reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Lazurek - witaj kochana, mam nadzieje, że u ciebie z dnia na dzień coraz lepiej:-)czuje sie w tym tygodniu duzo lepiej, tak jakbym w ciązy nie była, jedynie co mi o niej przypomina to głod co 2h. Jak powiedziałam, że musze kupić bułki na drogę to mama po co ci a ja, ze wałowkę muszę miec bo mnie ssie co 2h. teraz tylko wstaje od razu sniadanko. smieje sie ze w zakopcu to bede miala wałówkę w plecaku, bez tego ani rusz:)

trina - a co bys chciała synka czy córcię:)

chciałabym córcię, tak do pary, żebym mogła się lalkami pobawić, bo mój M już sie spełnia w kolejkach i samochodach zdalnie sterowanych, a ja? za moich czasów takich zabawek jak teraz nie było :sorry: a tak na serio to najważniejsze żeby byo zdrowe. Córcia fajna, ale nawet jak chłop bedzie, to przynajmniej Macko bedzie miał towarzysza zabaw, a my wiecej kasy w portfelu ;-)
a co do jedzenia mam tak samo :zawstydzona/y: zawsze w pracy jadłam jakies śniadanko i to ok. 10, a teraz pierwsze co robie po wstaniu to kanapki, tak mnie po nocy ssie. No i też musze mieć pod reką żarełko. Jedyne co dobre, to pochłaniam często, ale w mniejszych porcjach.
rozczochrana - co ja sie bedę powtarzać, masz talent :tak:
wika - i jak dziś? kaca nie ma? ;-) zobaczysz bedzie z tego majowa fasola :tak: ja na przykład jestem sylwestrowe dziecko. Mama mi zawsze mówiła, że myslała, że nic z tego nie bedzie, bo po pijaku robiona byłam, a tu jak widać wyszło im ;-)

Młody dziś miał małą wpadke rano. Nie do końca sie chyba obudził i posiusiał. Prawie sie popłakał mój mały bohater jak mi pokazywał co zrobił. Strasznie sie wstydził, choc my nigdy go nie zawstydzalismy w tym temacie, raczej jak w gacie robił to mówilismy, że trudno i żeby nastepnym razem wołał. to taka pierwsza nocna wpadka od miesiąca chyba. Choć i przedwczoraj i przed przedwczoraj cioci na placu zabaw nawalił kupsko w gatki :-) no ale ciocia to taka mało obrotna jest, wiec pewnie nie wysadziła go przed wyjściem, a później nie pytała.
A tak poza tym, to mam coraz wiekszego stresa i coraz bardziej szkoda mi mlodego, z okazji coraz realniejszego rodzeństwa. Mój mały biedaczek, cycus mamusi, bedzie sie musiał podzielić rodzicami. nie wiem jak on to zniesie :-(

reklama
DZień dobry:tak:
zmykamy zaraz z mlodym na spacer,bede tez dzwonic do gina kiedy mam sie u niego zameldowac:-D
wika i jak kacyk jest?;-)
Rozczochrana dziekuje za nagrania :tak: baaardzo mi sie podoba

TRina ja jeszcze nie mysle o tym jak Antek zareaguje na rodzenstwo , bo nie czuje sie jeszcze ciazowo i to taki odległy teemat

Witajcie:-D

Rozczochrana super głosik:tak:

Wika i co jest kacyk???

Trina pewnie każda mama się zastanawia jak pierwsze dziecko będzie reagowało na rodzeństwo, ale nie będzie źle:tak:

Ja odliczam dni, bo za tydzień jadę na długi weekend na wieś do rodziny koło Jarocina i już doczekać się nie mogę, bo zawsze to jakaś odskocznia i odpoczynek:-D mam nadzieję, że Wacek wróci do tej pory i pojedziemy razem:-)

to i ja sie witam
nocka kiepska. Nie spałam od 2. Krwawiłam 2 raz w tym tyg. Eh. Wiecej stresu niz radosci z tej ciązy:( musze sie tu powyżalać bo w domu to mam wrażenie, że bokiem to ulatuje.
dopiero 15 tydzien a kuńca nie widać...niech czas szybciej leci :(

wika sama bym chlupnęła lampkę na pocieszenie

Marcia, ojej a nie probowalas skontaktowac sie z lekarzem??
rozczochrana masz talent :-) w ogole kocham ta piosenke :-)
Ja jeszcze w szlafroku pomykam, ale zaraz sie ubieram bo szkoda dnia :-) niestety musze dzis do pracy jechac po wyplate :wściekła/y: i zobaczyc sie z kierowniczka :no:

hej :))

hehehe, głowa nie boli/ na szczęscie :-D:-D ale powiem Wam, ze naprawdę mam słaba głowę :szok::szok: po dwóch kieliszkach miałam dosc!:-D

Trina, czy będzie z tego fasolka, się zobaczy... ale wątpię bo to nie te dni:no:
Martolinka, i jak?? Na kiedy wizyta u gina??

Marciaa, a co ginek na te Twoje krwawienia?? Już 15 tydzień!!! Jeszcze chwilka będzie półmetek a ppotem to już z górki :) Masz jakieś przeczucia co do płci??

Maron, nie denerwuj się z powodu kierowniczi!!! Nie warto!!!!

Igor usnął, a ja biorę się za obiad...

wika dzieki sprobuje :-) mam nadzieje, ze S. wroci z pracy na czas i pojedziemy razem :-) obok mojej pracy jest ogromny sklep na ponad 200 metrach kwadratowych z akcesoriami dla dzieci, wszystko tam jest :-) wiec chcialam troche poszperac poogladac a moze i nawet kupic :-D

tez mysle co na obiad i chyba zrobie brokuly na ryzu zapiekane z cammembertem i dodam do tego zapiekanego mintaja :-) znalazlam ten przepis na necie ( tylko bez ryby) i jakos tak smakowicie brzmi, ze postaram sie dzis zrobic :-)

Maron, ojjj widzę, że dopada Cię gorączka zakupów dla Maluszka:-D achhh uwielbiam kupować ciuszki, zabawki dla Igora.... czesto nawet jest tak, ze jadę do galerii z zamiarem zakupu czegoś dla mnie... a wracam z kolejną rzeczą dla Igora:-D

brokuły na ryżu zapiekane z cammembertem!! Hmmmm , daj no przepis bo brzmi smakowicie:tak:

Wika gin zaprasza mnie do siebie za tygodnie :tak: mam nadzieje , ze bedzie ok , bo troche sie denerwuje. Mam zbyt bujna wyobraznie
Marciaa a lekarz co na te plamienia? bierzesz lutke? duphaston?
Maron powodzenia podczas spotkania z kierowniczka

reklama
Kobietki, potrzebuję eksperta od storczyków....

Mój M. przyjechał na chwilkę do domu, patrze przez okno co on niesie, a ten w ręce trzyma przepięknego storczyka, ot takiego:

Zobacz załącznik 378661

Ale ja się na kwiatach nie znam :no::no: Pomóżcie, jak sie pieleęgnuje takiego storczyka???? , nie chciałałabym zeby podzielił smutny los swojego kolegi z tamtego roku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Martolinka, nie schizuj!!!!!!!!!! wszystko będzie oki :)

Do góry