• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Aaaaaaaaaaa! Moje dziecko przestawiło się na JEDNĄ drzemkę! od kilku dni chodzi spać ok. 13 i śpi tak 2-3h. Ale ja padam z nim, bo od 5 przez te 8h zapierniczania za nim jestem padnięta.
Cwaniak jest okropny - wyciąga sam szczebelki z łóżeczka ( ew. stara się wyjść górą...), sam wychodzi z wózka, chyba że przypnę do pasami tak ciasno, że dygnąć nie może, w krzesełka do kamienienia IKEA też wstaje, otwiera sobie klamki ( mamy powkładane klucze we wszystkie zamki i zasunięte większość pomieszczeń...), a po płotach wspina się jak małpka, nawet po siatce ogrodzeniowej!
W domu nie jestem NIC w stanie zrobić, bo moje dziecko to totalna dzidzia zagłady i spustoszenia...
Of kors tatuś wiecznie w delegacjach :)

reklama
Co tu tak cicho? wszystkie mają ciężkie popołudnie? mój zasnął na drugą drzemkę o 16:20 pospał 2h i o 20 poszedł znów spać:szok: czy ktoś mi to wytłumaczy? Mi głowa w domu pęka więc najchętniej wyszłabym na taras którego nie mam :baffled:
Do tego mąż się realizuje i naprawia w domu pierdoły poprawia krany silikony... aż podejrzane.

Szarlotka mmm zjadłabym :)

Truskawkowa jak po wizycie u fryzjera?

Viltutti to coś jak u nas łącze się w radości macierzyństwa ;-)

Auliya dosypujesz coś na sen ? ;-):szok:

U nas pierwsza drzemka to było naciągane 10minut a druga od 15 jakieś 40 minut i jeszcze nie ma zamiaru spać. Właśnie wyje bo nie dobra matka zabroniła wyrzucać dokumenty i wchodzić na parapet. Ostatnio codziennie na koniec dnia głowa mi pęka :confused2: a jeszcze jutro stresujący dzień się szykuje :/.

K zasnęła 15 min temu i już się obudziła z płaczem.. ale to dziecko miało dziś taką korbę, że chyba energia z niej jeszcze nie zeszła.. Pomijam fakt gonienia za rękę tak, że aż się plącze i przewraca.. ale po domu goni już sama, także postęp mamy :-) Ale ona się na mnie rzuca z kwikiem, żeby mnie całować pełną buzią, a w rezultacie gryzie mnie po wszystkim. A wieczorem urządziła maraton z noszeniem poduszki po naszym łóżku i cięzko ją było w dwójkę upilnować, żeby sobie krzywdy nie zrobiła..

Auliya korzystaj :-D A fakt, od kilku dni K bierze prysznic stojąc w swojej wanience włożonej do naszej wanny bo w naszej też nie chce luzem stać..

Zuzanka miłego czytania :-) relaksuj się

Viltutti :-D Wow może na jakiś konkurs O zgłoś :-D tylko jeszcze nie wiem jaki ;-)

Milenka zniknęła od wczoraj.. ale Marcia to raczej wcześniej... co u Was dziewczyny?

Moj padł ok 21-nawet ładnie mu poszło biorąc po uwagę popołudniowy ryk....wył o wszystko i wszędzie.....winie lewą dolną 2....z tego wycia, jeczęnie i wymuszania(o wchodzeniu na krzesełko do karmienia nie wspomnę) wypiłam już piwko-a co- kto mi zabronie, no kto;-)

Viltutti Ty to masz jakiegoś Spidermana:-D Sprytny ten Twój Olo:)

Truskawkowa dokładnie co tam na głowie powstało?;-)

Zuzanka to kobieto korzystaj ile się da:) Co masz zamiar czytać? Ja dziś nawiedziłam bibliotekę i znów sterta książek czeka na czytanie:)

Auliya jakby to powiedział mój przyjaciel: 'Nie analizuj":-D po prostu ciesz się że coś zostanie zrobione bo u mnie to podanie i dwa zdjęcia trzeba dać żeby się doprosić;-)

Ancona ależ żywotny ten Twój najmłodszy:tak:

Madzikm Emcia jest przesłodka:) A tak z ciekawości to Emma będzie dwujęzyczna czy tylko po Polsku do niej mówicie?

reklama
Truskawkowa - ja nie zabronię a nawet się dołączę, tylko nie z piwkiem a z pigwówką na lodzie.... Mała śpi no to kto zabroni ;-)

Kroczku - na 100% będzie dwujęzyczna :-). W domu używamy polskiego tylko ale tak to wszędzie otacza ją angielski, szwagier anglojęzyczny, dzieciaczki od szwagrostwa preferują angielski, po polsku mówią, ale kalecząc. Zresztą jak plany nie ulegną zmianie, a pewnie nie to Emma tu pójdzie do szkoły :-)

Auliya - również jestem za tym, żeby nie analizować poczynań męża. Najlepiej zrobić sobie herbatę, zasiąść na kanapie i podziwiać z bezpiecznej odległości ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry