reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

cześć
i ja postanowiłam wstąpić w wasze szeregi :) mam nadzieje, ze mogę
pokrótce jestem po dwóch nieudanych ciążach, obie poroniłam w 3mc
na razie kończymy powoli badanka, bo chcemy znać przyczynę naszych dwóch strat,
ale z mężem stwierdziliśmy, że być może w przyszłym roku około maja zaczniemy staranka
na razie to tylko wstępne plany, a życie pokaże samo kiedy, ale za nas wszystkie trzymam kciuki
postaram się tu do was zaglądać :)

reklama
devi od czterech miesięcy biorę kwas foliowy:-) poza tym basen prawie codziennie i zmiana diety!! :-)

Fruzurka - Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.plotkara.pl/images/8415/right/normal/edyta-gorniak.jpg

Suknia - Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.warchalewska.pl/En/kolekcje/sincerity/duze/3520.jpg

Tylko suknia jest bez tego niebieskiego paska :-) i delikatna ecru;-)

gorgusia ja też mam niedoczynność i Hashimoto :-( Mam lekarza, który powiedział mi, że może być ciężko, ale damy radę.

Podjęliśmy dzisiaj ostateczną decyzję, że we wrześniu zaczynamy starania o dziecko :-):-) Jestem Najszczęśliwsza na Świecie :-):-):-)

NIe wiem tylko za bardzo jak pilnować dni płodnych i nie płodnych. NIe mam w tym dowświadczenia :-:)-(
Mam nadzieje, że uda mi się w tym miesiącu zapisać jeszcze do endokrynologa aby dostać zgodę na staranka bo nie wiem czy tam wszystko dobrze z hormonami... Musze zrobić badania. Jak tak to do roboty od razu :tak:

Hej dziewczynki.

Witam nowe przyszłe mamusie. Ciesze się ze nasze grono tak się powiększa.

Ja cały weekend nie miałam siły włączyć kompa tak mnie głowa bolała. A w niedziele mieliśmy rocznice którą organizowaliśmy w restauracji. Musiałam się zwlec z łózka. Na szczęście impreza się udała. A ja w pracy zdycham na ból głowy. Idę dzisiaj do lekarza a przynajmniej spróbuje się umówić.

Trzymajcie się dziewczynki.

Witam :)

Z samego rana zaczęłam Wam odpisywać... Wcisnęłam BackSpace i co???? Całego posta szlag trafił!!!!! No nic, może uda się tym razem :)

Grill nam się udał. U nas w piątek przeszła burza koło 16.00 a znajomych zaprosiliśmy na 19.00, więc było już po burzy... co prawda na około się błyskało ale deszcz nie padał i nie grzmiało :) Pośmialiśmy się trochę, pogadaliśmy. Ja cały wieczór spędziłam przy Karmi, bo tylko taki alkohol mi wolno...wryyyyyyyyyy, a tak mi się już marzy zimne piwko.... a tu od maja zeszłego roku nic.... zero alkoholu...tzn. nie jestem jakąś tam maniaczką picia piwa czy wódki, ale od czasu do czasu jakiegoś piweczka czy winka to bym się napiła :)

W sobotę pojechaliśmy na zakupy ciuchowe. :) Bo jak za 3 tyg wracam do pracy, a w szafie po ciąży same pustki.... Więc trzeba było uzupełnieć braki, hihihi

A wczoraj spędziliśmy prawie cały dzień u teściów. I weekend zleciał :((

Witam nowe Staraczki :) Fajnie, że nas jest coraz więcej :))

Misia- śliczna suknia i fryzurka też. Piękną będziesz Panną Młodą :)) A tak wogóle to bierzesz ślub w ten sam weekend sierpnia co ja , tzn. ja miałam 23.08.2008. No i super, że podjeliście decyzję co do staranek:))) Jak dobrze pójdzie to będziesz Mamusią 2011!!!!!

Ilonka-
[*] dla Twoich Aniołków. Przykre to jest bardzo... :(((( Dobrze, że robicie badanka :) Trzeba wiedzieć, dlaczego dzieją się takie rzeczy ....

Devi- fajnie, że jest z nami ktoś, kto ma sprawdzone przepisy na różne pyszności :)) Napewno nie raz się do Ciebie zwróce o jakiś przepis :))

KrolowaFal- i jak tam te Twoje bóle głowy??? Nic lepiej??? Idź do tego lekarza, bo się zamęczysz :(

Agatka- no to zaszalałaś z sukienkami :)) No i dobrze :)) Do północy w jednej, a po północy wskoczysz w drugą kieckę :)))

Witam z nad porannego kubka kawy w pracy ;)

ilonka26- witamy!!! Będziemy wspierać i trzymać kciuki przy najbliższych starankach :0
Misia- będziesz piękną Panna Młoda :) a jeśli chodzi o wylicznie dni płodnych to polecma stronke 28dni.pl oraz testy owualcyjne (patrz allegro)
wilka8- ja bardzo lubie gotować a w szczególności piec :) Tylko dziwnym trafem większość moich smakołyków to serniki i ciasta sernikopodobne :) Ale chętnie, w miare mozliwosci i pomysłów, pomoge,podpowiem :)

Koniec przerwy, wracam do pracy :(

cześć

Misia będziesz piękną panną młodą
my planujemy tez zacząc starania ok maja 2011 co do witamin to nbiore teraz falvit, a od stycznia przerzucę się na feminatal metafolian 800

Byłabym prze szczęśliwa gdyby udało się zostać mamusią 2011, ale i tak będę tu u Was:-) i będę Was wspierać a Wy mnie:-p

Ja miałam straszne bóle głowy, okazało się, że to migrena. Dostałam leki i miałam je brać jako taka kuracja przez 3 miesiące. Pomogło jak na razie... Może spróbuj coś takiego:crazy:

ja do tego starania muszę jeszcze sporo ogarnąć w swoim organizmie... podreperować tarczyce, poprawić układ żylny, bo mi niestety zaczęły strzelać żyły na nogach. We wrześniu wizyta u lekarza- chodzę do ginekologa państwowo, ale chyba muszę poszukać lepszego lekarza, bo ten jest dobry do wypisywania recept ;) PCO swierdził tylko po obejrzeniu wyników badań, nie zagłębiał się w to głębiej. W sumei troche nie wiem co robić...mam problem z żyłami, a biorę hormony- to niestety nie współpracuje dość dobrze... jak odstawie hormony zaraz mam wysyp torbieli na jajnikach- takie błędnę koło :(
Strasznie śpiąca jestem ostatnio. Też tak macie? Mam wrażenie,że to wina pogody. Te bóle głowy też mogą tu mieć przyczynę dziewczyny. Pozdrawiam.

dziewczyny ja tez ostatnio chodzę jakaś śnięta z częstym bólem głowy-tez myslę, że to pogoda chociaż i tak mam zamiar wyniki zrobić

reklama
Oj dawno nie pisałam, mam tez braki w czytaniu - chyba juz nie uda mi sie nadrobić.. ;-) Jestem na urlopie, przygotowania do wakacji idą pełną parą, a ja ... zajmuję się Stasiem, bo Mąż ciągle w pracy.. Dzis dodatkowo szef do mnie zadzwonił, żebym przyjechała na "mini-dyżur" od 20 do 24, bo przyjęć masa, a personelu brak - no i jak przyjechałam to okazało sie, że wcale takiego dramatu nie ma, bo jest dwóch stazystów, więc chwilę pobyłam i się wyrwałam ;-) Trzeba sobie radzić w wakacje (i nie tylko) :-D
Witam nowe staraczki, gratuluję wszystkim, które przesunęły staranka i jak tylko się uda zostaną Mamusiami 2011 :-)
Widzę, że tłum kobietek tu ma niedoczynność tarczycy - witam w klubie! :-) Ja co prawda mam taka zwyklą najzwyklejszą, a nie Hashimoto, ale leczy sie tak samo ;-P No i głowa do góry - niedoczynność leczona nie utrudnia zajścia w ciążę :-)
ilonka26 - strasznie, strasznie współczuję straty dwóch dzieciątek :-(
Misia89 - życzę, żeby udało się za pierwszym razem :-) A jak sie uda to koniecznie się nam pochwal! No a slub tuż tuż - fryzura i suknia piekne :-)
O, jeszcze jedno Wam powiem - w końcu przeszłam na dietę, taka prawdziwą regularną dietę - jest to juz niezły wstęp do zachodzenia w ciążę :-) W tej chwili ważę tyle ile ważyłam przed pierwsza ciążą, ale prawda jest taka, że w kolejną chciałabym wejśc przynajmniej o 10 kilo lżejsza (przy Stasiu, w dniu porodu ważyłam 90kg!), a mam pole do popisu, bo do BMI 20 brakuje mi 21,6kg (jedyne co jest pocieszające to to, że jestem wyoka ;-)), ale dążyc będę do BMI 22,5 bo przy takim najlepiej wygladam :-D

Ostatnia edycja:
Do góry