• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek z piaskiem i trawą to pamiętam, ale że po domu nie to jakoś nie zakodowałam.

Milenka Młodemu zalecili takie http://www.ortopedyk.waw.pl/ortopedyk/gallery/wizytowe/VASYLI-Custom-SL-3-4/69.html te 3/4. O ćwiczeniach pogadam z koleżanką, bo rozgadaliśmy się i czas poszedł, poza tym ta kobieta powiedziała, że tych ćwiczeń, które lekarz zalecił nie robić absolutnie (zalecił chodzenie na piętach, na zewnętrznych krawędziach stóp) ewentualnie na palcach to jest w miarę. U Młodego problem jest z lewą stopą. Wkładki mają to korygować. W lipcu mam jeszcze ortopedę kontrolnie i po tej wizycie umówię się po te wkładki.
Jak to oni powiedzieli: stara szkoła ściera się z nową i jedno przeczy drugiemu.

Zuzanka moja Młoda tak mi pamięć zjadła z synem tak nie miałam ;)

Daję o ile pamiętam wit. D. Moja lekarka powiedziała, że takim maluchom trzeba, bo tego słonka nie jest u nas aż tyle, ale myślę, że jak jest tak jak dziś to można sobie odpuścić.

A tak a propo witaminy jeszcze: wasze maluchy mają jeszcze ciemiączka?

Ostatnia edycja:
reklama
DJMKA mojej nie sprawdzała ciemiączka na szczepieniu,ja jak macam to dziury już nie ma ale jeszcze wyczuwalne jest.Czytałam że po 30minutach orzy takim słońcu już dziecko czerpie odpowiednią dawkę dlatego nie daje od kilku dni,moja pije mm 0,5 litr to coś dostaje.

My wkladki mamy z tąd
Projektowanie i produkcja wkładek ortopedycznych
Mój miał 2turnusy ćwiczeń ale rehabilitantka powiedziała że jemu co najmnie 1,5roku intensywnej rehabilitacji żeby coś z tym zrobić.Także krzywe nogi mu zostaną,byle gorzej nie było.Buty ciacha okropnie.

Na tym badaniu wspomnieli jeszcze, jak dobrze pamiętam, że do 5 roku życia nie wiele się z tym robi, bo to może się samo skorygować. Tylko u mojego wcześniej było dobrze i gdzieś od 3 r.ż. zaczął kosić. Zasugerowali, że to może być też z winy buta, ale u syna nie wiem od czego. Teraz po tym badaniu to mam milion pytań. Chyba trzeba będzie umówić się na wizytę.

Milenka a Ty robiłaś starszakowi badanie postawy? Bo babka wspomniała, że przy wadach stóp często wady postawy są.

djmka no on też ma stwierdzoną wadę postawy,rehabilitacje miał na jedno i drugie,tyle ze turnus sie skonczyła a wady zostały.Trzeba go pilnować żeby sie nie garbił i tornister musi mieć usztywniany,ma ćwiczyc z kijem ale jak go już zaciagne to po 3minutach mu sie nudzi.Dawniej były korekcyjne w szkole teraz nic nie ma.Nogi mój ma tak pokrzywione że już nic mu nie pomoże,jedynie kontrolowac żeby gorzej nie było ale ja różnicy nie widzę,chodzi jak kaczka dla mnie.

DJMka na wade postawy lekarstwa nie matak naprawdę i nogi i plecy można naprawic ćwiczeniami,ale mnie nie stac na prywatne rehabilitacje a państwowe póki co wyczerpane.Po prostu będzie taki krzywielec a u niego jest to widoczne bo jest chudy przerazliwie i łopatki odstają.
My skierowanie do ortopedy dostaliśmy po bilansie 6latka i to jeszcze z opóznieniem byliśmy.

jeden turnus to 10rehabilitacji po 45minut czyli w miesiąc można go zrobić a potem martw sie sama.Ja juz z młoda przerabiałam prywatną rehabiliacje w domu.
A to nie jest tak ze dziecko ma sie wyleczyć,po tym turnusie rodzice wiedzą jak ćwiczyć w domu i mają to kontynuować sami.

DJMKA kup mu piłke do skakania,to jedyna forma ćwiczeń do których jestem w stanie zmusić młodego,skacze przed tv to mu się nie nudzi.A jest bardzo zalecana przy wadach postawy.

Ostatnia edycja:
reklama
Mamy piłkę. Wczoraj mi powiedzieli, że ta wada postawy jest od tej stopy i przy używaniu wkładek powinno się to skorygować. Pani kazała nam pokazać się październik/listopad, żeby zobaczyła jak to się ma.
To według mnie powinno to wyglądać inaczej, że pokazują ćwiczenia, dziecko w domu to robi i co jakiś czas pokazuje się do kontroli i zmiany ćwiczeń.

Mnie też nie stać, żeby z nim prywatnie chodzić, ale jak będę zmuszona to będę tak robić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry