reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

anstazja hmmm moze, ale ostatnia cytologia wyszla ok ale to bylo w marcu pozniej ginka niec sie tam zlego nie odszukala, moze warto powtorzyc n nastepnej wizycie :tak: no coz trzeba bedzie znalezc przyczyne. A jak sie robi badanie tego wymazu w laboratorium, to trzeba przyniesc probke czy ja pobieraja?? jak to wyglada??

reklama
anstazja hmmm moze, ale ostatnia cytologia wyszla ok ale to bylo w marcu pozniej ginka niec sie tam zlego nie odszukala, moze warto powtorzyc n nastepnej wizycie :tak: no coz trzeba bedzie znalezc przyczyne. A jak sie robi badanie tego wymazu w laboratorium, to trzeba przyniesc probke czy ja pobieraja?? jak to wyglada??

mi pobierali, wiec raczej pobieraja. Ciężko by było zrobić to samemu.

izula moze cos jestna rzeczy
ja w jednym cyklu tez mialam takie szalenstwa szyjki ale niestety nic nie było sluz ciagnacy tez mam zawsze dzien i w dniu przed @ ale kazdy organizm jest inny zalezy jak ty mialas zawsze w innych cyklach wiec trzymam kciuki zeby było wszystko na II kreseczki na tescie

Na badaniu szyjki kompletnie się nie znam, nawet nie próbuję tego pojąć :-D:-D
Na czystość pochwy , inaczej biocenoza , pobiera się tak samo jak na cytologie, u mnie to kosztuje 25 zł prywatnie, ureaplasme robię bo miałam , więc dlatego wolę się zabezpieczyć :tak::tak::tak: a w cytologii jaka grupa Ci wyszła? Bo mi 2 i w biocenozie zero grzybów czy bakterii tylko brak pałeczek mlekowych i leukocyty. A jakby wyszło coś to wtedy hodują i robią antybiogram czy jakoś tak to się nazywa żeby zobaczyć co to i czym leczyć.Spokojnie poczekaj na wizytę, myślę że to są może zwykł bakterię, a bierzesz cos typu lacibios?

Ja na cyto mam zawsze gr I, ostatnio wyszla II o dziwo, ale tez zero bakterii itp.
Nie, nic takiego nie biore, bo nigdy nie mialam z tym problemow.

reklama
Szczęściara , z tą 1 grupą, Ja od zawsze mam 2 , i ostatnio jak mi wyszła to dostałam jakieś leki no bo stan zapalny, ale później nie powtarzałam , ale idę na NFZ do mojego gina 4 listopada to powiem żeby mi dał wszystkie możliwe skierowania na badania , bo później prywatnie pewnie będę do niego chodziła. Kiedyś był temat Toxo - moja teściowa pracuje jako laborantka i powiedziała że przychodnie ginekologiczne w tym roku dostały duże dofinansowanie do własnie takiego typu badań, więc trzeba prosić - bo mają pieniądze na refundacje . Ja miałam skierowanie na toxo z przychodni przyszpitalnej i nie było z tym problemu.

Do góry