reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa! Tak się cieszę,że mam się tu z kim cieszyć :-)
Nikusia82- współczuję...ale z drugiej strony to chyba lepiej że przynajmniej wiadomo co Ci jest i jak to leczyć, gorzej by było gdyby np infekcja sobie kwitła nie zauważona. Długo będziesz brała te leki?
Marcia-fajnie,że masz lekarza,który się zainteresował i oddzwonił.
Secreto - teraz tylko obronić ;) ustaw sobie termin obrony tak,żeby brzuch był juz duży-puszczą Cię łatwiej,żeby Cię nie męczyć;)

reklama
Mrowkaa - No gin ma mi powoli odstawiać, duphaston, Luteinę i metformax. Do wizyty jeszcze 2 tyg więc przez 14 dni biorę równo 10 różnych leków (Luteina, duphaston, metformax, colostrum, Clexan, Nystatyna, amotaks, lactovaginal, kwas foliowy, prenatal) TOŻ TO MASAKRA :sad::sad::sad:
Pomyślałam, że oleję ten cały prenatal, lactovaginal będe brała za 10 dni jak wybiorę nystatynę. Resztę muszę łykać.
Ale może masz rację, ważne, że wiadomo co i jak

Malamama witaj i głowa do góry odpoczywaj i udanej wizyty samych dobrych wieści.

Mrowkaa gratulacje udanej wizyty i stópki wspaniałe sama radość:-D.

Nikusia dobrze że wszytko wykryte w czas a jak trzeba łykać to trzeba czego my dla tych naszych szkrabów byśmy nie zrobiły no nie:tak:. Pomysl że 2 tyg i spora część tablet ci odpadnie.

Ewula_m dzieki za radę też o tym myślałam na wieczór zaaplikuje czosnek miodek i może herbatę z lipy bo to moje szczęście wogle buzi nie zakrywa jak kaszle a jeszcze z dziobem pcha się do mnie co chwilę.

A my z Miłoszem sami mąż tkwi właśnie w korku w Wawie i wyjechać nie może więc dopiero wieczorkiem pewnie zawita a ja bym najchętniej do Łóżka wskoczyła.

Ewa, mój też ma spore kopytka. Mam 2 siostrzeńców z wiosny i buty po nich, a rozmiary już się nie zgrywają. Chłopaki jesienią nosili 21, a Adam ma już 22/23 :O Zależy od firmy.

Marcia, ale po stosunku może tak być, że się lekko plami, błona śluzowa pochwy jest bardzo delikatna w ciąży.

Mrówka, świetne to zdjęćie USG, wcześniej nie zdążyłam kliknąć. Rewelacja :D

Kotti, my tu chyba wszystkie mocno trzymamy kciuki za Twoje maleństwo i czekamy z niecierpliwością na każde wieści od Ciebie.

A ja Wam źle napisałam, położyliśmy się po 12, więc spaliśmy około 2 godzin. Bo my nadal chorzy oboje, Adaś to na buzi wygląda bardzo biednie, oczy załzawione, gile po pas, wokół ust porobiły mu się podrażnienia i zaczyna mieć bunt na syropy :/ Moje małe biedactwo. Bardzo nie lubię jak mój maluch jest chory :(

młodamama faktycznie źle przeczytałam, w ciąży zrobiłam się jakaś otępiała np. mylę przystanki :P

Kotti tyle nas tutaj trzyma kciuki i myśli o Tobie i Eryczku, że musi być dobrze !

Ostatnia edycja:
hej:)
nie patrzcie na to, że na usg wychodzi inny termin porodu, mój gin mówił, że tylko 1 usg jest wiążące, a reszta się zmienia, bo dziecko nierówno rośnie. Mi w 1 ciąży ciągle się zmieniało, mimo iż dziecko rosło wg linii prostej na wykresie, a urodziło się 2 dni przed terminem (ale najadłam się ananasa ;))
Moje dziecko też zadziwiło mnie wielkością stópek już w szpitalu, no ale oboje z mężem may 41 więc co się dziwić;) No i ważył 4,05;)
Mi już chyba ostatecznie dolegliwości przeszły (hurra) brzuszek nawet się zrobił, choć ciągle jestem -3kg.
Ale taka prawda, że w 1 ciąży ciągle czytałam co się dzieje w danym tygodniu, a teraz zabiegana z małym jestem i to już nie to samo ;)
Pozdrawiam

Ewula no niby moze ale przez to ze jestem po jednej stracie i rok sie staralismy moja ginka nie chce ryzykowac i za to ja uwielbiam bo nie dziala schematami tylko podchodzi do pacjentki bardzo indywidualnie poza tym jest bardzo wierzaca i jak to mi na poczatku powiedziala " dla niej priorytetem jest zebym te dziecko urodzila" sposob jej postepowania -leczenia nie zaszkodzi dziecku a moze tylko pomoc.
nikusia nie przejmuj sie iloscia lekow widac sa potrzebne dzidziusiowi zeby mogl spokojnie rosnac.

kotti wczoraj ogladalam na TLC program "cud narodzin " czy jakos tak i byla para ktora oczekiwala dziecka i od 6 tc mowili im ze nie przezyje ze ma trisomie genu 13 i dopiero pod koniec ciazy zdecydowali sie zrobic amniocenteze "tak to sie chyba nazywalo" i okazalo sie ze dziecko jest zdrowe i od razu pomyslalam o tobie zycze ci zebys tez doswiadczyla takiego cudu

reklama
Kotti- widzisz tyle nas tu wierzy ogromnie, że Twój maluszek będzie zdrowy. TRZYMAJ SIĘ KOCHANA DZIELNIE!!!
Joasia, marcia- no mam nadzieję ogromną, że pomagam a nie szkodzę mojemu dzieciątku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry