reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Moja to na wszystko się krzywi chyba ma to po mnie bo ja tak zawsze miałam ze nawet nie spróbowałam a już mówiłam ze nie dobre. Na początku to był taki głodomor a teraz jednak Tadek nie jadek całego słoiczka nawet tego małego na raz nie zje.

reklama
Nie wiedzialam ze mozna juz danonki podawac takim maluchom ;)
Moja Wiki tez juz je sloiczki i tez nie lubi szpinaku i brokula tez slabo jej szla. Najlepsze miny robila na kalafiora :D deserki to tylko te slodkie, bo Np. Samo jabłko bue przejdzie. Kaszki i kleiki tez dostaje. Pomalu chcialabym ja odzwyczajac od cycka,ale nie mam pomyslu jak to zrobic. Ona nie pije mm, smoka tez nie toleruje, a na cycka to buzia smieje jej sie na calego.

A i jeszcze jedno: dzisiaj przyszla @. To i tak dlugo jej nie mialam i wcale zania nie tesknilam ;) na razie nic nie boli, wiec super oby tak dalej :D

Minni nasza Hania najbardziej zajada sie deserkami jabłko gruszka, zamierzam karmic do 6 miesiąca , takze nie toleruje Hania smoka butli, a na cyca uchachana ze hej.Nie wiedzialam ze karmiac mozna dostac@ myslalam , że jak sie juz przestanie karmic piersia

Madzia czytalam troszke na ten temat i nie powinno zostać sie @ jeśli jarmi sie tylko i wyłącznie piersią, bądź tez karmienia są najmniej co 4 godziny. Odkad dokarmiam Wiktorie sloiczkami i kaszkami karmie piersią w dzien 3-4 razy i w nocy tylko piersią wiec to moze bylo za rzadko. Zamierzam karmić Wiki do 7-8 miesiąca, ale juz sie boje jak Wiki na ta zmianę zareaguje :/ powoli będę ja odstawiać i kupilam juz kubeczki nie kapki moze z nich będzie chciala pic mm, bo z butli nie chce.

Minni tez myslalam ze chyba od razu na niekapek przejdziemy, kolezanka wlasnie tak miala ze swoim synkiem, ale jeszcze troche czasu mamy.No to tez moge sie spodziewac@. Labo, ja do kazdego jedzonka zakladam sliniaczek, najgorzej brudzi marchewka i banan, slyszalam ze na plamy dobry jest odplamiacz ten biedronkowy w proszku, mam go ale jeszcze nie mam plam takzenie probowalam

madzia i piotr ja też zakładam śliniaczek ale Ola często chce sama jeść i i nie raz łyżeczka ląduje obok buźki np w oczku albo na ubranku no i czasem jak jej się odbije po jedzonku to bluzeczka do prania . Chciałam kupić takie gumowe ubranko do karmienia ale widziałam tylko dla dużych dzieci aczkolwiek i tak zostanie problem odbijania .

Mi gin mowil ze z reguly nawet pomimo karmienia piersia po ok pol roku @ przychodzi. Ja juz na szczwscie swoja pierwsza po porodzie tez mam za soba :/ niestety biore tabletki anty przy ktorych caly czas plamie, mialam wziac dwa opakowania ale koncze to jedno i odstawiam.

Ja dalej walcze z apetytem Gosi, za zgoda pediatry raz dziennie do karmienia przed noca daje o jedna miarke mleka wiecej, efekt - wczoraj przespala 5,5 h. Ale nadal je sporo za duzo na dobe, dzis liczylam i zjadla 870ml. I az 8 karmien ! W poniedzialek bedzie pediatra u nas i bedziemy myslec jak poskromic glodomora.

Widze ze wiekszosc z was na sloiczkach.. ja mam plan gotowac ale tylko dlatego, ze nie udalo sie z karmieniem piersia to moze choc gotowanie sie uda ;) choc jak patrze na wybor sloiczkow to nie wiem czy zapewnie jej takie menu :)

reklama
Ale fajnie czytać jak Wasze Maluchy już wcinają różne jedzonka! Nie mogę się doczekać! :) Ja podobnie jak Esiek będę gotowała Filipowi sama, a właściwie na zmianę z tatusiem, bo u nas to M ma talent kulinarny :-p ale pewnie czasem skusimy się na deserki owocowe ze słoiczka, są takie fajne zestawienia owoców, że samemu nie zawsze można tak dziecku dogodzić.

Madzia ale Wam dobrze, że jedziecie w góry! Jednak babcie to są niezastąpione :))))

Co do @ to ja pocieszam, że po ciąży z kiedyś totalnie bolesnych mam teraz takie, że w ogóle nie czuję , że mam okres! Zero bólu :) No i ciąża to jednak CUD NATURY... moim problemem jeśli chodzi o zajście w ciążę były b. nieregularne miesiączki, przez co też bezowulacyjne- długo by pisać, ale były wynikiem PCOS- pewnie niektóre z Was znają temat. Teraz mam @ punktualnie co 28 dni!!!! Nigdy w życiu tak nie miałam

Do góry