reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Feliade, widziałam fotki. Super rodzinka! Ach :D :-) Nie ma to jak wspólne wakacje!
Co do nazwisk, to moje często przekręcano, ale po ślubie będę miała łączone. Mały ma nasze 2 nazwiska, jedno hiszpanskie po tacie i moje. I ani razu nie zdarzyło mi się, aby ktoś mu dobrze zapisał albo przeczytał. A słyszałam już tyle wersji tego nazwiska, że aż zdumiona jestem kreatywnością ludzi ;) Czasem dobrze jest mieć popularne nazwisko.

dzięki :-)
Kadia wiesz nas jak psów hihi :-) ale zawsze może istnieć jakiś cień szansy :-)
Co do przekręcania najłatwiej zmienić nazwisko w urzędach, a zaraz potem w szpitalach ( wiem z doświadczenia) skoro lekarz lekarza nie umie rozczytać to sory....
czasami jak był ktoś na oddziale o nazwisku obcojęzycznym to nazwisko były ślicznie kaligrafowane z dowodu tożsamości, zawsze sie zastanawiałam jak byśmy zapisały jakieś chińskie lub japońskie , ze słuchu?
DZiś męczący dzień. Urodziny córki kuzynki i jeszcze mój brat wracał z nad morza więc się zatrzymał na obiad i tak wszystko w biegu. Objadłam się super sałatką ( ogórek, makaron, koperek, ser żółty, serek cacyki i jogurt), w domu dopchałam paczką Bobu ( szkoda ze już sa tylko takie duże ziarna) ale kolby kukurydzy chyba już nie wcisnę hahah. mój ulubiony okres :-) bób, kukurydza....a potem oby do przyszłego sezonu hahah

Hej kochane.
Zaczął mi odchodzić czop więc cośtam się dzieje. trzymajcie kciuki. Może w ciągu dwóch tygodni urodze a może nie.........
Moje nazwisko tez przekręcają bo końcówka niepopularna zazwyczaj brzmi-ewska a u nas -owska:-)

no to trzymać kciuki za szybciej czy później hihi :> ?

P.S. a jak Cie przeczyści to sie akcja rozkręci :-) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem to za wózek w komunikacji miejskiej się nie płaciło jeżeli w wózku znajdowało się dziecko i to chyba było do 3.r.ż. Jak jest w pociągu nie wiem, ale może być tak jak z rowerem że będziesz musiała wykupić bilet. nie wiem czy na wózek nie trzeba wykupić biletu na 0,00zł.
http://www.intercity.pl/pub/files/ceny/dodatkowe.pdf - tu masz intercity
a to masz z zeszłego roku
podróż PKP z 5 miesięczniakiem - Podróże z dzieckiem - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
na pewno jadąc z dzieckiem masz tańszy bilet jako opiekun.

reklama
No to mnie spisali, a raczej mieszkanie co wynajmuje hehe makabrycznie głupie pytania, typu ile mąż ma km do pracy :| jak my MPK jeździmy albo rowerem ON
masakra jakaś hahaha

Do góry