Malowzoo to tak można sobie dziecko w szpitalu zostawić?

Tez jestem przerażona

Przecież to fajne być zdzieckiem na sylwestra, razem z moim malym zimne ognie robimy

i balony dmuchamy
A teraz z innej beczki...
Zamówilam w tamtym tygodniu na allegro koszulę nocną i klocki lego. Bylam pewna ze rano zapuka listonosz bo już czas na przesylke.
Zawsze wiem kiedy jest bo mój tata jest listonoszem i dzwonie do niego i pytam czy już przyszło.
On mówi ze tak ale ze Mariusz (czyli mój osiedlowy listonosz, bo ojciec gdzie indziej smiga) nie przyniesie mi tego bo za duzy gabaryt tylko wypisze awizo!!!!!!!!

Nosz kur....mysle sobie i mowie w glos do ojca. Ze co to za system, ja siedze w domu a on leń mi tego nie przyniesie na 3 pietro bo gabaryt za duzy?
To nie po to zamawiam w internecie żeby latac na poczte zwłaszcza gdy siedze w domu, co innego gdyby mnie listonosz nie zastał.
Gdzie tu polityka się pytam, czyli wychodzi na to ze ciężarne, ludzie chorzy lub inni z różnych przyczyn nie mogący robic zakupow w sklepach nie mogą spokojnie sobie zamowic czego (listu poleconego) bo taki jeden z drugim ci tego nie dostarczy...
Ale jestem wsciekla i na ojca i na cala Poczte Polską.
Oczywiście jego zdaniem miałam sobie zamowic paczke albo kuriera wtedy mi przyniosą... to po co Poczta zezwala na listy polecone do 1 kg?
Ten kraj schodzi na psy