Odnośnie kosmetyków, to ja jeszcze nie zaczęłam kupować, ale coś powoli podczytuję, i koleżanka z dwójką dzieci poradziła mi bloga "Srokao" - tam babeczka, która się na tym zna, porównuje składy kosmetyków - w tym dziecięcych, np. do prania, do kąpieli, itp., i komentuje gdzie najwięcej chemii albo szkodliwych dla malucha składników, a które z kolei najlepsze i najbardziej naturalne, o cenie często też wspomina i gdzie można kupić. Dla mnie super, jeśli nie znacie, to Wam polecam do poczytania, bo po co truć dzieciaczka chemią. Okazuje się, że najlepsze kosmetyki to nieraz te z Netto, Reala czy Biedronki (chociaż czasem niestety droższe). Jak kogoś zniechęca perspektywa przebrnięcia przez opisy wszystkich kosmetyków, to na dole każdego wpisu jest zazwyczaj podsumowanie i ranking
Ach, trzeba będzie się w to wgłębić... ale to po Nowym Roku. Na razie czeka nas zakup kołyski, łóżeczka, koszy wiklinowych/ organizerów na ścianę, szafki do łazienki... ufff... dużo tego... Na Święta zażyczyłam sobie od wszystkich "wyprawki" dla mnie - szlafrok, kapcie, koszule do karmienia, itp. - chociaż to odpadnie. W styczniu spróbuję pozbierać po znajomych ciuszki, i będę powoli ogarniać, oby na koniec została tylko apteczka i kosmetyki (to i tak dużo kosztuje).
Mój mąż jeszcze uważa, że powinniśmy zbierać na suszarkę do ubrań, bo przy maluchu dużo się pierze, a mamy małe mieszkanko i zawsze jest problem z rozwieszaniem (oprócz lata, bo wtedy na balkonie). Koniec końców często jedziemy do moich rodziców z mokrym praniem i wkładamy do ich suszarki, bo mieszkają bliziutko. No i teraz nie wiem, czy to jest zdrowe? Wiecie coś o tym? Bo jak tam będziemy suszyć nasze ciuchy prane w zwykłym proszku, a potem te synka, to czy nie poprzyczepiają mu się do ubrań jakieś alergeny (to głupio brzmi, ale nie mam pojęcia jak to działa

)? Czy któraś z mam używa elektronicznej suszarki do ubrań? Zachęca mnie to, że nasza pralka nie radzi sobie z odkłaczaniem ciuchów z sierści kotów, a po wyjściu z suszarki rodziców zawsze wszystko pięknie odsierścione...
Miłego dnia!