reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

wika - jakbym czytała o sobie , 2 lata temu byłam własnie na weselu w październiku, siedziałam w sweterkowym bolerku z rękawkiem 3/4 i w płaszczu na początku :szok::szok: z kolei w zeszłym roku byłam na tej samej sali w lipcu - w największy upał - po 5 minutach i po podaniu rosołu do tego całe wesele było na zewnątrz, dopiero ok północy lepiej się zrobiło - właściciel oszczędza i na ogrzewaniu i na klimatyzacji.
dana - nie namawiam , wiem co czujesz, obyś nam rozpoczęła falę zaciążonych razem z sowinką , do południa tylko 39 minut zostało :-D:-D

reklama
dziewczyny moze wy mi poradzicie w pt po bzykanku zaczelam palamic ale sobota rano ani caly dzien nic dzis tez nic dopiero jak wsadzr głeboko palucha zeby zbadac szyjke to jakis tak dlikatnie brazowy sluz i tyle co sie dzieje mysle zeby zasiegnac rady innego gin ,sis mowi ze moze to nadrzerka ale cytologia była ok doda ze jestem na lutce bo plamiłam w srodku cyklu mam ja od maja w maju czerwcu lipcu spokoj od palmien az do teraz ten jeden dzien sama nie wiem co mysle c badania prolaktyny w normie

Rozczochrana przeczytałam właśnie Waszą historię. Boże... i tu nasuwa się pytanie, dlaczego dzieją się takie rzeczy... Gdy przeczytałam imię Oliver pierwsze co zrobiłam to wyjrzałam zza komputera i spojrzałąm na mojego Oliwierka i złapałam się za brzuch jak gdyby Gracjanek tam w dalszym ciągu był. Nie potrafię opisać tego uczucia jakie mnie w tym momencie przeszyło...
Słońce, też się już nad tym zastanawiałam czy oby nie chcę wypełnić pustki po Gracjanie i doszłam do wniosku że choć bym miała 8 latorośli braku tego którego nie dane mi było wychować nie da się niczym i nikim wypełnić. Co nie zmienia faktu że pragnę kolejnego dziecka tak jak dotąd pragnęłam. Jednak wiem że każda sobota, każdy 1 października kiedy to przestało mu bić serduszko i każdy 3 październik a wiec dzień moich urodzin a jednocześnie dzień w którym zabrali mi go z brzucha będzie już na zawsze dniem przepełnionym smutkiem. Musimy się tylko nauczyć z tym żyć.

danao
13.15 a gdzie raport?

wika przynajmniej czujesz się mamusią ;-)

kwiatuszek
ja nigdy nie miałam plamień, ale słyszałam że w rejonach owulacji mogą występować i to normalne, jak również nadżerka tez może krwawić, ale jeżeli cytologia wyszła dobrze to nie masz się czym martwić.

anastazja na moje słowa iż chcemy się ponownie starać odpowiedział że mamy odczekać 2 miesiące od zabiegu a więc od 3 grudnia możemy działać. A początkiem grudnia akurat powinnam mieć dni płodne. Myślisz ze za szybko? myslisz że miał na mysłisz grudzień ale jednak końcówkę? No chyba że ja źle liczę...

A mnie brzuch boli. Nie plamiłam już 1,5 dnia a tu dziś ponownie takie plamki jak ostatniego dnia okresu a przy tym ten ból jak na okres bądź na owulację. W sumie to może byc ból owulacyjny w końcu paprotki wychodzą skurcze ledwo wygojonej macicy spowodowały drobne plamienie. Chciała bym w to wierzyć.

Ostatnia edycja:
dana - 17 - wypadało by się zameldować :-D:-D:-D no chyba że pojechałaś szukać apteki :-p
syneczki- wg mnie gin mówiąc 2 miesiące - miał na myśli cykle , tzn Ja wiem że w większości przypadków zalecaja odczekać 3 pełne cykle czyli 3 @ i na czwartą już nie czekać :tak: ale też na CPP możesz przeczytać przypadki że w 1 cyklu dziewczyny zachodziły w ciąże i rodził zdrowe dzieciaczki, wg mnie najlepiej to jeszcze się dopytać lekarza, ale skoro dalej masz takie plamienia to przed staraniami na pewno do lekarza pójść.
kwiatuszek - nie pomogę, a jak zaczniesz szukać w google to dużo różnych rzeczy przeczytasz - najlepiej do gina podejść.

reklama
dana - Ja mam nadzieję że Ty jednak wyskoczyłaś po test i jutro z rana nasikasz na niego , bo co ? do wtorku czekać ??? :szok::szok:nie wytrzymam :-:)-:)-(
calogera - no Ja licze na to że przynajmniej w 70-80% ta lista zostanie :tak::tak::tak: a jak trza to zaraz wpiszę następne na testowanie - tylko proszę się zgłaszać :-) i dołaczam do pytania dana, co wykładasz ?:happy2:

Przypomniało mi się coś , mam nadzieję że nie urażę nikogo " Żyja sobie 2 siostry - jedna i druga wykłada chemię , jedna na UJ a druga w biedronce " :-)

Do góry