reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Esiek to chyba nie ma znaczenia.
Dziewczyny czy Wasze maluchy piją herbatki? bo moja Marcysia jakoś nie bardzo, raczej preferuje wodę.

Madzia76 to ciesz się że Marcysi smakuje woda. Herbatki zawierają cukier uczenie od małego picia słodkiego chyba nie jest najlepsze ja mam zamiar nauczyć małego pić wode ja się nauczyłam jak miałam 20 lat i chciałam schudnąć a tak to tylko soki i orezadki pilam ;)
Ja mam zamiar gotować małemu. Czytalyscie skład sloiczkow ? W sloiczku np z wołowiną jest 6% mięsa !!!!! Wiem że nie każdy ma czas i możliwości gotować ale jak tylko ktoś może to na pewno lepiej samemu ;)

majka no tak ale woda troszkę bo troszkę ale jednak poslodzona musi być glukozą, próbuję zmniejszać co troszkę to słodzenie ale jak będzie to zobaczymy.
Co do gotowania to ja też zamierzam gotować ale tylko wtedy kiedy będę miała mięsko z pewnego źródła bo warzywka mam swoje.

Madzia Gosia pije Rumiankowa z Hippa, na początku pluła - parę dni dosładzałam glukozą, z dnia na dzień mniej i teraz łyka samą. Wypija mi ok 120ml dziennie i chyba dobrze jej to robi na brzuszek. Z resztą przy mm musowo trzeba dopajać. Na początku też długo dawałam wodę ale potem chciałam by miała jakieś smaki :)

U nas też tylko woda. Chyba mimo wszystko najzdrowiej, także ciesz się bo wiele dzieciaczków nie lubi wody :) Filip pije z 300 ml dziennie, niestety też z odrobinką glukozy, ale schodzimy z tej glukozy i mam nadzieje, że niedługo będzie sama woda

Madzia a próbowałaś po troszeczkę dawać łyżeczką bo może butelka i smoczek to tylko z mlekiem jej się kojarzą . Ola czasem wypije z butelki nie ma problemu za to żeby pić z łyżeczki
No właśnie z tym gotowaniem to o warzywa nietrudno ale gorzej ze sprawdzonym mięskiem jeśli nie masz rodzinki na wsi a w słoiczkach to chyba nie może być za dużo mięska na początku to ma być tylko dodatek żeby dziecko nie miało problemu ze strawieniem - warzywka łatwiej strawić niż mięso .

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia - a dajesz z innej butelki niż mleko, w sensie inny model? Bo to jest tak - dziecko poznaje rodzaj butli i oczekuje mleka. Dostaje rumianek to od razu jest na nie bo to nie mleko. Ja mam do mleka Tommee Tippee a rumianek daje z Lovi, na początku był bunt ale potem Gosia już wie że Lovi to rumianek itd. CHyba tak to działa.

Do góry