reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Madzia Hanka je pierwszy posilek czyli mleko roznie o 8 lub 9 potem okolo 11 12 dostaje obiadek i idzie spac wstaje okolo 14 o 15 dostaje danonka lub warzywa i owocki i idzie spac ok 17 a potem jyz co 3 godziny mleko i ok 20 21 zasypia przy butli. Tak wyglada nasz dzien :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Mqdzia ja nie daje kleiku tylko kaszke mleczno ryzowa ale tylko jedna miarke od mleka na 150 ml wody . Jak skonczyla 4 mc i zaczelam wprowadzac warzywka i sloiczki to co 2 dni dostawala cos nowego nie wprowadzalam po kilka dni tylko ciagle cos nowego.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź marcysia skończy 4 miesiące za 8 dni więcej tego czasu chyba wprowadzać będę kleik ryżowy do bynajmniej 3 pposiłków z mleczka chodzi o to żeby przybrała na wadze. A potem potel po malutku, wprowaduże obiadki i deserki mam tylko nadzieję że ten kleik jej nie uczuli. Ja mam taki problem ze ona je tak około 4-5 nad ranem a potem dopiero tak około 10 rano wwcześniej nie chce i tak sobie pomyslalam że może rano szybko wprowadze jej jakiś posiłek zamiast mleczka.

Madzia ja z malym nie mam takiego problemu wazy juz 8 kg ;) ale jak moge dpradzoc to daj Marcysi kleik kukurydziany bo po ryzowym sa zaparcia i gorzej sie go trawi tak mi pediatra powiedzial. Najpierw sprubuj dac pol lyzeczki potem cala i jak bedzie ok to ja byl dala dwoe lyzeczki do mleka na noc i jedna na dzien o tej 10. Moj Milosz tez je ok 4-5 i potem dopiero ok 9-10. A waga malej sie nie martw po prostu bedzie drobna dziewczynka z niej. Najwazniejsze ze je ;)

Majka mi pediatra też powiedział żeby wproeadzic i ryżowy i kukurydziany Tym bardziej że mała robi kupkę raz na 3 dni normalną i wtedy ze trzy razy na dzień ale jednak raz ma 3 dni. Widzisz to twój mały 2 kg więcej od marcysi ma. A wprowadzilas mu już inne posiłki?

Moja Hanka jak miala prawie 4 mc wazyla 5680 a dl 61. Teraz w wieku 6 mc wazy 7100 i dl 69. Wydaje mi sie ze malo przybrala przez 3 mc ale pediatra powiedziala ze ona narazie idzie w dl nie w szerokosc. A kuloski grube ma i w ogole chuda nie jest tylko taka w sam raz.

Madzia u nas może troche inna sytuacja bo Filip juz normalnie je i warzywka i owoce, ale ja daję tylko na noc kaszkę do mleczka ok 23 i Mały budzi się tak 8:30-9:00 dopiero. Daję 3 łyżki stołowe na 150ml mleka. Aaaa i u nas Filip absolutnie odrzucił kleik, było bleeeeeee. Także dostaje kaszkę kukurydziano ryżową, uwielbia tą od Nestle o smaku malinowym :) Też nie przybiera jakoś wiele, bo 600g na miesiąc ale jemu baaaardzo idzie w długość, Pani dr go przedwczoraj mierzyła i ma 74cm długości. Jak byliśmy na usg bioderek też wczoraj, to pielęgniarki się śmiały, że długi jest jak sznurek i niedługo mamę pod pachą będzie nosił :-D

A i jak chcesz Marcysię podtuczyć to zacznij jej niedługo dawać marchewkę z ziemniaczkiem lub ryżem

Marchewkę mam już zakupiona od dwóch dni dodaje kleik ryżowy do mleka na noc i do tego o 4 rano. Dzisiaj kupie kukurydziana i ta kukurydziane ryżowa -takiej nie widziałam. Marcysia ma bardzo brzydkie placki na skórze mimo podawania bebilonu pepti. I boję się ze na inne rzeczy też będzie uczulona

Lilka marcysia wazy teraz 5960 to więcej niż Hania w jej wieku kurcze to nie wiem czemu dr.powiedział że trochę za mało. Ale ona naprawdę je mniej tak średnio 110 ml co 4h bo częściej nie chce.

Lenka a o 23 to karmisz Filipa na śpiochów czy on się budzi?

reklama
Do góry