CUDEM udało mi się wejść na kompa w takiej godz....wieczorem chyba bym się pochlastała...
Ja poproszę was do mnie, trzeba dom ogarnąć, uprać, uprasować, odkurzyć, dziecko do szkoły zawieźć, zjeść i zacząć torbę pakować...Bo ja nie wiem kiedy Wy macie czas na bycie na bieżąco na FORUM...A I PISANIE....
Temat kolędy i księży wczoraj na tapecie był...
U nas będzie ks. w piątek dajemy 50 zł, jasno i wyraźnie ks opisał na co będzie kolęda przeznaczona.Nasz proboszcz robi mega inwestycje w parafii w Kościele, z każdej złotówki niemalże rozlicza się publicznie z ambony... Do tego co miesiąc jedna taca na remont i potrzeby...uwierzcie mi to jest cicha taca, nawet moneta nie brzęknie...
ZDARZAŁY się sytuacje, że ksiądz wchodząc do domu i widząc np. warunki pytał jak się żyje itd...to mało tego że nie wziął to wyjmował swój portfel i ludziom zostawiał....
TAKICH PROBOSZCZÓW NIESTETY JEST NIE WIELU...Nasz taki jest!!!
Ale jak poprzedni proboszcz 2 lata temu wrzeszczał o kasę a nic nie robił to ludzie nie dawali.
Moim zdaniem każdy robi wedle swojego sumienia, i zasobności portfela... jak jest licho dajemy 20 zł, jak nas stać 50 zł w życiu nie daliśmy więcej. Znam wielu księży osobiście, kilku często nas odwiedza żyjemy w przyjaźni i ja im szczerze współczuję...bo taka nagonka jak jest obecnie to jakaś masakra :-(
AGNIS - W życiu bym nie powiedziała, ze masz perukę...zresztą taka ładna z Ciebie kobietka, że nie ma co się mężowi dziwić
MOTORHEAD - JA mam niestety 12 na plusie...nie pytaj skąd bo nie wiem ...olewam to...każda tyje inaczej.
KATRINE - JA cię rozumiem, mam mega problemy ze snem, jak jednej nocy w miarę tak w kolejnej za cholerę

I GRATULUJĘ ZOSTANIA CIOCIĄ!!!
Ewa- &&&& Za wizytę...oby Twoja szyjka jeszcze trochę wytrzymała
Secreto - ubić koguta, będzie pożytek---rosół
niuksiaa85 - WITAJ...ALE MASZ PODOBNY DO MNIE NICK :-)
MONISIA - &&&&&&& ZA WIZYTĘ I PODGLĄDANIE MALUCHA!!!
KAMAA - Gratulacje 32 tydz.
JASPIS - Ja jutro jadę zrobić ponownie Hbs (nie wiem czemu drugi raz?) i drugi raz VDRL, czyli doczyn Wassermana ALE PO CO DRUGI RAZ???
a GBS a to pewnie zleci na teraźniejszej wizycie bo mam 16 stycznia!
Udało mi się coś odpisać...
Ja robiłam pizze w sobotę miodzio wyszła a wczoraj indyka z warzywami... przepisy mega proste a dania mmmmmm mniam