• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka - to już było trochę czasu temu, ale Oliwia też po kilku dniach od szczepienia miała wysypkę, raczej niewielką, a wcześniej temperaturę. Całość potrwała koło tygodnia. I na pewno to było właśnie poszczepienne.
My też dziś na dworze, Misiek gania i tylko wyjadą piasek z piaskownicy ;-)
A teraz dzieci śpią a my mamy gości więc uciekam.
Dobrej nocy

reklama
Zuzanka ja k=mam peg perego po starszaku model Aria albo Aria II dla mnie super ale mąż wysoki to już mu za niska. U nas wyznacznikami były
1. waga (mieszkałam na 4 piętrze)
2. możliwość złożenia i rozłożenia 1 ręką (prawie zawsze bez wysiłku)
3. rozkładana prawie na płasko
4. w miarę szeroka
świetna jest rączka z boku ułatwiająca noszenie złożonej
świetny montaż pasów - dziecko nie musi być przytwierdzone plecami do oparcia

minusy
brak podnoszonego podnóżka
wybrałam jasny brudzący się kolor
mało wygodna dla wysokiej osoby,
mało dostępny kosz w pozycji leżącej (ale to skutek mocno leżącej pozycji)

Milenka świetna kiecka a jak dla mnie to oni chyba w tali mierzyli tak jak jest odcięcie

Ja się też boję nie szczepić tym bardziej że my blisko Odry tzn granicy chciałam powiedzieć. Jeśli mi się dobrze obiło o uszy to w Niemczech odchodzą od szczepień i może do nas choróbsko wędrować. No i czekam tylko komunikatu że nie będą przyjmować do placówek publicznych bez szczepień bo info i ostrzeżenia o wytycznych sanepidu już wiszą.

Starszak dziś większość dnia na polu spędził, trenował na rowerze a z tatą kupił do południa kask. Imprezy nie miał (będzie jak warunki dla gości będą , żeby dzieci puścić) ale byli znajomi z kolegą i przynieśli drobiazg a on dostał od rodziców pierwsze ognisko na naszej działce. Sam piekł kiełbaskę i chleb i cały dumny że to w jego urodziny pierwsze ognisko. Nie ma to jak pozytywnie dziecko nakręcić.

Milenka to rzeczywiście trafił ;) mój też dostaje rzeczy z pepco, ostatnio nawet sama mu kupiłam w prezencie od prababci ;)

Marcia teraz Młoda gorączki nie ma, wysypało ją bardziej na brzuchu. Jutro powędrujemy do lekarki. Tak mi się zdaje, że to będzie po szczepieniu. Mam ją w domu trzymać, czy mogę wychodzić? Bo dziś akurat moja mama ma urodziny, a mam siostrę w ciąży i nie chcę, by coś się stało.

Zuzanka to u nas podobnie. Wysypka na brzuchu głównie.

a my ostatnio takie fajne czasy mieliśmy i co? Młody w nocy miał szczekający kaszel, więc u mnie to objaw zapalenia krtani... zaraz jedziemy na pogotowie, żeby potwierdzili, póki co daję mu syrop, uniben i inhalacje z soli. Pediatra pewnie nic innego nie wymyśli, bo temperatury nie ma.

Milenka i Edysiek tak mnie wkręciły, że jedziemy dzisiaj do castoramy po sadzonki krzaków, a wczoraj w biedrze nakupiłam mieczyków, frezji, malw i magnolii i posadziłam. Pewnie ***** urośnie, bo u nas piaskownica okropna...
A! No i piaskownicy baaaardzo potrzebujemy :D

Witam :-)
Mała dzisiaj łaskawa była i wstałyśmy przed 8. Wieczorem też szybko padła, choć miałam obawy że nie zechce szybko spać, bo po południu sporo spała. Ale chyba ją to bieganie po trawie wymęczyło :-D
Dzisiaj u nas trochę chłodniej, wiatr zimny ale słoneczko świeci więc jest ok :tak:

Kroczek buty wcześniej czy później i tak byłyby obdarte ;-) Ja już się nauczyłam, że dziecko musi mieć 2 pary butów, jedne na podwórko a drugie wyjściowe. Moja starsza do tej pory strasznie buty niszczy, potrafi w tydzień parę załatwić. Na szczęście jej już można znaleźć nieco tańsze to ma kilka par. No a dla maluchów niestety butki drogie.

Milenka ja też już sporo posadziłam. W ogródku lilie, dalie, clematisy, winobluszcz, groszek pachnący, ostróżkę, lwie paszcze, aksamitki. Jeszcze muszę słonecznik ozdobny kupić i zostaną mieczyki do wsadzenia. Choć pewnie jeszcze i tak coś kupię.
No i jakieś kwiatki same się wysiały i na razie nie mam pojęcia co to :laugh2:
W warzywniaku już mam cebulę, groszek zielony, rzodkiewkę, sałatę, marchewkę, pietruszkę i pasternak (ale to bez szaleństw po 2 rządki). Jeszcze zostały buraczki, fasolka szparagowa, ogórki i cukinia.

Viltutti na pewno coś urośnie :tak: Zobaczysz sama co lepiej rośnie, a co nie chce i będziesz wiedzieć co sadzić.
Piaskownicy też jeszcze nie mamy. Chyba kupię małej jak dostanie pieniążki na urodziny. Zastanawiam się nad taką plastikową z pokrywką PIASKOWNICA BASENIK PLAC ZABAW SUPER KRAB 2 W 1 !! (5253823830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Może ktoś coś podpowie. Tylko będę musiała pilnować, żeby nie jadła piasku ;-)
Zdrówka dla Olka.

Moje obie dziewczyny dostają ubrania z Pepco, zwykle od babci, mi to pasuje ;-)

Auliya
super sprawa z tym ogniskiem :-)
Ja mam w planach zabrać małą na kulki w urodziny.

Moje dziecko się poprzestawiało bo znów ma etap że śpi tylko raz dziennie i zasypia w momencie po całym dniu na dworze:tak:

Viltutti zdrówka dla Olka no i DJMka dla córy także:tak:

Edysiek ja wczoraj zakupiłam piaskownicę wczoraj w Carefour za 45zł ale bez pokrywy

reklama
Ja się tylko odmelduję bo padnięta jestem. wczoraj gorąc w porównaniu z dzisiejszym dniem ale na promyczki słońca się załapaliśmy.

Zdrówka dla chorowitków życzę i niestety spadam bo oczy się zamykają a jutro długi i ważny dla mnie dzień :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry