• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mi wszystkie paczki doszly ale DPD i DHL[emoji38] Dzis dokupilam reszte prezentow i mam z glowy[emoji6] Wieczorem bede pakowac. Dla tesciow nic nie mam no i jeszcze tesciowa dala kase abym od niej cos cjlopakom kupila ale raz,ze nie mam pomyslu dwa,ze nie pojedziemy do nich wiec jakos sie nie martwie zbytnio[emoji4] Moze posciele im kupie[emoji38]

reklama
Jaki ten piernik staropolski wyszedł rewelacyjnie dobry. Uwielbiam takie, bo przypomina mi dzieciństwo i taką ciocie u której zawsze był. Muszę to wpisać w coroczny repertuar.. mniam mniam

A teraz jak Klara zasnie zabieram się za oprawienie dwoch karpi bo m co roku z pracy przywozi.. fuuuuuj

Zojcia po szczepieniu dziś, waży tyle co Klara na 13 msc :-)

Katjuszka może i ja za rok spróbuję zrobić ten piernik.
Ja mam wprawę w sprawianiu ryb, tylko zabijać nie lubię.

To ile Z. waży?

Mogę dzisiaj barszcz ugotować (taki na zakwasie)? Czy za szybko?
Jutro jeszcze do pracy idę i nie wiem czy się wyrobię ze wszystkim.

Ancona ja juz 2 tudzien chrypke mam,a nawet powiedzialabym,ze krtan....nic nie pomaga. Do tego kaszel jak gruzlik[emoji53]
Ja juz po kapieli- na 16 do przedszkola na wigilie jedziemy,wiec juz dzis malo zrobie....

To i ja się przyłączę do świątecznego chorowania. Od tygodnia meczy mnie krtań i zatoki. A do tego chłopaki tak dają do pieca, że na chwilę obecną mam zrobiony jedynie farsz do pierogów i listę zakupów [emoji34]

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrowia dziewczyny! Nie chorować na święta!

Agunia podziwiam, że cokolwiek robisz. My z niania, a codziennie coś robię pomału bo szans nie ma zostawić na dzień czy dwa.

Edysiek ten piernik prosty jest, tylko czasochlonny, po parę tyg temu ciasto zrobić, stoi w lodówce, w poniedziałek piekłam, leżało przełożone i przycisniete, dziś obzeram i polewą obkladam. Ale warto :-)
Przygotowałam tą rybę, ale wolę jak m to robi jednak ;-) z barszczem nic się raczej nie stanie, moja mama chyba dużo wczesnej rok temu gotowala właśnie taki na zakwasie. Ewentualnie możesz w słoiki na ciepło wrzucić to nna sto procent nic mu nie będzie.
Zoja waży 9,3 kg. Marudzi po tym szczepieniu :-/

Ja dziś wybyłam do rodzinnego bo piąte zapalenie zatok z deka mnie dobija. Dostałam kolejny antybiotyk tylko z innej grupy i modlę się żeby pomógł bo mam dość. Na dodatek dostałam dziś w "prezencie" dzieci szwagierki bo nie miał ich kto ze szkoły odebrać, musiałam je przechować i cały plan dnia się poszedł bujać.
Odebrałam zapłakaną Emmę z przedszkola, wg Pani ciężko było powiedzieć o co jej chodzi bo ona zawsze super zadowolona, ale że nie zjadła obiadu i miała bardzo brzydką kupę to postanawiają obstawiają brzuszek :(. Do tego mała powiedziała, że boli ją gardło tak że żyć nie umierać.
Niech żyje nastrój świąteczny :(

Wszystkim życzę dużo zdrowia i lepszego humoru niż u nas.

Ps. O właśnie okres dostałam...zastrzelcie mnie

Ostatnia edycja:
Zdrowka dla Was!
Ja podziwiam za taka organizacje. Narazie siedze w pracy i konca nie widac. Zamowilam poki co pierogi i kapuste. Sernika bede piec w wigilie od rana bo jutro raczej juz mi sil braknie. A jeszcze jako tako chatke trzeba ogarnac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzik, współczuję. Ja mam męża w domu z paskudna angina więc leży cały dzień jak błoto, u lekarza zeszło 2h więc plan dnia też się rozjechal...
Ale udało mi się zrobić gołąbki na wigilię i odgruzowac kuchnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry