reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

jestem,
doopa nic nie odespalam

Bunny zrobicie co uwazacie za sluszne a moze fasolka zrobi Wam szybsza niespodzianke;-) Pierwszy raz moje dziecko tak do szczepienia podeszlo, moze niektore rzeczy ma po mnie, ja jak mala bylam to potrafilam sie niewiadomo jaka sila przykleic do podlogi i nie dac sie oderwac gdy widzialam strzykawke, jedna to nawet na mojej kamiennej pupie sie zlamala;-)

martolinka mam 12-go. Dzis to ja zbyt zmeczona by isc na zakupy, w niedziele mam sklepy pozamykane a w sobote nie mialam nastroju.
Sama myslalam nad detektorem, ale uznalam, ze nie bede kupowac. Zastanow sie nad tym jeszcze raz w 16 tygodniu czy naprawde warto. Chyba w pierwszej bardziej panikowalam. Dojechalam juz do 26 tygodnia i choc to tez kiepski tydzien, czuje sie lepiej jak pomysle, ze z neonatologii wychodza zdrowe dzieci jak przekrocza 26.

Qcz sprobuj zelki, ciezko masz.

wika no fasolinka musi byc.
Dobrze, ze mala nie jest gruba, bo naprawde nie wiem, jakbym takiego paszteta podnosila przy moim stanie nie tylko ciazowym. Zawsze slysze "chudzinka", ale chyba lepiej jak jest chuda i zdrowa a nie gruba, napakowana nie wiem czym i wiecznie chora. Mala duzo je, ale no coz przemiane do pewnie pewnego wieku "odziedziczyla" po mamie, ja tez zawsze slyszalam, ze chudzina, a jak przytylam to przytylam:-D

maron moze macica sie rozciaga, a moze no niestety sie nie zaleczylo

reklama
MArtolinka,
[*] dla Aniołka kwietniowej Mamy ... Strasznie niesprawiedliwe jest to nasze życie...................

Liv, pewnie, ze lepiej jak jest chuda i zdrowa niż miałaby być pulchnym chorowitkiem....

ale mi sie spać chce....

maron a co to za bóle? Po co?

ano takie jak na poczatku ciazy :eek: jakos ok 16 tygodnia tez takie mialam. Ginka mnie zbadala i powiedziala, ze wszytko ok szyjka twarda, wysoko, a takie bole to normalka.
Liv fakt moze tez miec z tym pecherz cos wspolnego ehhh :crazy:
maz wlasnie pojechal po wyniki wiec zaraz sie dowiem co i jak

wika nic mi o spaniu nie mow

martolinka
u nas styczniowki potracily najwiecej 9-10-11 tydzien. Jedna dziewczyna stracila synusia w 15 tygodniu. Zaraz poczujesz kopniaki i Ci detektor nie bedzie potrzebny, ja cos czulam w 13 tygodniu, kopniaki mialam od 14-go.

maron to by byly wyniki ok, a rozne bole spojawiaja sie w czasie ciazy, mnie tez czasem tu czasem tam boli, nie zwracam na to uwagi

No niestety zapalenie dalej jest :-(
liv niekoniecznie ;-)akurat bole jak na @ sa normalna sprawa, niekotorzy je maja inni nie, znam wiele osob ktore je maja a wyniki sa ok.

mialam maron myslenie zyczeniowe w poprzednim poscie by "Twoje wyniki byly ok", a nie zwiazek miedzy bolami a chorobami, ale ja mam ostatnio bardzo skrotowe myslenie do laczenia kropek

szkoda, ze sa zle, no coz lekarz wlaczy dalsze leczenie i tym razem przejdzie, bo rozumiem, ze nie bralas antybiotyku
urosept mialas? pij duzo zurawiny, sokow z czarnej porzeczki, musisz siku zakwasic

aaaaaa inaczej zrozumialam ;-)
antybiotyku nie bylo jedynie furagin i urosept do dzis :-(
pije wlasnie naturalne herbatki zurawinowe, duzo wody, o czarnej porzeczce nie wiedzialam ale mam w domu, wiec zaraz lykne. do tego kazala mi dodatkowo lykac wit C. Kurcze niby z licznych nablonkow plaskich i leukocytow zrobilo sie troche mniej ( ale i tak poza norme), ale bakterie dalej sa liczne, szczawiany wapnia liczne :no: no i z przejrzystosci klarownej zrobil sie lekko metny kurde!

reklama
metny bo masz leukocyty, nablonkami nie masz co sobie glowy zawracac
nie przejmuj sie az za bardzo, bo nie Ty jedyna masz taki problem w ciazy, wszystkie z zapalenia wychodza, po prostu lekarz da cos silniejszego

sok z czarnej porzeczki, bo ma duzo wit c tak jak zurawina, nawet jak przejdzie Ci zapalenie to radze pic do konca ciazy, skoro masz tendencje do zapalen. kup sobie suszona zurawine i przegryzaj, sok zurawinowy jest najlepszy taki ze zdrowej zywnosci jak jest w silnym koncentracie, takie herbatki sypane sa srednio na jeza warte

wyjdziesz z tego:tak:

Do góry