reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona oby ból szybko przeszedł.
Ja też stwierdziłam, że pora pomyśleć o sobie i kupić sobie co nieco do szpitala ;-)

Dzisiaj w nocy jak wstawałam na siku, to normalnie w głowie mi się zakręciło. Rano jak wstawałam to samo :baffled: Wcześniej nigdy tak nie miałam.

reklama
Hej dziewczyny u mnie nocka w miarę jakoś minęła , ale niestety dopadło mnie chorubsko i Wiki też więc obydwie jesteśmy rozłożone zostało mi mleko , czosnek i Lipomal oraz Nurofen dla dzieci mam nadzieje że po tym jakoś mi przejdzie i zacznę funkcjonować , będę starała was nadrabiać . Zostało mi wam życzyć miłego i spokojnego dnia . Pozdrawiam i ściskam was serdecznie :-)

Edysiek też mam nadzieję że nie długo przejdzie, w ogóle to jakoś nie dobrze mi się teraz zrobiło i zaliczyłam łazienkę dzisiaj już trzy razy i nie na siusiu a idę tam na wpół zgięta bo tu brzuch boli. Jak tak dalej będzie to się tam z laptopem przeniosę i cały dzień tam spędzę. Kurcze co jest? A nic takiego nie jadłam..

Dziewczynki widze że mierzenie brzucha uskuteczniłyście:) Nie wiem na którym miejscu mnie to plasuje ale mam w pasie 95cm:szok:

Ancona ja niestety nie wiem cóż za bóle cię nawiedziły ale w weekend miałam tak że jak tylko wstałam to taki miałam ciężki brzuch jakby mi kto kamienie nawkładał:/ Nieprzyjemne to było bo wyprostować się nie mogłam. Poza tym plecy to mi już wysiadają kompletnie:( Nie wiem jak one przetrwają jeszcze te 11tyg:(

Witajcie

U mnie nocka minęła spokojnie, tylko raz zrobiłam wędrówkę do toalety.
W pasie juz 95 cm. Teraz juz idzie w szybkim tempie przynajmniej u mnie :D
Roztępów póki co nie mam, skóra też nie swędzi. Smaruje codziennie balsamem z Ziaji przeciw rozstępom.
Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.
Zmykam do pracy :(

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia !!!!

hej, czytam, czytam, ale przyznaję, że nie mam kiedy pisać!

miło Was widzieć! :)

ja mam 102 cm w pasie!!!! :) wydaje mi się ogromny, ale jakzerknęłam w notatki to wtedy miałam finalnie 118 więc jeszcze sporo przede mną hahaha

co do pasa to u mnie wręcz odradzali, bo może zwiększyć krwawienie...

ostatnio strasznie twardnieje mi brzuch i mega sedzi, smaruję 3-4 razyy dziennie i mam go ochotę wydrapać, boli mnie w środku jakbym miała zakwasy/siniaki, masakra straszna, bardzo mi się to nie podoba...

ty uważaj na te skurcze. Bardzo cię ten brzuch boli?

Uff doczytałam wątek
Ja się dziś też w pasie mierzyłam i wyszło mi 104 czyli przybywa - a brzuch to taka stercząca piłka (muszę w końcu zdjęcie zrobić i wrzucić). Dziś dojadam ciasta z wczoraj, bo mama mnie uraczyła blachą sernika, torcik został i rogaliki. I z tego nadmiaru cukru chyba spać nie mogę:-D:-D

Dagmar
jak się dowiesz w szpitalu co i jak to się pochwal, mnie to bardzo interesuje:) Bo wszędzie listy do szpitala z nastawieniem na naturalny poród a nie na cesarkę. Z tego co usłyszałam tantum rosa nie jest potrzebna przy cesarce, no i koszulę dają do zabiegu, dobrze myślę?

Dobrej nocki!

Dzwoniłam- do cc
podkłady na łóżko 2 paczki, podpaski bella mama, termometr, min. 2 koszulki do karmienia, pampki, chusteczki nawilżane, woda n. gaz z dzióbkiem.
Na salę wwożą nago :O :O :O

`Moi-pas` a co to za okazaj byla w tymi `pychotami`.. ale mi smaka narobilas... a jeszcze na Polski sernik! OMG! ja jak ide do polskeij cukierni w jendym z poslkim amrketow to normalnie nei moge przejsc obojetnie od pieczonego w Polskim stylu sernika.....
no hcyab nie ma pyszniejszego ciacha na swiecie!!!! w buzi sie rozpuszczaja te serniki....
ach...
ty z nadmiaru cukru a ja z `ochoty` ajka mi narobilas :tak:;-):-D

a `polisia` - mnie tez czasmi tka brzuch sedzi ze normalnie nie moge przestac sie drapac.. ale jak tak drapie sie za moco to pomte ide szybko poid prysznic bo raz to porobilam sobei slady ze potrem ,myslalam ze to te rozstepy... :-D

a w mojej ksiazce o ciazy przecyztalam ze akurat swedzenie to normalne bo sie on rozciaga.. natomiast nie wiem o co chodzi z tym `twardnieniem brzucha`... raz tylko pameitma ze jak mialam ajkis stress - dosc intensywan rozmowe z kims tam I tak sie zestresowlam ze normalnie bruzch miaalm jak kamien.. wystraszylam sie I zaczelam unkac takich I sytuacji I ludzi co mnie stresuja...

Mam nadzieje ze `Polisia` U ciebie tez sie wkrotce wyjasni I okaze sie to zadnym problemem czy dyskomfortem! tego zycze!
:tak:

a propo dodatkowe pytanie do was dziewczyny - czy wy macie jzu ROZSTEPY!???

ja mam - po 1szej ciąży :D
z 2giej mam 2 sztuki
po Kaju nic
...pewnie dlatego, że już nie mają miejsca na brzdylu, żeby się zrobić :D

Witam się poweekendowo!
Doczytywać i odpisywać będę później bo tyle naskrobałyście przez weekend że ciężko będzie nadrobić ;-).
Ja szkołę zaliczyłam i jakoś przeżyłam.

Ale mam do Was pytanie. Co to może być bo już w sobotę po prawej stronie bolał mnie brzuch, wczoraj było dobrze i byłam w szkole ale dzisiaj od rana znowu mnie boli z prawej strony tak że chodzić nie mogę jakby coś miało mi się tam urwać aż mi na nogę promieniuje. Nosz kurcze, leżę i płaczę (nie z bólu tylko z bezsilności) mąż musi już z domu wyjść bo w trasę jedzie zaraz będzie spóźniony a ja miałam go zawieźć i milion spraw na mieście muszę dzisiaj załatwić (ubezpieczenia, rachunki) a ja nie mogę się podnieść bo boli.

niestety twój dziedź prawdopodobnie postanowił się gdzieś wepchać. Uciska nerw.
Teraz albo kombinuj i go przesuwaj albo czekaj aż sam to zrobi.

Hej dziewczyny u mnie nocka w miarę jakoś minęła , ale niestety dopadło mnie chorubsko i Wiki też więc obydwie jesteśmy rozłożone zostało mi mleko , czosnek i Lipomal oraz Nurofen dla dzieci mam nadzieje że po tym jakoś mi przejdzie i zacznę funkcjonować , będę starała was nadrabiać . Zostało mi wam życzyć miłego i spokojnego dnia . Pozdrawiam i ściskam was serdecznie :-)

zdrowiejcie tam :)

No to teraz kto ma największy brzuch :-D ?
U mnie 107cm na liczniku :szok: a jeszcze dwa miesiące!

a my ten sam dzień mamy. Ja cała jestem dość gruba, więc wyglądam jak bańka- wstańka
ooo taka

https://www.google.pl/search?q=bańk...2Fprod_1177_Lalka_Wanka_wstanka_.html;600;600

reklama
witam
matko Dagmar nawet termometr?? CO to za szpital??

Ja miałąm cc z przypadku. Na sale wieźli w koszuli, podkłady na łózko dawali oni, jedyne co to podpaski i wode trzeba zabrać i wiadomo kosmetyki, ręczniki itd

Do góry