reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Moje dzieci troche chore, temperatura po 40 stopni od 3 dni. Patrykowi juz przeszlo ale z Julia gorzej, dostala wyspki, bylismy z nia dzis na Emergency bo weekend i nie mamy jeszcze wybranego pediatry, na szczescie to tylko goraczka z wysypka zwana tutaj Roseola, nie mam pojecia jak to jest po polsku. Szczescie ze nic gorszego a wyglada naprawde groznie.

Witam :-)

Sarah miala "roseola" m-c temu...:tak::tak: Przez dwa dni miala wysoka goraczke (ok. 103 degrees F) :szok:, pojechalismy do lekarza, zrobili jej badanie krwi, moczu, dostala dwa zastrzyki z antybiotykiem... i lakarz kazal wrocic nastepnego dnia zeby sprawdzic wyniki badan itd. Okazalo sie ze wyniki sa OK... poza tym temperatura spadla, pojawila sie wysypka i wtedy bylo juz pewne ze to tylko roseola... :tak: nic powazniejszego... ;-) Ale faktycznie ta goraczka troszke mnie wystraszyla... :tak: a wysypka byla "mala"... kilka krosteczke na brzuszku, potem dwie pojawily sie na twarzy i w sumie to wszystko... po dwoch dniach wszystkie zniknely... :tak::tak:

kasiek 121 :-) co tam u Ciebie?? nadal w "dwupaku"??

reklama
Witajcie. U mnie nadal bez zmian, dwupak chyba czeka mnie do srody. Juz pogodzialam sie z tym, ze bede miala wywolywany porod:-):-D bedzie co ma byc, najwazniejsze, ze mala caly czas sie rusza i daje znaki, ze u niej wszytsko bez zmian.:-D:-)
KatiNY ta choroba to chyba rozyczka, skoro byla temeratura i wysypka.
A co do mowy Twojego synka to jedno dziecko szybciej zalapuje a drugie pozniej.
Zazdroszcze Ci podrozy do Polski,jestesmy z tego samego regjony, bo ja tez pochodze z Podlasia:-D:-)

Witajcie. U mnie nadal bez zmian, dwupak chyba czeka mnie do srody. Juz pogodzialam sie z tym, ze bede miala wywolywany porod:-):-D bedzie co ma byc, najwazniejsze, ze mala caly czas sie rusza i daje znaki, ze u niej wszytsko bez zmian.:-D:-)

:tak::tak: Najwazniejsze, ze Mala ma sie dobrze... :-)

KatiNY ta choroba to chyba rozyczka, skoro byla temeratura i wysypka.

Nie, to nie jest rozyczka (rubella lub german measles)... :no::no: Objawy podobne, ale to nie ta sama choroba... poczatkowo tez myslalam ze roseola to rozyczka, ale okazuje sie ze nie... :no: mimo, ze objawy sa podobne... rozni je wyglad wysypki... :tak::-D i przenoszone sa przez inne wirusy... :tak: poza tym roseola wystepuje u malutkich dzieci (6 m-cy- 2 lata), a rozyczke moga miec nawet dorosli... :tak:

Jestem taka madra ;-):-D bo po zdiagnozowaniu roseola u Sary siedzialam na necie i czytalam co to wlasciwie jest... bylam pewna ze to rozyczka, a tutaj niespodzianka... :rofl2: no i postanowilam ze podczas nastepnej wizyty zapytam lekarza jak to jest z tymi chorobami... ;-):-) ale to dopiero w pazdzierniku... ;-):-)

Ostatnia edycja:
ja dziewczyny na pare chwilek :D
czytalam ze piszecie o roseoli - to rumien nagly - czyli tak zwana nasza "trzydniowka" ktorej ktorej towarzyszy wlasnie wysypka i wysoka goraczka :d ale tak jak szybko sie pojawia tak szybko znika :D bardzo duzo jak nie wiekszosc dzieci to przechodzi :)
nam sie upieklo i nie mielismy jej ;)

kasiek :) duzo zdrowka Tobie i Malutkiej!! ja tez mialam wywolywany porod i jak wspominalam wczesniej bylo naprawde super achhhh pieknie bylo :D

jakies katarzysko mnie dorwalo wrrr :/ meczy mnie cos

mezus gotuje obiadek wiec moge poleniuchowac :D poza tym jestem w trakcie kupowania autka normalnie juz mnie glowa boli od tych dealershipow calych mam nadzieje ze na dniach wszytsko bedzie dokonczone :D

no i za dwa dni czeka nas przyjecie dla szantusi! 2 urodzinki :d trzymajcie kciuczki by sie wszytko udalo!!

no i za dwa dni czeka nas przyjecie dla szantusi! 2 urodzinki :d trzymajcie kciuczki by sie wszytko udalo!!

Powodzenia!! :-)

happy-birthday-with-cake.gif

happy-birthday-myspace-glitter-graphic-19.gif

large.jpg

Witajcie.
Z tymi chorobami to naprawde mozna sie pogubic, te wirusy tak sie pomutowaly, ze teraz w sumie nie wiadomo co czlowieka dopada. kiedys ( za moim dzieciecych lat) to tych chorob bylo mozna na palcach policzyc, a teraz szkoda gadac:crazy::no::szok:. Dobrze, ze ta medycyna sie rozwija, bo tak to te wiruski by nas chyba zagryzly:szok::rofl2:
Dominska 100 lat, 100lat dla Szantusi, trzymam kciuki za udane przyjecie!!!!!
Wezme sie chyba za sprzatanie mieszkanka, bo nie wiem kiedy bede miala pozniej czas:-):-D

Kasiek, trzymam kciuki. Domyslam sie co teraz czujesz, to czekanie moze czlowieka doprowadzic do obledu. Ja z Patrysiem mialam wywolywany porod, zaplanowany bo bylo troche komplikacji i to bylo fajne bo wiedzialam na kiedy sie przygotowac. Z Julia musialam czekac na rozpoczencie porodu i pamietam to czekanie bardzo dobrze. No i te upaly sierpniowe dawaly mi sie bardzo we znaki. Jak sie czujesz?

Gratulacje dla Szantusi. Moja Julcia 26tego konczy roczek i na sama mysl ogarnia mnie takie wzruszenie ze az lzy same naplywaja do oczu.

dziekuje dziewczynki!!!! jutro przyjecie pozakupowane - przyjecie bedzie w stylu Elmo- talerze, talerzyki deserowe, kubki, czapki serwetki i inne cuda z Elmo :D balonow ze 150 kupilismy haha i nie umiemy ich napompowac :D jakie dziwne kupilismy czy co! tort z Elmo itd

na prezent mala dostaje ktora mowi placze smieje sie, rusza buzia ima mimike prawdziwego niemowlaczka poza tym mozna je karmic butelka, smoczkiem itd dziecko wydaje dzwieki jak zywe :D spi i oddycha jak zywe itd :D

iiii... kupilismy jej jeszcze jedna rzecz :D pojazd jej kupilismy 4 kolowca :D QUAD :D z disneya w sam raz dla dziewcyznki :D wiec mamy nadzieje ze jej sie spodoba :D

wkleje zdjecia jak znajde albo zrobie :D

kurde poza tym zepsulo sie moje autko nagle.. ni stad ni zwoad bleh:( i bylam zmuszona kupic inne - chcialam w przyszlym roku kupic nowa terenowke ale nie w tym.. wiec kupilam uzywana terenowke - taka:

no ale w przyszlym roku najwyzej w nastpenym - chce kupic cos nowiuskiego ;)

a co tam u was kobiciorki?

reklama
Dominska ladna terenoweczka, przede wszytskim przestronna:-):-D
A przyjecie zapowiada sie rewelacyjnie.:-D:-)
U mnie nadal goraco, juz mi bokiem te upaly wychodze, do tego jeszcze ta wilgotnosc.:crazy::no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry