reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tehawianka duży cukier, dieta koniecznie od dziś. Poczytaj w necie co ci wolno co nie. Mnie zdziwiło to że ja nabawiłam się wysokiego poziomu cukru jedząc owoce i pijąc 100% soki owocowe (te niesłodzone) - jest w nich tyle cukru ile jest w coca coli:szok:. Mimo że to cukier z owoców to jednak cukier to cukier. Ja też się trochę zmartwiłam, ale postanowiłam poprawę. Trzymam kciuki aby było dobrze i teraz myśl o swoim zdrowiu wyłącznie, a nie o innych.

reklama
Ewa - z tym to problemu nie będzie bo my przeciwnicy spania z dzieckiem w jednym łóżku ...z młodą się udało, to Domi się będzie musiał dostosować...Toż to on do nas przybywa i musi nasze warunki zaakceptować :-);-)

Ja np jak mam chcicę na sok taki kartonowy to robię tak...wlewam go trochę do szklanki i dolewam do pełna muszynianki wysoko- mineralizowanej :-) posmak jest a cukru nie wiele :happy2:...

Ja się na tych Tehawanki jednostkach nie znam ...Ale skoro lekarz mówi, że konieczna dieta...to ja bym się bała nie posłuchać :sorry:

hej

aa ja po malych zakupach i zamiast przyprawy do piernika kupłam do sernika...:-D:-D:-Dzobaczyłm w domu dopiero....ehhhno łajza ze mnie ostatnio straszna....

tak przejrzałam ciuszki dla małego i sie przeraziłam ze na 50-56 mam mało, reszta na 62 i chyba cos musze dokupić...najlepiej chyba pajace?

a i ja cukier ograniczam -jutro mam wizyte zobaczymy co ginka powie ja miałam po 75g glukozy:134 i 106 wiec nie tak zle chyba ale w poprzedniej ciazy mialam cukrzyce po 33tc. ale tak mi sie chce słodyczy -dzisiaj na dodatek pizza na obiad:(

kainkas, ja mam 2 pudła ciuszków od 50 do 9 mies, po m.in. kuzynie młodego- teraz ma prawie 11 mies.

malpawzoo, jest taki maly problem ze zanim sie z gastrologiem zobacze, to prędzej urodzę- takie terminy;/ ze 3-4 mies czekania;/

Ostatnia edycja:
agnis ja tak patrzylam ze ty cos macie pokickane w tych suwaczkach..ja mialam om 05.06 i u mnie zgadza sie z wyliczeniami ginekologa i wszystkie liczniki tygodni ciazy pokazyja ze dzis 26 tc.

Marcia miałam źle wpisane dane w ten angielski suwaczek...ech naprawdę gapa ze mnie:sorry2:
Czyli 100 dniówka mi minęła i ją przegapiłam :szok:
Ale co tam ;p
Oba suwaczki odliczają date od OM
I teraz nawet ładniejszy ten z fotką małego :-)

Tehawanka, ja miałam cukrzycę ciążową (wyniki niewiele ponad normę). Chodziłam co tydzień, dwa do diabetologa. Jeśli powiesz, że jesteś ciężarna termin powinien się znaleźć. Odnośnie diety - oczywiście odstawić cukier i słodycze, pieczywo pszenne i smażone potrawy. Ja musiałam badać 4 czy 5 razy dziennie poziom cukru glukometrem (pożyczyłam od dziadka - cukrzyka).

Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt :) I czekam na kolejne pozytywne newsy!
Aneta, jestem pewna, że wszystko będzie ok :)

My już mamy komodę i łóżeczko + wszystkie ciuszki (w nadmiarze), bo znajomi niespodziewanie nas zarzucili ;)
Zaczęłam pranie i prasowanie, bo nie wiem, jak później będzie - spojenie jednak nie odpuszcza i coraz bardziej mnie boli. Więc oszczędzam się ile mogę. Do kupienia nam został wózek, materac, pościel. I to chyba wszystko. Nagromadziłam już wszystkiego baaaaaardzo dużo, więc teraz czekamy :)

Tehawanka - jestem z wykształcenia dietetyczką, w małym stopniu praktykującą, ale mam trochę książek i ewentualnie jakbyś mi napisała jakie masz choroby to może bym Ci coś poszukała i pokserowała. Mogłabym Ci to w miarę szybko wysłać pocztą. To tak do czasu zanim poszłabyś do lekarza bo faktycznie z tymi terminami to masakra jakaś.

reklama
Witam :-) No tak dziś barbórka wiec wszystkim gornikom i Basiom zycze sto lat !!
Mój swietowal wczoraj :-) Dzis się leczy ale nie jest tak zle:-)

Ja ciagle zakatarzona wczoraj robiłam inhalacje i kupiłam syrop na wzmocnienie dla kobiet w ciąży może to cos pomoze

Anetka sliczna ta posciel
Ozila u nas sie nierobi imprezki babyshower , do mnie np jak przychodza przywitac sie z dzidzia albo na chrzciny to sie pytaja co kupic.

Udalo mi się dziś wsypac cud ale ciagle zastanawiam się nad taka poduszka Ty i My Poduszka dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 | Poduszki dla kobiet w ciąży i do karmienia | Artykuły dladzieci - smoczki, butelki, ubranka, akcesoria

Wszystkim dziewczynom trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja znikam robic zapiekanke makaronowa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry