• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
A ja nie bardzo go chcę zostawić, bo chcę Młoda dać. Jak wszyscy zostawią swoje dzieci to naboru nie będzie. Poza tym miałam już wstępną diagnozę i Młody soboe radzi. Nie powiem, żeby nie było mi na rękę mieć dwójkę w przedszkolu, ale drugi raz zerówka średnio mi się widzi.

Truskawkowa tylko jaki jest sens zostawienia 7-latków drugi raz w szkole? Rodzice mogą zostawić nawe 8-latki drugi rok w drugiej klasie. Takie jest założenie tej ustawy. Na fb wrzucił link.

Ja też uważam ze jeszcze sie nachodzi do szkoły i nauki 1 klasie sporo, to nie Uk ze uczą sie w szkole a w domu luz. Mój syn właśnie w ramach przerwy świąteczne wkuwa tabliczkę

W zerowce to jeszcze ale drugi raz w 1 klasie t lipa i co dadzą drugi raz te same książki i to samo będą sie uczyć? Chyba by jednak nie zostawiala, w zerowce to jeszcze bo sporo sie bawi.
Djmk no z miejscem w przedszkolu może być w bo ludzie zostawia bo wygodniej, w szkole dziec jest 4h a w przedszkolu nawet 9h

Uczę sie pisać na tablecie i bzdury wyskakują zanim wyślę to kilka postów wskakuje wole laptop
Jednak myślę ze większość ludzi nie będzie powtarzać roku a już na pewno 1, 2klasy, raczej dotyczy to matek 5latkow najbardziej.

reklama
Milenka ja rozmawiałam z naszymi paniami i one powiedziały, że nawet powtarzanie zerówki będzie dla niektórych problemem, bo dzieciaki szybko i płynnie idą z materiałem. Powiedziała, że będą szukać wtedy jakis bardziej rozbudowanych ksiażek. Ja nie widzę potrzeby zostawienia go w zerówce, chociaż niektórzy będą przenosić dzieci do zerówek w szkołach, by dzieci ze szkolą się zapoznały. Ja myślę, że czy jako 6- cz 7-latek to początki są trudne. Mój jest ciekawy i lubi pisać, próbuje czytać, ale drugi rok w zerówce by go rozleniwił.

Truskawkowa mój by też pewnie z chęcią z ulubionym kolegą poszedł do szkoły, ale nie wiem jak jego rodzice. U mnie Młody nadal wydziera jeansy na kolanach ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry