• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Właśnie też mnie te golabki zaintrygowaly :-) może to taki regionalny zwyczaj?

A właśnie Ancona, mam koleżankę z Twoich rejonów i jesteście dwoma osobami które znam, które malują włosy a nie farbuja :-)

Zdrówka dla wszystkich.

Ja też robię postne gołąbki - z kaszą i grzybami.
Wcześniej ich nie jadłam. Kiedyś znalazłam przepis i teraz co roku robię.

Mąż zabrał małą i poszedł do kolegi. Jeszcze ich nie ma. Zdążyłam zrobić co nieco, popakować prezenty i powiesić cukierki na choince.

Katjuszka zgadza się. Moja teściowa stamtąd pochodzi i też mówi malować włosy.

Katjuszka o widzisz jakoś tak się przyjęło :)

Też pierwsze słyszę o gołąbkach na wigilię :-)
Ubrałam choinkę wszystko przeszło przez rączki Huberta :) jakaś taka marniutka w tym roku no ale cóż to mój brat kupował a on wziął pierwszą lepszą żebym mu tylko głowy nie zawracała :dry:

To ja wyrzutek społeczeństwa się melduje że nie zrobiłam nic co dotyczy świąt poza zorganizowaniem prezentów dla 10 osób :-) Poza tym właśnie wróciłam do domu a wyszłam o 7:15 rano ;-) Do 15 w pracy, potem dentysta i na zakończenie dnia wizyta u przyjaciółki. Chłopców widziałam przez 20 min rano przed wyjściem i jakoś mi tak dziwnie.
U nas choinki brak, zakupy nie zrobione a ja jakaś wyluzowana na maxa.

reklama
A u nas choinka ubrana i nie rozegrana :)śledzie zrobione, farsz do pierogów i tort makowy . Jutro lepimy pierogi i.dekorujemy tort. W oryginale jest czekoladowy a mój syn chce zielony :-)
Mika super, że już w komplecie. U nas też niespodzianka i Tata jutro w domku. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry