reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Madzia widzialam dzis fotki z Czech - ale sniegu!!! U was ma pewno tez. Daj znac jak Marcysia na wakacjach!!!

dziewczyny muszę Wam powiedzieć że Marcysia rewelacja, spała tak jak w domu, w podróży przespała 3 h potem troszkę jej się nudziło ale dojechalismy bez problemów. W nocy napadało z 20 cm śniegu zapakowaliśmy dzisiaj malucha w wózek i spędziła 4h na dworzu a my z mężem mogliśmy pojeździć na zmianę, normalnie mamy taką wyrozumiałą córkę że szok :-).

Dziewczyny macie moze do odsprzedania ten magiczny proszek do pepka? Moze ktorejs z Was juz niepotrzebny monitor oddechu lub inne rzeczy, chetnie odkupie. Szukam tez adaptera do pasow bezpieczenstwa dla ciezarnych ale sa dosyc drogie wiec tez chetnie bym odkupila uzywane.

Mamuśki, interesuje mnie temat smoczków :) dajecie dzieciom smoczki? Czytałam ze jeśli sie chce karmić piersią to lepiej zaczekać ze smoczkami do 4-6 tyg . Macie anatomiczne czy te okrągłe ?

Ehh liskka - :) Życie ci zweryfikuje wszystko w tym temacie :D Ja bylam na nie, bardzo chcialam nie dawac smoczka w ogole... wytrzymalam bodajze dwa tygodnie... Dziecko ma tak silna potrzebe ssania zakorzeniona w psychice ze ciezko to zaspokoic bez smoczka. Ale mam zasade i sie jej trzymam - smoczek tylko wtedy jak sprawdze ze wszystkie inne potrzeby sa zaspokojone. Najgoesze co mozna zeobic to smoczek " na wszystko" . Ja mam smoczki Lovi.

Aha - widzialam w innym watku ze zaopatrujesz sie w otulacze. Proponuje nie za duzo - ja mialam kupione 4 bo mi sie wydawalo to super i ktos mi bzdur nagadal ze dzieci je lubia bo maja ciasno - Goska ich nie cierpi, nie uzylam zadnego :/ Jest od urodzenia tak ruchliwa se dla niej otluacz to dramat ;) Jak ci sie tez trafi taki "egzemplarz" to przeinwestujesz :)

Ostatnia edycja:
Esiek, ja jestem za smoczkami :) tylko zastanawiałam sie kiedy je wprowadzać i czy właśnie te 4 tyg to nie za długo ;-)
Mam znajoma której córka nie lubiła smoczka ale wydaje mi sie ze miała po prostu źle dobrany, za to ssała kciuka i do tej pory tak robi a ma juz 8 lat, wydaje mi sie ze jest łatwiej oduczyć smoka niz palec .

Co do otulaczy to chyba faktycznie twoja Gosia to niezły egzemplarz :-) ja opiekowałam sie kilkoma juz niemowlakami i każde z nich je uwielbiało ale tak jak piszesz każde dziecko jest inne .
Mam 3 otulacze , z czego dwa to sa ogromne pieluchy tetrowe ktore można tez używać do innych celów :)

Ostatnia edycja:
reklama
To prawda mam wyjatkowy egzemplarz ♥.
Co do tego kiedy dac smoka ci nie powiem bo ja wlasciwie nie karmilam wiec nie moglo to miec u mnie wplywu.

Do góry