reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kurde napisałam się tak duzo i mi skasowlo were

Kasiek ale ci dobrze ze masz tylu znajomych polaków tu zaledwie kilka osób na krzyż i większość w wieku naszych rodziców i dziadków hihi
a ja a pracy ale właśnie wróciłam z takiej nAszej jedynej ostoi polskości jaka jest polska msza hihi bardzo piękna była ;) kolejne buu dopiero 15 marca no Le tak bywa..

Piszcie coś bo mi się nudzi a pracy a tu do 18 siedze bleh

reklama
W Stamford jest bardzo duzo Polakow w kosciele sa 3 msze po polsku i zawsze ludzi troche jest.
Co do znajomych to jest troche, ale i tak czasami sie nie widzimy i po miesiac czasu, jedynie w kosciele, tacy wszycy zalatani.
Mam nadzieje, ze teraz gdy zrobi sie cieplej wszytskie mamy ze swoimi pociechami rusza na place zabaw.:-):-D:-D
Domiska Szantusia przecudowna :-):-):-):-)

kasieczku ale 3 polskie msze na miesiac? ale masz fajnie.. tu jest sporo gorali prosto z Zakopca hihi :)

u nas cieplutko a mnie to chorobsko meczy.. oby szybko przeszlo ;)

a u nas sypie i tylko 19 F stopni jest :((( wczoraj byl strasznie zimny wiatr dochodzacy do 0 F....tragiczny ten marzec.....a ja juz popracowalam i mam wolne az....do jutra ha ha:)

no to tak srednio w weekendy pracowac..ja kiedys mialam part time wieczorami i w weekendy to fajnie bylo tylko jak dodatkowy czek odbieralam a poza tym to mniej :((

reklama
Domiska w kazda niedziele i w tygodniu codziennie po jednej-wieczorem.
U nas dzisiaj tez sypalo i nawet sporo napadalo sniegu. :wściekła/y::wściekła/y:
Juz nie moge doczekac sie wiosny.:tak::tak:
Ja bym mogla w wekeendy pracowac wtedy moj W zajmowalby sie mala. Szukam wlasnie pracy na part-time, ale jak na razie nic nie wychodzi. Najlepiej by bylo mi zaopiekowac sie dzieckiem we wlasnym domu. ostatnio babka do mnie zadzwonila (Polka) i chciala zebym z jej synkiem posiedziala za 30$ dziennie:szok::szok::szok:. Amerykanki placa najmniej 15 za godzine do 25. A tutaj za 8 godzin tyle. Ja razumiem, ze jest ciezko, ale nie zeby wykorzystywac drugiego czlowieka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry