reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Elleni, a Ty karmiłaś/karmisz piersią ? Myśle ze i my bedziemy musieli przejść przez kilka smoczków. Myśle o tych anatomicznych ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Chciałabym bardzo karmić piersią ale tez nauczyć dziecka picia z butelki jak mnie nie bedzie w domu. Słaba ze mnie matka Polka chyba bedzie bo nie chce byc uwięziona przez karmienie :) chce Zeby moj M czasem tez nakarmił z butelki. Dodatkowo my dużo podróżujemy i nie wszędzie sa warunki do karmienia itp.
Wogole czy któraś z was karmi piersią i butelka ? ;)

Hej,

Widziałam, że kolejna ciężarówka się rozpakowała - Oktavi - zapraszamy do nowego watku!

Dziewczyny a my nadal walczymy z pobudkami w nocy, dziś nakarmiłam Gosie o 00.30 i obudziła mnie już o 04.00 ale tym razem zamiast ją od razu przewinąć i nakarmić to ją wziełam do nas do łóżka ... i co? I dziecko spało do 07.30 .... Oj ja jej teraz pokaże te pobudki nocne ! Aż się zdziwi :)

Mój Kubuś ma się dobrze. Miał problem z przystowaniem mojego mleka,ale teraz juz jest lepiej jelitka zaczeły pracowac,nie ma zaparc choc kupka zielona. Jest silnym chlopcem - rodzice powinni brac z niego przyklad :)

Mam pytanie - cc mialam 06.01 - 4dni pozniej juz mialam mleko i do srody elegancko odciagalam sobie laktatorem i wozilam synkowi. Tymczasem od wczoraj jednak lipa z tym mlekiem... Bardzo malo mam tego mleczka. W ciagu dnia przykladam laktator co 3godziny w ciagu nocy wstaje raz-dwa razy w nocy.Sciągam łącznie 30-40minut.Nie wiem, moze to za krotko,moze znacie jakies sposoby jak pobudzic laktacje. ?
Jak synek malo jadl bo mial zaparcia i dostawał kroplówke to mialam mleko-teraz jak zaczal jesc to ja zaczynam nie miec mleka. Zaczynam miec wyrzuty sumienia, Kubus dostaje co 3godziny po 1ml,narazie tyle to jestem w stanie sciagac ale jak zacznie jesc wiecej to bedzie prblem bo moj pokarm moze byc podany malemu w ciagu 24godzin od odciagniecia-taki wymog szpitala....

Sylka a stosujesz metode 775533? Aby pobudzic laktacje musisz tak robic - tyle minut kazda piera wpierw po 7, potem po 5 potem po 3. I pij herbatki na laktacje - duzo. Trzymam kciuki!

Dziekuje Esiek, sprobuje ta metoda ja sciagalam do tej pory przewaznie 10-5-5minut po kolei. Na poczatku starczalo nawet jak 10minut z jednej i 10 z drugiej,ale stwierdzilam ze to za krotko dlatego dolozylam 2xpo 5min. Pije herbate z pokrzywy bo niby jest dobra na laktacje. Zanim synek dojdzie z waga i bedzie w domku to troche potrwa, boje sie ze nie utrzymam laktacji... Niby nic by sie nie stalo bo sa i mieszanki dla wczesniakow ale....mleko matki to jednak jest zdrowsze

Syllka tak jak Esiek mówi 77 potem 55 i 33 naprzemiennie i tak co trzy godziny i zadziała u mnie tak rozhuśtało że miałam prawdziwą mleczarnię do tego herbatka bocianek 3 x dziennie i mleczko powinno być i dużo zdrówka dla synka.

Co do smoczków to my też praktycznie od początku je ciumkamy. Marcysia zasypia ze smoczkiem a potem go wypluwa czasem tak nim plunie że nie mogę go znaleźć. Esiek te smoczki to raczej po 3 miesiącu, ale e my jeszcze chyba nie zmieniamy mieliśmy nuka ale Marcysia wolała tego z rossmana.

Jeśli chodzi o ocieplacze i lożki to u nas również sie nie sprawdziły, Marcysia wolała być otulona miękkim kocykiem i to słóżyło za rozek, a teraz pomalutku też już wprowadzamy śpiworki bo malutka strasznie sie rozkopuje.

Esiek u nas łóżeczko rodziców też działa :-D.

A my już po krótkich wakacjach, w Harrachowie prawdziwa piękna zima, Malutka spała na dworzu po 4-5 h aż sama się dziwiłam, chyba wiedziała że mama i tata chcą na nartach pojeździć, było fajnie i Marcysia też super zniosła i podróż i pobyt w nowym miejscu moze jakaś podróżniczka z niej będzie:)))))))

my otulaczy nie zakupiliśmy co prawda, więc nie mogę się wypowiadać... rożki na początku jakoś nie przypadły nam do gustu, teraz trochę nadrabiamy, bo Janek polubił spanie w nocy owinięty w rożek... zaczynaliśmy ze śpiworkami jakiś czas temu, ale z tytułu ulewania były do prania codziennego (przynajmniej szelki) - w rożku łatwiej bo podkładamy pieluszkę... więc pozostał rożek i cieńsza kołderka na wierzch bo wiadomo - z upływem czasu częściowo sie rozkopuje z rożka...

reklama
hej...
a może podpowie mi któraś z mam karmiących piersią w którym momencie następuje ograniczenie liczby kup?? bo dziś to mamy co prawda kupowy problem jakiś bo Janek się spina i mimo wszystko od rana nic... ale tak mam nadzieję że to również ten moment kiedy ich liczebność spada, bo mniej by mnie to martwiło... wczoraj sie nawet ucieszyłam bo wypił może z 40 ml herbatki koperkowej na swój brzuszek,ale dzis znowu nie chce tylko wypluwa... oj ten brzuszek i kupy no i jego stękanie przy tym doprowadzą mnie do siwych włosów niedługo...
i czy to możliwe że jeszcze jest marudny po środowym szczepieniu??

no a muszę się pochwalić że przeżyliśmy kolędę dziś... co prawda połowę z płaczem takim że nie słyszałam wcale czytania z pisma świętego, ale jakoś się udało:)

Do góry