reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Dzień dobry:-)
Ja chyba tez zaczynam łapać jesienną depresję

nie no co wy wszyscy tak - przyjeżdżać do Krakowa , naleje Wam wiśniówki to szybko przejdzie :-D:-D:-D co prawda pogoda nie jest najlepsza ale jakiś dziwnie humor mam dzisiaj świetny, rano tylko o mało co się nie poryczałam, bo jakiś debil znęcał się nad pieskiem a później go wyrzucił przy drodze w okolicach Myślenic , jak to czytałam to myślałam że mi serce stanie:-( Ale na szczęście pieskiem się zajęli - wabi się pestka i powinno być dobrze.
syneczki - a kiedy do swojej lekarki idziesz? Ja kompletnie się nie znam na chłopakach jeśli chodzi o to jak rosną, zawsze w rodzinie dziewuchy się rodziły:-)
sowinka - trzeba odpowiednio wcześnie kupić , nam się udało 2 lata temu kupić bilety Moskwa - Krasnojarsk ( trochę bliżej niż chiny ale i tak daleko ) za 1300 zł dla 2 os. w 2 strony, a Warszawa - Moskwa - Warszawa nas rozwaliła cena - 2 tys. za 2 osoby w 2 strony, gdzie tutaj lot trwał 1,5 godz - bez posiłku, a Moskwa - Krasnojarsk - 5 godz. ( ok 4- 4,5 tys. km ) ciepły posiłek, kawa z ciastkiem, kocyk zapakowany w folie, obsługa super. Teraz wypatrzyłam do Moskwy przelot za 300 zł w 2 strony i się zastanawiam czy w marcu-kwietniu nie prysnąć:-)

Ostatnia edycja:
reklama
sowinka - trzeba odpowiednio wcześnie kupić , nam się udało 2 lata temu kupić bilety Moskwa - Krasnojarsk ( trochę bliżej niż chiny ale i tak daleko ) za 1300 zł dla 2 os. w 2 strony, a Warszawa - Moskwa - Warszawa nas rozwaliła cena - 2 tys. za 2 osoby w 2 strony, gdzie tutaj lot trwał 1,5 godz - bez posiłku, a Moskwa - Krasnojarsk - 5 godz. ( ok 4- 4,5 tys. km ) ciepły posiłek, kawa z ciastkiem, kocyk zapakowany w folie, obsługa super. Teraz wypatrzyłam do Moskwy przelot za 300 zł w 2 strony i się zastanawiam czy w marcu-kwietniu nie prysnąć:-)

Kochana ja się wcale nie znam jak to trzeba szukać, żeby znaleźć:-p podejrzewam, że jakbym się zdecydowała polecieć to uśmiechnę się do Ciebie i poproszę, żebyś mi pomogła:tak:

Syneczki do logopedy? A to mnie zdziwiłaś...A czemu Twój synek korzysta z jego pomocy? Mój mały maleńko mówi ale wszyscy mnie uspokajają i mówią że ma czas,że bryka,fika koziołki i jego uwaga skupiona jest na czym innym. Kiedyś więcej mówił.

Izula ladnie nas tak trzymac?? :-p
ja niestety spedzilam 2 dni w szpitalu teraz :-( mialam silne bole brzucha, takie skurcze a do tego wieczorem lekkie plamienie :-( od razu spakowalam rzeczy i do szpitala, nie moglam przestac plakac.
Okazalo sie, ze wszystko ok, nie wiadomo skad plamienie ( juz sie nie powtorzylo) bole brzucha jako tako ustaly. Z mala wszytko w porzadeczku, ruchliwa duza :-) jak ja Ja kocham!!!!! :-):-)

Dziewczynki Kochane mam pytanko do tych które mają już dzieciaczki lub spotkały się z podobnym problemem.
Rok temu zauważyłam u mojego malucha nierówne źrenice.Czasami sa nierówne.Byliśmy u neurologa i okulisty i jest niby ok.Teraz jednak znów zaczęłam się martwić pewnie dlatego że o tej porze roku czyli jak jest ciemniej,więcej sztucznego światła problem się nasila.
Spotkałyście się z czymś takim?

Moze rzeczywiscie idz na konsultacje z okulista innym, ale pamietam, ze jak moj najmlodszy braciszek byl malutki tez mial podobny problem i nie bylo to zupelnie nic, po prostu jeszcze w tym wieku oczka sie ksztalca. Z drugiej strony jesli by cos bylo nie tak to Twoj maly pewnie nie bylby w stanie ocenic. Moze stad wynika jego choroba lokomocyjna? Nie martw sie na zapas na pewno. Jak mowie, moj brat ma teraz 10 lat i zero problemow z oczami.

qcz - sprawdzałaś już detektor?? działa? ja z ciekawości wczoraj weszłam na allegro i używany można już za 40-60 zł kupić, i to prawda że można używać zwykły olejek dla dzieci albo żel do włosów? Tak z ciekawości się tylko pytam:-)

Sprawdzilam, sprawdzilam. Na pewno dziala, ale malenstwa jeszcze nie slysze. Tzn hm... Nie jestem pewna czy to to. Slysze wlasne zyly, ale bardzo latwo je odroznic, bo tetno jest zbyt niskie i zbyt mocne, zeby to bylo baby, ale w jednym miejscu znalazlam taki "inny" dzwiek... Jakby burze. Ciezko to okreslic. Szczerze mowiac brzmi to troche jakby gdzies zblizal sie samolot odrzutowy. No i PODOBNO to tak mniej wiecej ma brzmiec - jak galop dzikich koni. Jesli chodzi o zel, rzeczywiscie nie jest potrzebny. Ja uzylam olejku do ciala, ale w instrukcji bylo napisane, ze rownie dobrze mozna uzyc wody.
Ja kupilam detektor "AngelSounds" na Amazonie. Nowiutki i kosztowal mnie niewiele. Najtanszy jaki znalazlam i wyglada bardzo niepozornie, troche biednie, ale dostaje najlepsze opinie i jest najbardziej czuly.

Izula ladnie nas tak trzymac?? :-p
ja niestety spedzilam 2 dni w szpitalu teraz :-( mialam silne bole brzucha, takie skurcze a do tego wieczorem lekkie plamienie :-( od razu spakowalam rzeczy i do szpitala, nie moglam przestac plakac.
Okazalo sie, ze wszystko ok, nie wiadomo skad plamienie ( juz sie nie powtorzylo) bole brzucha jako tako ustaly. Z mala wszytko w porzadeczku, ruchliwa duza :-) jak ja Ja kocham!!!!! :-):-)

Oj bidulko:/ dobrze, ze wszystko jest w porzadku. Oby ci sie nie powtorzylo juz wiecej.

JUTRO USG!!! Aaaaaaaaa! Nie wiem zupelnie co czuje. Z jednej strony nie moge sie doczekac, a z drugiej strony sikam ze strachu, ze cos bedzie nie tak. Trzymajcie kciuki, bardzo bardzo was prosze. Usg mam o 10.50 rano.

Ostatnia edycja:
maron - dobrze że tylko na strachu się skończyło, może jakieś naczynko pękło, Ja pamiętam też chodziła i było super, a przyszłam na wizytę , ściągam a tu normalnie morze jak okres, wystraszyłam się , ale się więcej nie powtórzyło. a co z bakterią?
Qcz - będzie dobrze na USG, nie masz się czego bać , ale &&&&& za jutrzejsze podglądanko, daj od razu znać, ale to jeszcze nie genetyczne tylko takie przy wizycie ?

