychowujemy a nie chodujemy ;p

Chyba pora nakarmić dziecko bo jak mi sie rozedrze na dzień dobry to pozniej cały dzień do bani. A przecież narzekać nie wypada !! U mnie juz wiadro kawy przygotowane :D

Wiadro kawy to of kors Filip Ci przygotował? A pisząc "nakarmić dziecko" masz na myśli towarzyszyć w śniadaniu? Bo przecież roczne dziecko potrafi zrobić sobie kanapki i herbatę? I jest totalnie, zupełnie i w pełni ODPIELUCHOWANE...?
a, no i dorzuca się do czynszu i rachunków.

[ SARKAZM o TUTAJ definicja dla tych mniej sprytnych ]

reklama
DJMkammój mi wschodów póki co oszczędzał ale widzę że zaczął...wczoraj na noc (koło 23) dostał nurofen na zębiska i spał prawie do 6 ;) dawno nie miałam takiej super nocy a o dziwo bardziej zmęczona jestem niż jak wstawał 7:45 z 10 pobudkami :eek:

poszedł na drzemkę po 7 ( po śniadaniu już i zabawie) ale po 20 minutach wstał. wstawił z mamą pranie, a teraz się bawimy i wyczekuję drugiej drzemki tylko najpierw mały zapoda sobie 2gie śniadanie, kanapka z wędlinką i jajo na miękko dziś :D
O koniec samodzielnej zabawy idę do mojego piszczącego malucha.

Viltutti jesteś cudna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry