reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Pytałam kuzynostwa co mam chrześniakowi kupić na świeta. Powiedzieli że zadnych zabawek... Jakąś książkę edukacyjną najlepiej... Mały ma 5,5 roku, macie jakieś pomysly? bo ja to zupełnie sie nie znam :(

Zajrzyj na stronę wyd. Dwie Siostry - mają genialne książki :)
A jak Chrześniak lubi samoloty, to polecam takie coś: Księgarnia Internetowa Siedmioróg.pl .:. Wielka księga papierowych samolotów bojowych | Robinson Nick : Wydawnictwa EGMONT .:. książki, bajki, kolorowanki, wiersze, lektury, komiksy, Scooby-Doo - moi panowie już kilka modeli zrobili :)
To jest też ciekawa książka dla chłopaka: Wojownicy Honor i męstwo - Adams Simon - 37,20zł - EGMONT - książka - Księgarnia internetowa PWN - do tego ma płytę z grami edukacyjnymi, różnymi zagadkami, które możesz rozwiązać po przeczytaniu książki :)
Albo książki z serii Animal Planet, jeśli lubi zwierzaki: Książki :: ANIMAL PLANET :: Księgarnia BookMaster.pl - te od 1 do 5 będą się dla starszego dziecka nadawały; my mamy niezwykłe wędrówki i Franek ją uwielbia :) Mamy też o pingwinie (nr 11) - też ją lubi, ale to książka raczej dla 2-3-latka, no i zwierzęta Afryki (nr 8) - ale to już typowo dla Anieli - wielki obrazek i 3 zdania.

Ewa86 - fajnie planujesz tą kuchnię tak na wesoło, słonecznie...mi to też się podoba coś takiego, ale muszę iść na kompromis ze swoim, a on lubi klasykę w zyciu i wystroju, więc żółty i biel odpada. Na kiedy masz termin, bo ja chyba razem z Tobą jakoś grzeję tyły, a mam na 23 marca. z Mateuszkiem miałam termin na 31 stycznia, a urodziłam 14 lutego, mam nadzieję, że tu nie będę znowu "przeterminowana" jak poprzednio gdzie mi się po nocach śniły zielone wody płodowe i inne głupoty :rofl2:

Dzięki :) Ciekawa jestem, co z tego wyjdzie ostatecznie ;)
A termin to szczerze mówiąc nie wiem, na kiedy mam. Jakoś 25-26 marca chyba :) Ale u mnie problem odwrotny, bo ja rodziłam przed czasem albo grubo przed czasem, więc chciałabym choć do połowy marca dotrwać :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Po ostatniej mojej ciąży zostały mi dwa pełne opakowania Duphastonu po 20 tabletek w każdym. Termin przydatności jest do 9.2016 i 11.2016. Jeśli ktoś z Was by potrzebował, piszcie na priv.

carri - ten schabik to ja w thermomixie robiłam, ale jak chcecie to mogę przepis wrzucić :-) Królika też kiedyś miałam ale musiałam go oddać bo uczulenia dostałam strasznego na całej buzi :szok:
nikusia - gratki udanych zakupów , ja ostatnio na allegro kupowałam dla mojej panny ciuchy i niestety są ciut za małe - już sama nie wiem jakie jej kupować bo niektóre nosi na 128 , inne 134 ale mamy też dobre na 140 ???
agnis - ja z sanepidu też się śmiałam - moja mama tak o swojej teściowej mówiła - jeśli chodzi o mnie - to nie mam "stresu " wizytowego ani mamy ani teściowej :)

Jutro zapewne odezwę się późnym wieczorkiem bo jadę na badania i wizytę kontrolną. Znowu się będę stresować czy przepływy u maleństwa są dobre :-(Ale może w końcu potwierdzą mi płeć ???:szok:

Hej dziewczynki :) późno już a ja oczywiście spać nie mogę :( ostatnio dopada mnie bezsenność :(

Ale się fajne focie pojawiły :)) same slodziaki a co będzie jak wszystkie porodzimy juz te nasze maleństwa? Ja się juz nie mogę doczekać :)

Jutro glukoza... Jakoś mam stracha przed wynikiem... No nic zobaczymy co będzie jutro :)

Trzymajcie się kochane i kolorowych snow :))

Anetka - dzięki za przepis, pani Walewska wygląda wyśmienicie i nie jest taka trudna w zrobieniu jak czytam :) Co za gigant z tego dzieciaczka...10 kg. :O Podziw dla rodzicielki, choć pewnie nieźle popękała :/ Co do Paula Walkera to szkoda tego przystojniaka
[*] Marcia - no co Ty, to można Tantum Verde? Ja gin nie pytałam tylko tej babki z apteki i kategorycznie powiedziała, że odpada, a z kolei Vicksa powiedziała, że spokojnie można, nieźle robią sieczkę w głowie :) Dziewczynki piękne macie te swoje psinki, no przepiękne! Secreto - choinka już ubrana to jeszcze powiedz, że wszystko dla dzidziusia masz to już w ogóle przegonisz nas wszystkie we wszystkim :P Josek - chrusty czyli faworki? :P Masz maltańczyka - są przesłodziuchne, takie puchate białe :) Co do wózka to ja właśnie takiego jak Ty chcesz unikam. Miałam podobny Roan Marita, nie sprawdził się był totalną porażką i mam skazę do wózków podobnie wyglądających :( Kainkas - mi się podobają te Chicco 3 kołowe, fajne są. Mi też szkoda kasy na nowe ciuszki, jak wiem, że w ciucholandzie lub na allegro kupię parę sztuk ładniejszych w cenie jednej sztuki nówki :) Mamusia synka - a mama kiedykolwiek jest przygotowana do porodu tak szczerze? :P Ja to bym chciała mieć za sobą ciąże, boje się, że w 9 miesiącu obsypie mnie jakaś kasza na całym ciele jak w poprzedniej, a baaaardzo chciałabym tego uniknąć, bo strasznie swędziało i w szpitalu na Inflanckiej leżałam już 2 tygodnie przed terminem, to łącznie 4 tygodnie, bo urodziłam 2 tygodnie po terminie :/ Nie licząc leżenia na początku ciąży jak krwawiłam... Carri - przepiękna córunia, a jaka maleńka była :) Twój mąż na motorze śmiga? Wow, nie boisz się? Ja wiem, że nie ma czego, ale miałabym stracha jakby mój zaczął jeździć na motorze... Jagna - to urocze, że Twoja córa miała sweterek ten, który Ty dostałaś od babci, o rany! Historyczny sweterek z dziada pradziada :) Fajny dziubek na głowie z włosków :) Susi - trzymam &&&& za wyniki i może dowiemy kto tam Ci się w środku chowa? :D nigdy nie jadłam schabu gotowanego na parze, ciekawe jak to smakuje...na pewno dobre, choć ja lubię schab w KAŻDEJ postaci, więc i ten by mi przypasował :) Kamaa - to buldog francuski? Jaspis - świetny ten wózek, muszę go obczaić tylko szukam jakiegoś sklepu w Warszawie gdzie można go obejrzeć...mam nadzieje, że w Świecie Dziecka znajdę, a Ty gdzie go znalazłaś? Nastka - również trzymam &&&& za glukozę! :) Nie mam siły do siebie już no na prawdę...co myślałam, że wyleczyłam ucho to teraz znów mnie dopadło...zatyka się i boli! O co chodzi do jasnej panienki?! :( Wyczytałam na necie, że domowym sposobem jest podgrzać garść soli kuchennej na suchej patelni, wysypać na ścierkę lub tetrową pieluchę, zwinąć w "bańkę" i przykładać do ucha...ciekawe, nie wiem czy to cokolwiek może dać :( Do tego ząb mnie zaczął boleć po tej samej stronie co ucho, mój mówi, że to ma związek z zębem...od zęba ucho, bo teraz boli mnie z drugiej strony, a wcześniej z innej bolało, ale nie aż tak jak teraz....no i nie zatykało się :( Jutro muszę na cito szukać dentysty, bo moja dentystka przyjmuje tylko w piątki :/ Pięknie, kuźwa, pięknie...żyć nie umierać...nie wiem czy usnę :( Życzę Wam spokojnych i bezbolesnych nocy :*

Coś mi się z tymi postami chrzani...nie mam w ogóle tego panelu do zmieniania koloru czcionki, minki mi nie wchodzą, a entery nie przyjmują się choć edytowałam i próbowałam jeszcze raz

Dzien dobry! Melduje sie pierwsza :-)

tesciowa byla posiedziala chwile i pojechali do szwagierki, dzisiaj musze za kierowce porobic i powozic to tu to tam.

powiem wam ze mi brzuch pobolewa ale nie w taki skurczowy sposob tylko mysle ze jest nadwyrenzony bo jak to moj gin powiedzial na ostatniej wizycie jak sie skarzylam ze miednica mnie nawala to niestety grawitacja robi swoje i dziecko jest coraz wieksze itd wiec ten moj brzuch ciagnie w dol dlatego zakupilam se przed chwila cos takiego PAS CIĄŻOWY MACIERZYŃSKI PODTRZYMUJĄCY BRZUCH XL (3734343556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mam nadzieje ze pomoze. Wogle wczoraj cos mnie dziablo jak sie podnosilam bo ciagle zapominam ze trzeba sie na boczek przetoczyc i wtedy wstac a ja ciagle tak sie podrywam do przodu i na ostatniej wizycie ginka zwrocila mi na to uwage chyba brzuch sie bardziej napina.

Munius no bralam tantum verde i to duzo wczesniej i w aptece mi polecila i ginka wiesz moze trafilas na aptekarke pt. Wiem lepiej niz lekarz zobacz to Tantum verde w ciąży tylko mowie tabletki sa o niebo leprze od psikawki..

nastka powodzenia na glukozie :-)

susi ja za typdzien powinnam miec thermomixa to dasz mi przepis :-) juz nie moge sie doczekac i babka ma mi orzywiezc ksiazke z przepisami dla maluszkow od 5 mc zycia to bedziemy sie wymieniac :-)

a ja mam dzisiaj STUDNIOWKE!!!!! :-) Tylko suwaczek sie cos zacina..

Cześć! Co za noc...nie spałam chyba wcale. Kręciłam się tylko z boku na bok i zasnąć nie mogłam. W końcu wstałam forum poczytać.... A dziś zaliczenie mam z włoskiego,będę na pewno wyspana i przytomna...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry