reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

A jak probowalam jej dac na spiocha to plula mlekiem i nie chciala. Wydaje mi sie ze nie masz czym sie martwic. A przypomnij jeszcze jaka byla waga urodzeniowa Marcysi ?? Moze to ma znaczenie ?? Wedlug mnie pediatra nawiedzony jakis bo po fotkach widac ze Twoja kruszynka chuda nie jest.

reklama
Cześć dziewczyny

W temacie wagi i dokarmiania to ja jeszcze jestem zielona, natomiast wiem, że Madzia chodzi do chyba najlepszego pediatry u nas wiec coś na rzeczy jest i dobrze, że tego nie lekceważy.

Ja sie boje ze bede mieć odwrotny problem - że Gocha za gruba. Może pozycze dzis wage i ja zwaze z ciekawości ale kawał babki z niej.
Ja niestety od kilku dni chora a dziś w nocy Gosia zaczęła kaszleć i prycha mi, mało też zjadła, na szczęscie goraczki nie ma no i czekamy na pediatre. Cholera w środę miałam ja szczepić a coś czuje ze nic z tego, potem wyjezdzamy i sie wszystko tak przesunie ze nie zdaze jej zaszczepic na rota ;/
No i ta perspktywa kilku dni non stop w domu ..... wrrr.

Waga urodzeniowa 3530 czyli normalna a lekarz to prywatny wyciagną mojego syna z zapalenia płoć jak miał 6 tyg. W szpitalu nie rozpoznali uczulenie na mleko i pojili go dalej mlekiem krowim więc jemu ufam. No ale jak twoja mała walczyła mniej i teraz jest wszystko dobrze to może ka faktycznie przesadzam.

Esiek poczekaj zobaczysz co powie lekarz. A ja faktycznie chodzę do najlepszego pediatry e mieście moja pediatra przy szczepieniu nie widziała problemu wagi.

Czyli troszkę mniej ale mnie doktor nie pytał teraz o wagę urodzinową tylko o wiek. Wiem że na początku było ze dziecko powinno przybierać bynajmniej 20 gramow na dobę a marcysia w tydzień przybrała tylko 60.

Widzę temat wagi-my obecnie na 3 centylu ale zważywszy że w pierwszych tygodniach byłyśmy w ogóle poza siatką jestem i tak zadowolona :sorry: Mleczka daje 100 ml co 2,5h i racze zjada całość, tylko w nocy jest dłuższa przerwa.

Dziewczyny, mam pytanie o Angelcare AC401 bo mam monitor oddechu Snuza i byłam zadowolona ale teraz tym aparatem na nogi nie jestem w stanie go używać i myślę nad zakupem Angelcare tym bardziej że jakaś niania też by się już przydała. Kojarzę że ktoś pisał o problemach z płytkami tzn. że trzeba jakieś specjalne dno łóżeczka mieć czy materac??? Bo ja mam na razie małą w łóżeczku dostawce i dno jest na szczebelkach z dosyć dużymi przerwami i do tego materac piankowy - nie wiem czy to będzie mi działać ...

Znalazłam używany w super stanie, 2 płytki, polskie wtyczki za 300 zł -to chyba dobra cena ? :rolleyes2:

Ostatnia edycja:
Inifnity ja go mam. Musisz po prostu płytki położyć na czymś twardym. Jak masz miękkie dno to wystarczy położyć na nie kawałek płyty i na to płytki angelcare i materac. Mi się dobrze go używa i niania ma duży zasięg.
Śmiesznie jest bo czasem jak Gosia wieczorem śpi wychodzę z psami przed dom i odbieram inne fale bo u nas na ulicy 4 maluchy i każda ma AngelCare :)
A cena 300zł dobra.

reklama
Madzia ja zaczełam dawać małemu teraz dopiero ten kleik bo jadł mi w nocy co 3 h jak mu o 22.30 dam na śpiocha 150 mleka i do tego dwie łyżeczki kleiku kukurydzianego to wytrzyma 5-6 h. Wogóle Miłosz śpi strasznie nie spokojnie, wierci się wybudza trzeba go bracać i dawać cumla.
Lenka a od kiesy dajesz tą kaszke? Bo ja już nie wiem co dawać małemu zeby go troszkę przytkać.
Esiek mam podobny problem boje się że mały będzie grubaskiem chociaż mimo dużej wagi nie jest gruby ma pucki ale ciałko takie normalne.
Wszystko zależy od człowieka jeden ma więjszy apetyt drugi nie wiec Madzia nie przejmuj się mała nadrobi a znam takie przypadki że z niejadka i chudzinki grubaski rosły i na odwrót.
Lenka jak ja Ci zazdroszcze tych nocy mój nie dość że śpi nie spokojnie i je q nocy to dzień zaczyna o 6 a jak go karmie w nocy to prawie zawsze się wybudza i potem godzina usypiania :/

Do góry