Cześć babencje.
Aż się bałam tu zaglądać, prawe tydzień nieobecności i 15 stron :szok:
Mój mały duży chłopiec ma dziś 3 urodzinki :-) jak ten czas leci :szok:
Dokładnie 3 lata temu wyglądał tak: IMG_2265a.JPG

Maciek dziś poszedł znów po przerwie spowodowanej wjazdem do przedszkola. Był ryk niesamowity. Na szczęście M go odwoził, bo ja bym chyba razem z nim ryczała :-( Mam nadzieję, że będzie miał miły dzień, wczoraj wieczorem kupiłąm torbę cukierków, bo z okazji spraw służbowych M opóźnił się nasz powrót z Gda i nie było jak nic innego przygotować.
Przedszkole chyba wybrane. Mieszkanie chyba też. Połówkowe ok, spóźniłąm się wczoraj ponad godz, ale późno wyjechaliśmy z Gda. Płeć pewna - dziewczynka :rofl2: czyli w naszym wypadku te czary mary ze starankami przed owu się sprawdziły ;-) . Młoda waży 479 g mierzy 17,3 cm. Wszystkie organy w normie. Rozszczepu podniebienia i kręgosłupa nie ma. Zgodnie z życzeniami przesyłam bociana w wersji dziewczyńskiej :-p
nadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gifnadlatujacy_bocian.gif nadlatujacy_bocian.gif

Qcz - będzie dobrze na USG, nie masz się czego bać , ale &&&&& za jutrzejsze podglądanko, daj od razu znać, ale to jeszcze nie genetyczne tylko takie przy wizycie ?

genetycznie dopiero w 12. tygodniu będzie. Jutrzejsze jest dla naszego spokoju, żeby zobaczyć czy serduszko bije i wszystko jest ok. Oby oby. Tak już kocham swoje maleństwo.

Płeć pewna - dziewczynka :rofl2: czyli w naszym wypadku te czary mary ze starankami przed owu się sprawdziły ;-) . Młoda waży 479 g mierzy 17,3 cm. Wszystkie organy w normie. Rozszczepu podniebienia i kręgosłupa nie ma. Zgodnie z życzeniami przesyłam bociana w wersji dziewczyńskiej :-p

Gratulacje!!! Kolejna dziewczyna nam się pojawiła:)))

reklama
Hej. A tam zaraz w niepewnosci, po prostu czasu pisac nie mialam ;/ Ogólnie to test powtórzyłam wczoraj, i negatywny, a w pół godziny później dostałam @, Reweacji nie ma, poza tym że sie rozbeczalam, i dostalam zje*ke od mojego ukochanego, ze mam sie wziac w garsc bo swiat sie nie zawalił i ze ludzie sie po 20 lat staraja.. No niech to szlag trafi, nie powiem, "delikatnosc" to on ma wrodzoną ;D Ale troche racji ma, kubeł zimnej wody i przynajmniej sie smieje dzis a nie becze. Cholera, ma ten mój chłop gadane :)

Tak sobie mysle ze jestem pod zbyt duza presja. Musze sie opamietac i porozmawiac z niektórymi osobami.. Np z moja mama, bo ciagle pyta "kiedy bedzie ten Szymek". Wolałabym jakby mi zabroniła drugiego dziecka, to wtedy na złoś by raz dwa poszło.

Poza tym musze pare badan zrobic, np na ta prolaktyne w koncu.

Do tego sniło mi sie ze mam druga córke, która ma miesiac i nie ma wybranego imienia ;D Nieźle, co??

Qcz, super ze dzis USG :) Bedzie ok. Zdaj relacje, czekam :)

Maron, bidulko.. ;**

Kochana, wybacz nie pamietam nicku, która ma chorego synka (ta co o rumianek pytała) jak tam, juz lepiej?

Trina, ja chce bocianki ale niebieskie ;P

Gosiulek, nie wiem, moja nadal zezuje troszke, i tez nie wiem co z tym zrobic, bo lekarz mówił ze na razie nic sie nie dzieje..

Do góry