Co weekend leci "O matko" na Tvn Style, polecam, bo bardzo fajny program, ja już jestem na 3 odcinku
Ja dziś zrobiłam sobie pierś z kurczaka, jedne kawałki zamarynowałam w przyprawie do kurczaka złocistej, a drugie w węgierskiej, potem obtoczyłam w jajku, bułce tartej i usmażyłam na smalcu, dając na niektóre kawałki ananasa z żółtym serem...pychotka! :-)
Mały szaleje mi w bębnie, jest strasznie aktywny, mam nadzieję, że to nic groźnego, że tak buszuje

Brzuszek mi się napiął już 3x, ale macica musi się przygotować, to nie wpadam w panikę - luuuuuuzik

*-*-*-*
Nifla – może wyjechał, ale strasznie to jest uciążliwe, bo jak nigdy praktycznie sąsiadów nie słychać (dobra akustyka tu jest) to akurat tego psa strasznie
Jaspis – a wiesz, że to X-lander wypuścił Cadet Navignton?

Miała być lżejsza i tańsza wersja X-Landera i oto i on w całej okazałości. Mi się bardzo podobają X-lanery, ale niestety mają dość spory jak dla mnie minus – za krótka gondolka. Zaczepiałam babeczki, które „jechały” X-landerem i każda z nich mówiła o nim w superlatywach tylko minus to długość gondolki. Jedna z nich podniosła kocyk, a tam 3 miesięczniak dotykał nóżkami do końca gondoli
Nikusia – ale przynajmniej domek macie, a ile metrów? Faaajnie Ci, a sami mieszkacie? :-)
Mamusia – jak Ci tak zimno to może podziębiłaś się…?
Kamaa – mnie tak ostatnio po termach przez 2 dni swędziały palce u stóp i samo przeszło

Co do polędwiczek, próbowałaś robić kurczaka w sosie śmietanowo ziołowo serowym? Wrzucasz je bez panierki na patelkę, podsmażasz z jednej i drugiej strony, w garnuszku robisz sos i tu masz spory wybór, ja np. daje śmietankę, pieczarki, majonez, coś a’la sos czosnkowy z ziołami…i potem po zagotowaniu dodajesz to na patelkę w duecie z kurczaczkiem ;-)
Aneta – jak ja karmiłam to gin przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Cerazette na uregulowanie @, ale strasznie mi się woda zatrzymywała w organizmie, czułam się jakbym była z powrotem w ciąży z powodu burzy hormonalnej, spadek libido i odstawiłam je. Zamiast dwóch składników, które najczęściej znajdują się w tego typu tabletkach (progestagen i estrogenu), te Cerazette zawierają tylko ten pierwszy i jest to główna cecha odróżniająca je od innych leków hormonalnych, ale mimo wszystko ja i tak odczuwałam ich działanie, no i zdarzało się zapomnieć

Teraz nie ma takiej opcji, żebym kiedykolwiek łykała tabsy, również jestem przeciwniczką i zastanawiam się nad wkładką, bo narazie nie planujemy kolejnego potomka :-)
Susi – no wcześniej miałam ładną płytkę, nie suchą jak teraz po hybrydzie, ale też nie były rewelacyjne, bo łamały się, a teraz jak kosmetyczka mi ją zdjęła to takie suche i na końcach porozdwajane są

Poradziła mi, żebym po porodzie też wstrzymała się z hybrydą, a co to ta hybryda przezroczysta, czyli jak to, bo nie rozumiem…?
Alesia – a właśnie ze Zbyszkiem rozmawialiśmy na co odprowadzimy w tym roku 1% podatku i powiedziałam mu wczoraj, że pewnie któraś z dziewczyn na forum coś wrzucą i trafiłaś w dziesiątkę. Kuzyn może liczyć na 2% - 1 ode mnie i 1 od Zbysia, to jest pewne!
Oho, coś czuję w gardle jakby zgaga do mnie chciała zaraz zapukać, a sio, nie ma takiej mowy!