reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Agnis- to chyba zależy od banku, w PKO (ja mam tam konto i umowę kredytową) na pewno musiałam zrobić to osobiście,wypełniać formularze itp. I mąż też musiał osobiście,nie mogłam tego zrobić za niego. Natomiast mąz ma jeszcze drugie konto w ING i tam dane zmieniał przez internet,w ogóle do banku nie musiał iść.

Ja też mam PKO i jeszcze Millenium. Do PKO pojde a ten drugi może uda si eprzez neta ;-):-)

reklama
My sypialnię mamy 25 m. Więc zmieści się i nasz łoże i cały osprzęt malucha... chociaż ja chciałam aby od początku spał w swoim pokoju.

Pokoje sypialne mamy na poddaszu więc w sumie obok siebie...No ale małż się uparł, żeby młody przez pierwsze chociaż pół roku był z nami...więc OK!

WItamy nową marcową mamę i ADASIA :tak:

Juszka - &&&&&&&&& za wizytę Tymoteusz.....PIĘKNE IMIĘ :tak:

TEHAWANKA -
DIETA nic strasznego...da się przeżyć...ja wielki łasuch słodyczowy dałam radę to wszyscy dadzą!!!!Poza tym to nie jest problem aby wszyscy w domu jedli zdrowo...Chyba...mój mąż i córka jedzą ze mną zdrowe jedzenie... oni ziemniaki jak chcą a ja sobie torebkę kaszy gotuję więc na prawdę można...

Katrine z tego co mi wiadomo na badanie trzeba iść zdrowym, bo kazde przeziębienie może zaburzyć wynik, laborantka mi tak powiedziała. Ale jak Ci się już konczy to może nic się nie stanie.

U nas Franek był z nami w pokoju 4 miesiące, Aniela chyba pół roku. Ale bardzo wcześniej kładliśmy ją na noc w pokoju Brata na materacu, bo ona się budziła łatwo, a my mamy tylko dwa pokoje, więc miejsce gdzie śpimy, to jesz jadalnia, salon itp. ;) A jak Aniela zasypiała u Brata, to mogliśmy spokojnie wieczorem gości przyjmować czy film sobie obejrzeć.

Teraz spróbujemy Antka dać od razu do dzieci, ale to zależy jak będzie spał. No i czy Aniela się nie będzie budzić jak będzie płakał. Bo o Franka się nie martwię - jego armaty nie obudzą jak już zaśnie ;)

Juz wlasnie tez doczytalam ze krew z nosa jest normalna.

Posciel sliczna az nie wiem ktora wziasc :( chcialabym jeszcze dokupic jedna na zmiane wiec zeby tez pasowal ochraniacz kolorystycznie. No chyba ze na zmiane kupie taka sama :O bo 2 ochraniacze to chyba zbedne. Myslalam tez zeby kupic jeden komplet z takim ochraniaczem jak te co pokzalam a drugi taki dookola lozeczka zeby pozniej nozki nie wypadaly jak sie bedzie wiercil .

Chyba zaraz pojde na sanki troche z mala bo snieg padal cala noc ze az ulice zasypane a teraz fajnie pruszy :) ostatnio jak snieg troche opadl ubralam ja od stop do glow i postawilam na sniegu :D ale smiesznie wygladala jak chodzila taka mala po tym sniegu.

Kciuki za wizyty &&&&
Witam nowa mame :)

Witam się i ja.
Ale dziś pospałam :)Wczoraj przyszła do mnie koszula, taka najzwyklejsza z all. Bałam się że będzie okropna ale do porodu nada się w sam raz, za ta cenę nie jest zła. No i przyszło tuszkę ciuszków które ostatnio zamawiałam. Boże ja z ciuszkami to się nie wyrobię chyba do porodu, mało co mamy, a na ten miesiąc już limit wyczerpany. A jeszcze trochę innych rzezy do kupienia zostało.

Ozila
u nas babyshower nie jest popularne. Zresztą ja bym się dziwnie czuła tak wprost o coś prosząc. Kto będzie chciał to przyjdzie po narodzinach i coś przyniesie lub nie. A ten zwyczaj to właśnie chyba ze Stanów się wywodzi.
Aneta takie krwawienia są normalne, ale gdyby często ci się zdarzały to idź do lekarza coś ci na to powinien przepisać.
kainkas ja teraz kupuje tylko materac, dwa prześcieradła, ochraniacz na szczebelki i rożek jeden dostałam to będą dwa). Pościeli póki co nie kupuję. Mam kupione jeszcze dwa kocyki, więc będą do wózka jakby zimno było.
Bryza81 witaj
Tehawianka a jaki miałaś cukier?

Aaaa przyszła mi pościel różowa ale bardzo pastelowa w białe kropki i nawet fajnie wygląda zobaczymy co z tego będzie:P

Tehewanka no niestety dla dobra dziecka warto się poświęcić, poza tym przy twoim schorzeniu podstawowym nawet na dobre ci to wyjdzie :) wystarczy że ograniczysz cukier i np. ziemniaki jak trochę zjesz białego chleba nic się nie stanie :P poza tym faktycznie w ciemnym jest nawet więcej błonnika.. ja też mam taką dietę i czasami mnie kusi żeby coś podjeść ale sobie przypominam o tym, że jednak w moim brzuchu ktoś jest:P i szybko mi przechodzi ... a twoja rodzina musi zrozumieć że jesteś w ciąży poza tym 3 miesiące to chyba jest do zniesienia :) glukoza faktycznie spora koło 200mg/dl co może podchodzić pod cukrzycę więc warto się poświęcić dla małego :) tym bardziej, że jak się nie będziesz stosować do diety do grozi ci insulina i cukrzyca II typu w przyszłości !

Ostatnia edycja:
Ewa - ja to bardziej patrzę już pod kontem tego, że potem ciężko będzie odzwyczaić od bycia w naszej sypialni. Wiadomo jak ktoś nie ma warunków to maluch jak najbardziej przy rodzicach... ale u nas jest akurat pokoi dla dzieci i jeszcze gościnny na poddaszu...
Na razie młody z nami w sypialni... ale ja coś myślę, żeby już na jesień 2014 r pomalować mu na jakieś piękne kolory pokoik i niech się przyzwyczaja :)
I TAK planujemy kupić nianię elektroniczną, bo jak on na górze a ja obiad na dole gotowała będę to żebym chociaż słyszała co u niego :tak: więc myślę, że damy radę.

Nika spała długo z nami ale mieszkaliśmy dobre 2 lata jej życia u teściów właśnie w jednym pokoju więc w sumie wyjścia nie było :baffled:

No wyjdzie w praniu...

reklama
Nikusia, niekoniecznie będzie trudno :) Ważne, żeby dziecko spało w swoim łóżeczku od początku. Przeniesiesz łóżeczko, a dziecko razem z nim :) Trudniej odzwyczaić od spania z rodzicami, choć i to nie jest niemożliwe przecież :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry