reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
byczki to fajni ludziska :-)
Ja się boję tych zębów chyba najbardziej , bo Ja u dentysty byłam 2 razy w życiu, a gdzieś wyczytałam że 8mki to wyrywać trzeba, ale może tylko jakieś głupoty czytałam. A można tak szybko poznać płeć w 13-14 tyg? Ja się dopiero w 21-22 dowiedziałam , ale przeczucia od początku miałam :-)
Ja to taka głupia jeszcze jestem żadnej 8 mki nie mam :-D

anastazja, wiesz wielu dentystow uwaza, ze osemki najlepiej wyrwac od razu, po pierwsze dlatego, ze te zeby szybciej sie psuja, po drugie, czesto jest tak, ze nie maja juz za bardzo z tylu miejsca i popychaja reszte zebow, przez co zeby sie tlocza i krzywia :no: mojemu mezowi tak sie dzialo, wiec wyrwal je :-) tzn on mial taka sytuacje, ze te zeby wyszly do polowy, dalj nie chcialy, bo zatrzymaly sie na kosci ( czesto tak jest) no i trzeba bylo usuwac chirurgicznie :baffled:
Moje zaczely wychodzic od 18 roku zycia, wyszly juz 3 calkiem, a 4-ta jeszcze ciagle wychodzi, wiem bol okropny

na tym etapie to u lekarza to tylko gdybanie, ktore sie sprawdza w 50 procentach

jedna 8 mialam wyrywana, choc nie chcialam. Ale ja mi sie wrosla w policzek i zaczela na nerw tak uciskac ze buzi otworzyc nie moglam to bylam szybciej u dentysty niz ktokolwiek
widze, ze kolejna tez rwac bede musiala, bo mam za malo miejsca w szczece
jedna co nie wyszla tez do rwania bedzie bo rosnie prostopadle

o matko, nie straszcie mnie , Ja mam taki odruch duszenia się jak się ktoś schyla nade mną ( oczywiście nie licząc niektórych sytuacji ;-)) i do dentysty to tylko pod ogólnym znieczuleniem pójdę:-) Jest jeszcze możliwosć że to świnka albo ślinianka :-p

no zalezy od ulozenia dziecka, oka ginekologa i dobrego sprzetu :-) ostatnio jedna dziewczyna na lutowkach pisala, ze jej gina powiedziala, ze niech jesj kaktus na nosie wyrosnie jesli to nie siusiak :-D a jest bodajze w 12-13 tyg:-) ale jesli u mnie mialo by to byc na 50 czy 70% to wole poczekac :-D ja chce wiedziec na pewno :-)

No to ja szczyty mądrości w liceum osiągnęłam, bo wtedy zakończył mi się cykl wychodzenia ósemek. Mam je do tej pory. Miejsca dość, bo ja mam szeroką szczenę. Miałam problem tylko z jedną jak rosła, dentystka musiała mi odciąć kawałek dziąsła. Tak to ok, oprócz oczywiście bólu wyrzynania (czy wyżynania?).
Maron - ja to sie jeszcze nie umawiałam na nastepne usg, ale sadze, ze to koniec września bedzie, czyli połówkowe. a zapomniałam, że w czwartek mam wizyte u lekarza nr 2 na nfz. To mi chyba znów przeziernośc będzie sprawdzał ;-) generalnie to ja prowadze ciąże u mojej pracowej ginki, tak jak Maćkową. Ale nie mam tam wszystkich badań za darmo, to chodze też na nfz. Taki double check ;-) ale bardziej ufam mojej gince, tylko że nie ma usg w gabinecie.
liv - ale u Ciebie to juz konkrety powinny być :tak:

kupiłam dzis w ksiegarni, która jest w parterze budynku, gdzie pracuje książeczkę z tej serii
Dawno temu w Mamoko - Aleksandra i Daniel Mizielińscy
i jestem nią zachwycona. Nie moge się doczekać, kiedy z Maćkiem ja "pocytamy". On ma teraz fazę na "pocytaj" 24/7. a wyglada to tak, że oglądamy obrazki i o nich rozmawiamy, liczymy, znajdujemy coś itp. A ta ksiązka jest idealna do tego :tak:

Bunny gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale super, cos w koncu ruszylo na naszym watku!

Pozniej napisze wiecej bo teraz zbieram sie d lekarza zobaczyc fasolke

reklama
jak slinianka to stan zapalny, moze alergia?
moze za duzo lodow anastazja:-D

lekarze po 16 tygodniu decyduja sie na ustalenie plci, wczesniej jak mowia to tylko po to by zaspokoic niecierpliwa laske, bo chca miec spokoj

Lelek milego podgladania

trina mnie poprawnie w 21 tyg ostatnio ustalono, cipka srednio cipkowo wygladala, we wrzesniu ide na 3d wiec sie wtedy dopewnie

Ostatnia edycja:
Do góry