• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

-180 g masła
-70g cukru(ok 6 łyżek)
-1 płaska łyżeczka kardamonu(albo cynamon)
-szczypta soli
-1 łyżka mleka
-1,5 szkl mąki
-6-8 sztuk suszonych moreli(ja dałam jeszcze żurawinę)

Masło ucieramy i dodajemy cukier, kardamon,mleko, sól.
Ucierać do "białości".Dodajemy mąkę i na końcu morele. Dzielimy na części, formujemy wałki o średnicy ok 4 cm.
Wkładamy do zamrażalnika na ok pół godz.
Kroimy w talarki 5-6 mm.
Piec 10-12 minut w temp 190 stopni.

reklama
DJMka dolaczam do Ciebie!!!!!
Ja rozumiem,ze okres,ze zmeczenie,ze skoki cisnienia ale....kurcze mialam juz 67 kg,a przed chwila....71[emoji34][emoji34][emoji34][emoji34]
Pewnie to nie jest moja dokladna waga bo okres i po obiedzie...ale.....[emoji34][emoji34][emoji34]

Truskawkowa mniam pyszności :)

Loka my mamy teraz dwa Britaxy i jestem zadowolona mój K też ma 15-36 ale starszy model a ten dla H podoba mi się bo ma jeszcze to zabezpieczenie w kroku . No a cena hmm mogłaby być niższa, dlatego mamy słoik :D

My po dentyście ja już mam koniec leczenia a Kuba stracił dwa mleczaki :) oczywiście jak wróciliśmy do domu to babcia musiała podnieść ciśnienie (pretensje że palnik w kuchence nie działa - do cholery to moja kuchenka nie jej bo pewnie specjalnie go popsułam i zła bo Hubert nie chciał od niej wypić mleka tylko czekał aż mama wróci, no dziwne żeby wypił jak mu prawie wrzątek zrobiła :dry:).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry