reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

no dokladnie, przekonalyscie mnie, tylko nie wiem jeszcze jak duze dziciatko sie urodzi i czy brac 56 cm, czy mniejsze, czy wieksze, hehe
faktycznie, najlepsze wyjscie to bodziak i spioszki/pajacyki, bo ja nadal nie rozruzniam

reklama
Madzikm jaki pyszczek słodziutki:) :tak: Ehh gdyby mój nie był taki duży też by mógł tak się przytulać:))

Pyszczek męża czy psa:-D:-D:-D
No nasz to jakieś 10kg, poza tym to domator. 3-4 spacery dzienne i siuuup na kanapę lub kolanka żeby odpocząć:-D Ale brudzi się też okrutnie bo podwozie białe i długowłose:tak:Więc myć trzeba często, ale ja to lubię akurat, Mam skończony kurs groomerski i to moje marzenie żeby strzyc pieski ale narazie nie do spełnienia:no:

Madziolina_p - weź mniejsze body i pajac - a jakby co to miej w domu zestaw większy przygotowany. Mąż przywiezie jak zajdzie potrzeba:tak:

Madziolina popieram dziewczyny, kaftaniki sa nie praktyczne, ja w pierwszej ciąży kupiłam parę kaftaników i uzyłam tylko raz 1 szt w szpitalu jak młody sie urodził, a pózniej juz tylko body i pajac. Ja akurat teraz mam tylko jeden pajac na 56 a reszta to 62, nie kupuje juz na 56, bo dzieci bardzo szybko rosna, a jak urodzi sie wiekszy, mój np jak sie urodził to miał 56cm, i juz były na styk, a jak jeszcze dojdzie pampers to juz ciasno

Ja po wczorajszym mega praniu dopiero zdałam sobie sprawę ile ja tego mam :szok: dobrze że to co dokupiłam nowego to wszystko na 62 i większe bo malutkich mam dużo po starszym. Nawet ciepły kombinezonik znalazłam, w ogóle zapomniałam że taki miał :-D.
A do szpitala to biorę body i pajacyki na 56 i ewentualnie coś na 62.

oj a u nas domowy szpital:wściekła/y:
Ala wczoraj rzygała teraz ma gorączkę, kaszel i katar na szczęscie bajki są najlepszym lekarstwem na marudzenie
mój mąż miał dzisiaj drugą zmianę a rano cały cas leżał w łóżku bo stan podgorączkowy i ropa z zatok, poszedł do roboty ale nie wiem co z tego będzie
moj kot przyszedł do domu cały pogryziony przez inne koty

tylko ja się czuję w miarę..... wiadomo ktoś musi.....:wściekła/y:

Witam :-)
Po kilku przespanych nocach znowu powtórka z rozrywki Obudziłam się po 3, zasnęłam przed 6, przed 7 musiałam wstać

Kroczek
nie wpychaj się w kolejkę, poczekaj na koleżanki ;-)
Madzik do mnie wczoraj sąsiadka z tekstem, że nie poznała kto to tak powolutku się toczy i co to będzie za 2 miesiące.
No i właśnie sama się zastanawiam co to będzie

To samo co pies robi w łóżku ;-)

Ale że co? Po pysku będzie lizać?

Kurcze dziewczyny jak ja wam zazdoszczę tych wszystkich ubranek, które dostałyście. Ja niestety musiałam całą wyprawkę kompletować od zera i nie ma co ukrywać, ze w związku z tym sporą wagę przywiązywałam do ceny. A gdybym już coś miała na start to mogłabym kupić coś tylko dla kaprysu i bez większego względu na cenę. I żałuję też bardzo, że tak późno odkryłam jakie skarby skrywają second handy :no:

reklama
Wtajcie!

hej Dziewczyny w ten środowy poranek!
Dzis zaczynam 30 tydzien i wg mojego asystenta ciazowego w komorce zostalo mi 77 dni do porodu, hehe
Jejciu z jednej strony to takie odlegle, a z drugiej juz niedlugo :-) Czekam na pensje na poczatku lipca i dokupie najpotrzebniejsze rzeczy- jeszcze musze kupic koszule do porodu, stanik do karmienia, te duze podpaski, majtki siateczkowe, podklad na lozko, pieluchy tetrowe, to te najbardziej potrzebne, aaa i podobno dziecka nie bierze sie ze szpitala w uzywanych ciuchach, a ja mam wiekszosc takich, wiec musze kupic nowe malutkie ze 3 komplety i!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz mam do Was pytanie- w co najlepiej ubierac dziecko w szpitalu?, bo u mnie w szpitalu na stronce pisza, zeby wziac:

DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH

- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE

- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA

- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK

- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

zaznaczylam na czerwono, czy kaftaniki i spioszki zapinane na ramionkach to wygodnie? nie lepiej pajacyki??
oczywiscie przedzwonie lub pojade za jakis czas do szpitala i sie dowiem, ale moze jestescie doswiadczone i pomozecie?

ja biore body i pajace, moze z 1 spiochy mam to te wezme. Mój szpital wymaga:
Wyprawka:
strzalka.png
po 6 kaftaników i koszulek lub 6 sztuk body;

strzalka.png
4 pary śpioszków lub pajacy;

strzalka.png
5 pieluszek tetrowych;

strzalka.png
dwie bawełniane czapeczki;

strzalka.png
kocyk lub rożek;

strzalka.png
ręcznik kąpielowy z kapturem

strzalka.png
szczoteczka do włosów;

strzalka.png
chusteczki nawilżane;

strzalka.png
pampersy

strzalka.png
krem pielęgnacyjny.

To spora lista :) i mam pytanie do mam juz doswiadczonych - gdzie taka torbe mam zabrac? bo oni pisza na stronie ze naporodówke nie wolno jej brac - to gdzie ją mam dac?

oj a u nas domowy szpital:wściekła/y:
Ala wczoraj rzygała teraz ma gorączkę, kaszel i katar na szczęscie bajki są najlepszym lekarstwem na marudzenie
mój mąż miał dzisiaj drugą zmianę a rano cały cas leżał w łóżku bo stan podgorączkowy i ropa z zatok, poszedł do roboty ale nie wiem co z tego będzie
moj kot przyszedł do domu cały pogryziony przez inne koty

tylko ja się czuję w miarę..... wiadomo ktoś musi.....:wściekła/y:

Oj zdrówka zycze!

Evelinka no wspolczuje sytuacji rodzinnej. A czemu to ona musi sie wyprowadzic a nie on? U mnie u najomych sporo rozwodów ostatnio tez bylo, i az sami sie dziwimy z mezem. A teraz taka przykladna rodzinka i tez sie rozwodzic chyba beda. Cos tym ludziom sie dzieje nie tak chyba, po co w takim razie sie zenią skoro tak trudno pozniej zyc razem? :)

Co do psa to ja nie mam wiec sie nie wypowiem. Mają za to tesciowie ale juz im zapowiedzialam ze dziecko wazniejsze :) Ale oni sami stwierdzili ze jesli trzeba bedzie to sie go zamknie w drugim pokoju. Niestety to owczarek niemiecki, jest bardzo zazdrosny i tez martwie sie jak to bedzie jak pojawi sie jeszcze Maluch.
Kanape przywiozą mi jutro :) Udało sie ich namowic, bo kolejny termin na poniedzialek :szok: no i calkiem dobra cene mi dali, bo za 100 zł mi przywiozą, wniosą i zamontują :) Jeszcze tylko 1 noc na materacu i koniec :)
Ja dzisiaj po ćwiczeniach - powiem Wam ze mam sporo energii po niech a nie sa w cale takie bardzo meczace. I cwiczymy sporo roznych partii ciala, min. miesnie kegla dzisiaj były, posladki i uda, no i ukrwienie stop :)

A pogoda u nas iscie zimowa :) drogi nie odsniezone to normalnie jak w Zakopanem :) A ja musze jechac wieczorem na szkołe rodzenia :szok: Kiepsko to widze, mam nadzieje ze nie zakoie sie nigdzie po drodze.

Pozdrawiam :)

Do góry