reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja to wole pod kontrola miec, u nas troche bardziej skomplikowane bo ja czesciowo pod firme naleze jako emlpyee a czesc na wlasny rozrachunek, moj malzon tez wiec sama sobie skubie juz tak od lat i jakos nie bylo nigdy wpadki a jak mi pseudo profesjonalisci zaczna mieszac to sie juz nie zorienuje o co chodzi:-) a pisze z przekasem pseudo bo moja kumpela pracuje sezonowo w HRblocks i wiedze podatkowa ma mniej wiecej na moim poziomie:happy: Ja jeszcze jakas godzinke i lece po smroda do szkoly i do dom:tak::tak:

reklama
a ja w domciu siedze, tzn pol dzionka w parku spedzilysmy z kolezanka i dziecmi ajjj jaka piekna pogoda jak poczatek lata! :D napewno ponad 20 stopni celsjusza dobrze ze siedzialysmy nad woda i fontanna to troszke nas chlodzilo hihi :D

jeszcze mi zaproponowali jedna pracke na pol etatu hm z calkowita "wolnoscia" w jakich godzinach i dniach bede pracowala.. ponad 17 dolarkow na godzine i nie wiem czy nie wziac.. bo w koncu pracuje 4 dni w tyygodniu juz.. no ale pomyslem pomyslem :D

a co tu wiecznie taka cisza?

a co wogole robisz? czym jestes z zawodu? co to za praca ma byc? Teraz w dobie kryzysu jak proponuja to chyba brac trzeba :) nie wiem...u nas bylo dzis cieplo ale nie 20 stopni...nie,nie do tego daleko jeszcze..wiem ze moje dziecie bylo pol dnia na spacerku raz z nianka a pozniej z dziadkiem wiec powinno byc niezle odpowietrzone :))) no nic, lece juz bo do 6 szkola, na razie,moze bede pozniej....

ja w pracy zarzazdzam dzialem sprzedazy i marketingu w SPA w www.broadmoor.com :) praca glownie biurowa i 2 spotkania 2h na tydzien czyli 16 w offisie i 4 poza biurem :)
te 16scie godzin moge sobie robic kiedy chce w ciagu dnia wieczorem lbo i rano i wieczorem w jeden dzien albo rozdzielic na 7 dni :) wiec jak mi pasuje :D

aj u nas 16:35 slonce dalej na calego swieci moze jakis obiadek ugotuje czy cus :D

no to fajne zajecie chyba...ale nie mam pojecia ile powinno byc platne :) nie moja branza ...zreszta tam chyba place sie roznia od tych u mnie, przewaznie tak jest ze co stan to obyczaj :) Kurcze zazdroszcze ci szczerze tego kolorado....niestety pozostaje mi tylko odwiedzac te strony w czasie urlopu :(

Domiska zazdroszcze takiej pogody u nas zimno jak ch****a. Juz nie moge sie wiosny doczekac.:-):-D:-D
U nas poza zimnem wszytsko dobrze.:-):-D:-D
Coraz czesciej czyta sie o osobach podszywajach sie pod kogos innego, teraz znow znalezli jaka dziewczyne, ktora nawet tutaj zagladala:szok::szok::szok:. A jakos nie kojarze, podawala sie za Edyte jakas tam. Ja nie wiem co tacy ludzie maja z glowa, bo na pewno co sie nie w porzadku.:no::no::no:

no naprawde szok, a kiedy tu zagladala?? bo przeciez niedawno tu mialysmy edyte! mam nadzieje ze to nie o ta osobe chodzi, no faktycznie szopki jakies, ludzie naprawde maja niepokolei w glowach!!! ja tez domisce pogody zazdroszcze i to jak!!!

uo co to za edyta tez chce wiedziec! :D

hihi no pogoda piekna.. ciekawe jak dlugo tak bedzie!:D oby jak najdluzej hihi

pawimi fakt co stan to obyczaj i rozne place rozne oplaty itd .. :D powiedz ile moze taka srednia wyplata u was jest albo moze ile srednio tak placa za godzine u was i moze np ile plcicie np srednio za hm.. nie wiem 2-3 bd apartment? zeby jakos to porownac :)))

wiesz co, ostatnio czytalam statystyki swojej wsi to podobno srednia wyplata u nas w naszej miejscowosci jest 62 tysiace czy cos takiego. Nie mam zielonego pojecia ile teraz za apartament sie placi bo nic nie wynajmowalam od....1995 roku ale wtedy za nowa 3 sypialniowke placilo sie 750-800 w chicago, na obrzezach, skolei u nas na wsi wybudowali taki nowoczesny kompleks apartamentowy nad jeziorem to w nim wielkie mieszkanie dwusypialniowe rent kosztuje od $1100 mc.do $1400 bo takie ogloszenia widzialam ale wlicza sie w to silownie, basen, tennis court itd. Informatyk na start dostaje $ 60 K a doswiadczony do $120, u mnie w firmie niedoswiadczony agent base salary ma $42K plus komisowe ktore sobie wypracuje jesli potrafi, te 42 to tylko base jest jako employee a reszta to walcz sama.Mozna 2, 3 x tyle dorobic ze sprzedazy. Moja sasiadka jest wieloletnia specjalistka w abbot laboratories - szefowa dzialu marketingu i badan zarabia z tego co wiem okolo $150K :)

reklama
uooo u was sa zupelnieeeeee inne kwoty niz w Colorado :D faktycznie co kraj(stan) to obyczaj :D o wieleeeeeeeeee wyzsze ! :))

mniam my wlasnie z mezuskiem ogladamy filmik i zajadamy polskie i niemieckie slodycze mniam mniam :D

a co reszta dziewczynek porabia?:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry