reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Iza otwarta??? :szok: zarówno przed okresem jak i w ciąży szyjka się zamyka i nie ma zmiłuj, ale to ze ponownie się otworzyła to jestem w głębokim szoku.

Właśnie nie jestem pewna czy to otwarcie czy tylko jest taka rozpulchniona ze takie mam wrazenie bo badam sie dopiero pare dni.. Bardziej bym powiedziała ze to takie "usta" ale jak ma wyglądać otwarcie to nie wiem.. Wiem ze TYLKO na plodne sie otwiera.. Dlatego to dziwne.. U mnie przed okresem szyjka jest nisko i twarda a teraz wysoko, i taka dziwna.. Tak jakby to co było twarde sie tak zgniotło ;D no nie umiem wytłumaczyc..

reklama
Syneczki no nie pitol ze Cie nie kojarze:no: zostawilam Ci nawet wiadomosc kiedys na kwietniowkach ale moze juz tam nie zagladasz... ja tez nie pamietam kiedy tam sie udzielalam, w kazdym badz razie sledzilam Twoja smutna historie:-(

wika czuje sie zazwyczaj zle, malo dni kiedy jest ok, ale spoko, oby do kwietnia;-)

Za wszystkie staraczki i testujace na dniach trzymam kciuki

hej na chwile, a jutro w ogole mnie nie ma

witam nowe twarzyczki chetne na babelki :-D

maron odpowiem tylko Tobie, od poczatku biore magnez na skurcze i obnizanie cisnienia /choc co ciekawe synek mi je poki co obniza, bo nawet normalnie nie mam takiego niskiego:-D/, od poczatku tez tran biore, ale zasadniczo ja w ogole caly czas biore nawet poza ciaza. Pewnie zelaza Ci brak, bo zwykle kolo tygodnia robi sie go mniej, bralam chwile, ale stwierdzilam, ze mi niedobrze i go odstawilam, zreszta jutro u poloznej zobacze jak tam z nim stoje. Nic innego nie biore, pigulek w ogole nie lubie brac zadnych wiec malec musi sie zadowolic tym, co dostaje.

bylam na ogladaniu dzieciny, nie ma bata jajecznica jak sie patrzy i juz sie na pewno nie zmieni :-D no i wszystko ladnie, nawet buzie pokazal by mama miala ladne 3d foty, dopiero na sam koniec zaszyl sie gleboko w miednicy. Brzuszek mu ladnie rosnie, bo z mala od tego momentu mialam juz problemy, wiec dzis 27+0 i mama jest zadowolona.

corci kupilam to
Overall Brun 249 kr | Lindex online shop | artnr: 6578800

plus rekawiczki plus czapusia, by nie bylo, ze na malych zakupach nie bylam, dzis jeszcze po mikrofale jade, bo stwierdzilam po tylu latach, ze jednak jej potrzebuje.
A i przyznali mi kase za to, ze mala jeszcze do przedszkola nie idzie,
tyle u mnie

do srody laski, starac sie skutecznie prosze:-p

Kochane, teraz badałam szyjke. Chyba wieczorem cos bylo nie tak, nie wiem czemu ale teraz jest tak srednio wysoko, jest twarda i zamknięta, a w okól jest "pulchno". Do tego odzyskałam nadzieje bo przy badaniu teraz miałam dosc sporo białego pięknego sluzu, którego juz dawno nie zaobserwowałam przed @. W dodatku odczuwam od 2-3 dni ból pachwin przy piersiach, piersi mam nabrzmiałe i mam w nich tyle mleka ze moglabym znów Olivie karmic ;D no przesadzam troche ;D Wiecie co? Nie chce zapeszac ale wydaje mi sie ze sie udalo :) Ja przed @ ostatnio mialam susze a potem dzien przed @ troche ciągnącego sluzu i potem @ przyłaziła (zreszta pisalam kiedys) a teraz ten sluz biały, mleczny, nieciągnący sie :) Jutro zrobie rano test, a jak cos to powtórze go po paru dniach.

Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!

Hej, hej
Ja ostatnio slabo sie czuje, wiec czytam, ale malo pisze. Z mdlosciami raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj mialam okropna noc, bo obudzily mnie mdlosci o 3.30 i wymiotowalam o pustym zoladku. Potem zjadlam troche malin (jedyne co w lodowce wygladalo apetycznie), zeby czyms wypelnic zoladek. Rano sie obudzilam i to samo. Wieczorami czuje sie jakby mnie cos rozjechalo. Biodra mnie bola i ciagnie mnie blizna (mam blizne po laparotomii - taka sama jak po cesarce). Najprawdopodobniej zrosty sa polaczone z pecherzem... Czyli generalnie wszystko na miejscu:) w piatek usg, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Nie wytrzymalam i kupilam monitor, zeby sluchac serduszka. I tak bede musiala poczekac 4 tygodnie zanim bede mogla go uzyc, bo jest napisane, ze od 12 tygodnia.

Izulqa trzymam kciuki. 3 dni tylko, zleci szybko i bedziesz mogla zrobic testing:)

Ostatnia edycja:
Hej!
Ostatnio rzadko bywałam, rozłożyło mnie grypsko:wściekła/y: Teraz jest lepiej, ale kilka dni wolałam poleżeć, niż siedzieć przy kompie. Mam tylko stacjonarny, więć w łóżku ciężko by było;-)
Byłam ostatnio na zakupach, się troszkę obkupiłam:-)
Dziś i jutro do szkoły, ale mi się nie chce:szok: Leń mnie ogarnął na całego:tak:

Witajcie,
Cześć Dziewczyny:)Pozwólcie,że dołącze do Was.Staramy sie z mężem od lutego o pierwsza dzidzie naszą.Troche już mnie dół łapie bo młodzi jesteśmy a tutaj dziecko brak nadal.Robiłam prola wynosi 19,tsh wynosi 3.0.W poniedz dzwonie do mojego gina i zobaczymy co powie.Pozdrawiam
rozgość się :tak:miło, że jesteś;-)

Maron śliczny psiunio

Rozczochrana śliczna jesteś.

Witam nowa staraczke.

Patrykowi wychodzą trójki gorączka 38 apetytu brak noc nie przespana jednym słowem tragedia!
Telefon dałam do naprawy i mam stary bez dostępu do internetu, komputer się popsuł więc się żegnał na około 2 tygodnie. Teraz pisze od męża z komórki ale on jedzie o 4 do pracy. Będę tesknic.

Jak wrócę to chce widzieć same zaciazone! Jak się komuś uda to poproszę o sms. Pa
Bunny moze uda Ci sie zajrzeć wczesniej!!!czekamy:tak:

Dziś do ginekologa, nie nie kontrola nie, w dalszym ciągu krwawię. Co prawda tyle o ile ale jednak. Na wizytę idę po zwolnienie, mam ogromną nadzieję że dostanę przedłużenie, chociaż na chwilkę.
Syneczki &&&& za wizytę:tak:

Dziewczyny jakoś nie wiem z Bartkiem to wiedziałam, że jestem w ciąży nawet nie musiałam testu robić, a teraz niby jakieś tam przeczucie mam, ale z drugiej strony jakoś nie czuję, żebym była w ciąży -> ehhh ciężko to wytłumaczyć:eek:[/COLOR][/FONT]

Może się udało!!!!!!!!oby:tak:
Witajcie kochane!

Dawno mnie nie bylo bo w tamtym tyg bylismy u tesciow w Koninie a tam na 4 pietrze w centrum miasta nie ma zasiegu!
21.gif
We wtorek sama wracalam do domu z Miloszem z wieloma przygodami po drodze, ktora zamiast 2 godziny, trwala 5, myslalam ze urodze a Milosz zniesie jajo
21.gif
wczwartek konczyla nam sie umowa na internet wiec poszlismy przedluzyc, dostalismy nowy modem i .... nie dzialal. Dopiero dzis cos zaczal jarzyc, masakra.
Łukasz zmienil prace, tzn nadal jezdzi ale juz nie po Europie calej tylko do Berlina i z powrotem na ADR(szlag mnie trafia bo kiedys juz tam pracowal a ciuchy wiecznie olane ropa
21.gif
) no ale jest czesciej w domu i ma niby zarabiac troche wiecej, no zobaczymy jak to wyjdzie.

przepraszam ze tylko o sobie ale nie mam weny a chcialam pwiedziec ze zyje"
Lelcia to bądź juz grzeczna i ładnie tu z nami pisz:-D
Danao przeoczyłam ... do jakiej szkoły sie zapisałas? ja mysle nad jakims kursem z urzedu pracy co by zajac sie czyms przed narodzeniem dziecka nr 2;-)

odebrałam dziś ostatnie wyniki i znowu WAm potruję , że już jutro USG:tak:

reklama
Do góry