susi - no moj przy pobieraniu krwi mdleje ale pepowine Karolutka sam przecinal i wiem ze gdybym ja stracila glowe to dalby rade ale ja jakas twarda jestem przy takich sprawach i nie panikuje. a tesc to widze ze lubi byc w centrum uwagi chyba...tez dla dzieciakow zawsze w papier prezenty pakuje a nie w torebki to ich podniecenie przy rozrywaniu opakowania jest bezcenne
megi pegi - u malej wygladalo kiepsko ale jakos ladnie sie goi, smaruje wazelina bo nie mam pomyslu czym innym bym mogla; augentin to chyba z grupy penicylin jest wiec taki prostszy antyb a naogol sluteczny - u nas np ceclor kompletnie nie zadzialal; to fakt bardziej sie ceni takie chwile
ostros - no chyba niestety nie ma na to mocnych

slabienie wiezadel, obciazenie dodatkowa waga a jedyna rada to zacisnac zeby i powolutku rozchodzic/rozruszac stawy - moze wiecej ruchu by ci sie przydalo np basen?tylko nie wiem jak u ciebie ze sklonnoscia do infekcji intymnych bo to w ciazy moze byc przeszkoda
palec juz troche przestal az tak rwac (lewa a nie prawa reka - pomylilam sie wczesniej

) to zaczne cosik wiecej odpisywac co zapamietalam:
koreczek - super z tym mopsem!! pisalam ci kiedys zebys jeszcze popytala o lokal komunalny dla ciebie albo twojej mamy zebys mieszkala "na swoim" bez dodtakowych nerwow ale poczekaj do nastepnego piatku 13
Aneta - ale ty hero jestes!! mozesz byc z siebie dumna a ten prad to jakby znak zebys sasiada uslyszala
masiosia i chyba jaspis - co do wody morskiej to zwroccie uwage ze do codziennej higieny to jest roztwo izotoniczny soli a przy katarze to powinien byc hipertoniczny zeby to wszystko rozpuscil - ja polecam jeszcze smarowanie mascia majerankowa pod nosem zwlaszcza przed snem (ja mam chyba tez hormonalny niezyt nosa z obrzekow i co noc sie budze bo oddychac nie moge a infekcji brak)
agnis - bardzo przykre to zachowanie twojej mamy - ja bym wybrala opcje nr 2
bryza - dobrze ze to nie wody a infekcje wyleczysz antybiotykiem
tehawanka - chyba troche za czeste te skurcze; niebolesne moga byc te przepowiadajace tez mam ale zn 3 razy w ciagu dnia - zacznij lykac magnez na pewno nie zaszkodzi
nastka - chyba kilka dni musisz polezac z poducha pod tylkiem i sie meega oszczedzac - powinno pomóc a jaky co to skonsultuj z ginem
kama - wez przestan pisac o twojej tesciowej bo mnie normalnie az nosi z nerwow na tego babsztyla
moniqua - jak sie czujesz?niefajnie z tym samochodem chyba faktycznie "urazona duma";-)
joasia - wez sobie koniecznie cos do czytania (ksiazke, tablet) bo mozna skisnac siedzac 2h bezczynnie; ja podeszlam do poradni K po deklaracje wyboru poloznej (zaraz obok labu) i dostalam mase probek na rozstepy i dla dzidzi
ewa- zdrowka dla ciebie, Franka i Nusi (oby jej nie zlapalo!) nie pamietam od kiedy Franek ma antybiotyk? sroda? po 3 dniach powinna juz byc poprawa...