reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie ze Stanów

ano pokupowalam troche pierdolek.. ubranek dla malej, nawet sobie sukienke swetrowa kupilam :) dwa ozdobniki na sciane i kosz na zabawki i tyle :D

powiem Wam zmieniam Veta.. ta ktora ostatnio nam dali nie wiem.. mloda chyba jeszcze ze tak ladnie powiem "niebardzo doswiadczona" ;] poradzilam sie innych mastifowych rodzicow z Colo Springs i mi doradzili.. dzis scancellowalam wizyte u tamtej wetki i sie umowilam u nowego na poniedzialek - wydaje sie bardzo spoko, renomowany i super specjalista.. dam wam znac w praniu jak to wyszlo! :)

lece po prysznic :) wroce jakby sie ktoras z was odezwala:p

reklama
Domiska wydaje mi sie ze pod wgledem weta dobra podjelas decyzje :tak:. Super ze zakupy sie udaly, ja powoli rozgladam sie za rzeczami dla malej.

owIrene szkoda ze nie mieszkasz blizej, mam mnostwo rzeczy dla chlopca po moim synku ;-) gratuluje synka, u nas bedzie corcia :-D

Czesc dziewczyny! U nas sie zimno zrobilo ze niechce sie z domu wychodzic ale nie ma innego wyjscia :-) Juz bym chciala wiosne.

Wama, owlrene- na kiedy macie termin?

Ja tez juz zaczynam pomalu kupowac ciuszki dla malej. Ale jakos mi sie za bardzo niechce. Jak bylam w ciazy z synkiem to sprawialo mi to wieksza przyjemnosc. Ostatnio poprzegladalam ciuchy po Michalku i troche dla corki sie nazbieralo.

Dusia ja mam na 25 marzec, a Ty widze juz tuz tuz. Masz juz imie wybrane??? bo ja nadal sie zastanawiam nad chyba 5 roznymi. Terz przebralam ciuszki po Pacie i takie bardziej neutralne odlozylam dla malej, ale mimo to sporo mi brakuje jeszcze.

Wama- ja mam na 10 luty ale cos mi sie wydaje ze predzej urodze, i szczerze muwiac to chciala bym moze z tydzien predzej. Strasznie mnie w tej ciazy brzuch u dolu boli, i na dzisiejszym usg okazalo sie ze mala jest ulozona bardzo nisko wiec dlatego ten bol. Normalnie zchylic sie nie moge. No i musze chodzic teraz co miesiac na usg. Ale pozatym to jest zdrowa i juz kawal baby prawie 2 funty juz wazy.
A co do imienia to mamy juz wybrane. Paulina Liliana :-) Mi sie strasznie podoba Liliana a mezowi nie bardzo, a zato jemu bardzo sie podoba Paulina, mi tez sie podoba i w pierwszej ciazy jak nie znalismy plci to mielismy imie Paulina wybrane dla dziewczynki wiec juz tak zostanie :-)
A ty jakie bierzesz pod uwage?
Ja tez takie neutralne poodkladalam a teraz kupuje rozowe :-D

Dusia u nas kilka imion na liscie, Sara, Pola, Nelly, Kaya. Mnie sie najbardziej podoba Pola, ale moj moaz taki nie do konca przekonany, wszystkim odpowiada Sara i mnie tez sie bardzo podoba ale nie wiem czy to jest TO imie. Mysle ze to jeszcze do mnie przyjdzie, pewnie bede sie upierac prz Poli :) Ja Pata urodzilam 5 dni po terminie i wazyl 9.2 lbs. Tym razem doktor powiedziala ze raczej nie pozwola mi przenosic ze wzgledu na rozmiary dzidzi i trudnosc porodu. Paulina podobnie do Pola :) Paula tez mi sie podoba, tylko ze u nas juz w rodzinie jest.

Mi tez sie bardzo podoba Pola, nawet prubowalam namowic meza ze moze Pola zamiast Paulina bo nawet podobne no ale nie dalo sie :-) A imie Sara jakos nigdy mi sie nie podobalo. Ale w styczniu u meza brata urodzila sie coreczka i dali na imie Sara i jakos teraz sie przyzwyczailam.
Ja Michalka urodzilam 4 dni przed terminem i wazyl 8 funtow, pewnie jak bym go przenosila pare dni to tez by dobil do 9 haha

aj powiem Wam Pola bardzo fajne imie - Paula tez!!!!!

moje natomiast ulubione imie to NEL :) tak.. z W pustyni i w puszczy :D Stas i Nel.. uwielbiam to imie ale ehhh.. tu wlasnie jest ameryk. imie Nell/y i wiecie co.. moj maz stwierdzil ze to strasznie "country name" i sie za nic nie chcial zgodzic bo powiedzial ze dzieci by sie smialy.. pomimo iz ja chcialam nasze calkiem polskie Nel.. no i opuscilam ale imie mi sie nadal bardzo podoba :D

aj ja przygotowuje prezentacje na spotkanie z mlodzieza w niedziele.. trzymajcie kciuki by sie troche tej mlodziezy pojawilo i by sie wszystko fajnie udalo... ;]

a jutro lol chyba mamy pet play date z naszymi znajomymi i ich owczarkiem niemieckiem, ktory jest mniej wiecej w tym samym wieku co nasz Winston :D ciekawe czy sie polubia - chociaz ten nasz gluptas to wszystkie psiaki kocha :d

oh Domiska czemu Ty tak daleko mieszkasz? Moja Kiara potrzebuje play dates, a jedyny w polblizu jest przerosniety rotti gigant o masie jakies 140 lbs. A tak na powazne nie chce Ci sie mnie z rodzinka odwiedzic? pamietam ze chyba cos kiedys o wypadzie do NY pisalas. Byliscie juz czy to moze nie Ty pisalas, bo ja juz nie pamietam.

Dziewczyny w ciazy, jesli lubicie lezaczek papasan fisher-price i macie go zamiar nabyc, to chcialam wam napisac, ze wszsedzie jest po jakies $60 a w walmart tylko innego koloru jest za $36. Jedynie czym sie roznia to kolor. Ja zycia sobie bez tego nie wyobrazam, bo przy psie i kotach zawsze moge postawic to na lozko i wiem ze nie spadnie i jak w gosci idziemy jest lekkie i duzo bardziej wygodne od car seat. Tak pisze tylko bo o malo nie przeplacilam w Toys'ie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dusia u nas kilka imion na liscie, Sara, Pola, Nelly, Kaya. Mnie sie najbardziej podoba Pola, ale moj moaz taki nie do konca przekonany, wszystkim odpowiada Sara i mnie tez sie bardzo podoba ale nie wiem czy to jest TO imie. Mysle ze to jeszcze do mnie przyjdzie, pewnie bede sie upierac prz Poli :)

Sara... przesliczne imie... :tak::rofl:

A imie Sara jakos nigdy mi sie nie podobalo.

Obrazilam sie... :dry: moja coreczka ma na imie Sarah :-)

Do góry